Sarjakärki halki, poikki ja pinoon!

27.2.2021

Titaanien ilolla ei tuntunut olevan liiemmin rajoja, punanuttujen pistettyä lauantai-iltana Kotkassa vieraillut sarjakärki-HCIK lopulta komealla tavalla halki, poikki ja pinoon!
Titaanien ilolla ei tuntunut olevan liiemmin rajoja, punanuttujen pistettyä lauantai-iltana Kotkassa vieraillut sarjakärki-HCIK lopulta komealla tavalla halki, poikki ja pinoon!
Kotiottelun 27.2.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 27.2.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Itseluottamus on mielenkiintoinen juttu. Samaten kuin toimiva pelitaktiikka. Nämä kaksi asiaa ovat Kotkan Titaaneilla tällä hetkellä kunnossa, jonka myötä tulostakin tulee. Viimeisin osoitus tästä saatiin lauantai-iltana, kun KSOY Areenalla vieraillut Suomi-sarjan kärkiryhmä HCIK joutui toteamaan suurella sydämellä taistelleen ja joukkuepelin nimeen vannoneen punanuttumiehistön paremmakseen lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0).

Titaanit – HCIK 3-2 vl (0-1, 2-0, 0-1, 0-0)

07:06 0-1 Mattias Selinkoski (Mikke Laurila, Aleksis Leskinen)
32:06 1-1 Tuomas Lyytikäinen (Samuel Funtek, Jere Koikkalainen)
36:30 2-1 Ville Myyryläinen (Eetu Rasalahti, Petteri Paajanen) SR

44:01 2-2 Oskari Siiki (Jerry Kantola, Verneri Paijula)
65:00 3-2 Eetu Rasalahti VL VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+13+14+1= 38 torjuntaa
HCIK – Waltteri Urpolahti 10+7+12+1= 30 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min + 1 x 20min= 24min
HCIK 2 x 2min= 4min

Perjantaina kirvelevän 0-1-kotitappion Kotkassa vierailleelle Porvoon Huntersille kärsinyt Titaanit lähti hakemaan ”kokemalleen vääryydelle” revanssia KSOY Areenalle saapuneesta Suomi-sarjan kärkijoukkue HCIK:sta.

Kyseinen tehtävä lopulta myös onnistui erittäin hienolla tavalla, sillä punanutut pistivät kaarinalaisvieraansa klassisesti halki, poikki ja pinoon aivan voittolaukauskilpailuun venyneen tasaisen taiston päätteeksi.

Titaanien päävalmentaja Henri Holmström oli syystä ylpeä ja iloinen omiensa suorituksesta ja 3-2-kotivoiton mukanaan tuomista kahdesta erittäin tärkeästä sarjapisteestä.

– Huikean tärkeä voitto ja hieno peliesitys kaikkinensa – antaisin koko joukkueelle kolme leijonaa, mikäli niitä meidän peleissämme jaettaisiin, Holmström hersytteli.

– Paikka pudotuspeleissä on nyt aivan täysin omissa käsissä, mikä on mielestäni alkulähtökohdat huomioon ottaen mahtava asia.

Ottelun alkuasetelmat olivat toden totta lähes legendaariset ”Daavid vastaan Goljat”-tyyppiset, sillä Titaanit majaili sarjataulukossa toiseksi viimeisenä voitettuaan edeltävistä 11 ottelustaan vain yhden, kun taas Kotkaan peräti 11 pelin mittaisessa voittoputkessa marssinut HCIK komeili Suomi-sarjan piikkipaikalla.

Tämä ei kuitenkaan näkynyt oikeastaan missään vaiheessa ottelua itse kaukalon puolella, sillä kaikkensa peliin iskenyt ja hurjasti taistellut kotijoukkue näytti inkkarilaumalle, ettei se hevin luovuta jaossa olevia pisteitä vieraiden matkaan.

– Jos peliä olisi joku lajia seuraamaton tullut katsomaan, hän tuskin olisi kyennyt kertomaan joukkueiden sarjasijoituksia, sillä niin tasaista meno alusta loppuun asti kaukalossa oli, totesi niin ikään myös titaaniluotsi Holmström.

Vaikka HCIK onnistuikin pelin alussa hieman horjuttamaan punanuttujen itseluottamusta, hukkaamaan yhden rangaistuslaukauksen sekä iskemään kamppailun avausmaalin Mattias Selinkosken toimesta, ei maalivahtinsa Niilo Pussisen johdolla isompaansa tasapäin haastanut Titaanit suostunut millään antautumaan.

Kotkalaiset väänsivät ja käänsivät sen minkä kintereistään suinkin irti saivat sekä puolustivat säntillisesti oman alueensa keskustaa, eikä HCIK täten päässyt kunnolla hallitsemaan kamppailun tapahtumia.

Toki vieraat välillä saivat luotua vaaran paikkoja, mutta ne hurjassa torjuntavireessä ollut Pussinen hoiteli väljemmille vesille kerta toisensa jälkeen.

– Maalivahti- ja puolustuspelaaminen on meidän pelisysteemimme kivijalka, kuten olen kokoajan toitottanut – niissä asioissa kun onnistumme käy yleensä hyvin, aivan kuten tänään, jakoi ”Holle” kehuja niin huippupelin torjuneelle veskarilleen kuin muullekin titaanimiehistölle.

Kun kaarinalaiset eivät saaneet Selinkosken 0-1-osuman jälkeen repäistyä eroa isäntiinsä, kävi jääkiekkoilussa varsin perinteinen temppu, sillä Titaanit onnistui taikomaan lähestulkoon tyhjästä pelin tasoihin.

Samuel Funtek otti hyökkäyspäässä 100-0-aloitusvoiton, pelasi kiekon viivassa päivystäneelle Jere Koikkalaiselle, joka puolestaan laukoi kumimuikun sen suurempia miettimättä kohti HCIK-maalia.

Kaarinalaisvahti Waltteri Urpolahden edessä velloneesta lihamyllystä peliväline otti juuri sopivanlaisen kimmokkeen ja putosi lopulta täysin pihalle olleen HCIK-häkkärin selän taakse, räjäyttäen punanuttujen vaihtopenkin villiin tuuletukseen.

Tasoitusmaalin tekijäksi kirjattiin lopulta Tuomas Lyytikäinen, jonka kädestä Koikkalaisen laukoma kiekko muutti suuntaa ja painui sisään kaarinalaisrysään. Ei mikään maailman kaunein täysosuma, mutta kaikki lasketaan ja voipahan Lyytikäinen sitten kiikkustuolissa muistella titaaniuransa ”esikoisen” syntymistä leveä virne kasvoillaan.

”Nautiskellaan nyt tämä ilta…”

Tasoituksesta hurjasti lisää itseluottamusta ja uskoa saanut Titaanit alkoi kääntää hommaa nimiinsä toisen erän lopulla, kun purkukiekkoon polkaissut Eetu Rasalahti ajoi tilanteen loppuun asti röyhkeästi sota-alueelle ja sai vedon aikaan, jonka roskat kävi siivoamassa reppuun toisesta aallosta mukaan hyökkäykseen sännännyt Ville Myyryläinen.

– Peräänkuulutimme ytimeen pelaamista sekä sen avulla tehtäviä likaisia maaleja ja niitä myös onnistuimme tekemään, sanaili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tyytyväisenä.

– Eihän se kivaa puuhaa pidemmän päälle ole, mutta kun kykenet sen työn tekemään ja ottamaan mustelmia vastaan, tapahtuu yleensä hyviä asioita.

Punanutut olivat näin ollen nousseet maalin takaa maalin edelle vain reilussa neljässä minuutissa, joka pisti puolestaan sarjakärjen valmennuksen pipot entistä syvemmälle päänuppeihin ja mietinnät käyntiin, kuinka tämä touhu vielä käännetään takaisin omiin nimiin.

Mitä ilmeisimmin toisella erätauolla kaarinalaisvelhot olivat kehittäneet oikeanlaiset kärmeskeitokset pelaajiensa nautittaviksi, sillä HCIK tuli heti kolmannen erän alussa tasoihin.

Toki vieraiden 2-2-tasoitusmaalia edelsi titaanipelaajan epäonnistunut purku sekä kotkalaisveskari Niilo Pussisen kolme huipputorjuntaa, mutta kun HCIK-hyökkääjä Oskari Siiki pääsi vielä kerran yrittämään, ei Pussinenkaan voinut enää muuta kuin katseellaan seurata vulkaanisen kuminpalasen liukumista verkon perukoille.

Siikin taituroiman nyytin jälkeen KSOY Areenan digitaaleihin jäi vielä vajaat 16 minuuttia peliaikaa ja kyseinen pätkä tarjoilikin Ruutu Urheilu-palvelun katsojille todella viihdyttävän kahinan, jossa ehkäpä suurimmat parrasvalot varasti punanuttuvahti Pussinen.

HCIK nimittäin onnistui erityisesti normaalin peliajan viimeisten viiden minuutin aikana luomaan tukun aivan huipputontteja, mutta kiekkoa maaliverkkoon saakka kaarinalaiset eivät kyenneet kuitenkaan toimittamaan, kiitos välillä jopa päällään torjuneen kotkalaiskassarin.

Näin ollen ratkaisua päästiin hakemaan jatkoajalta, joka niin ikään pelattiin läpi ilman täysosumia. Sen myötä edessä oli yleensä varsinaista ”arpapeliä” näyttelevä voittolaukauskilpailu, jossa ei myöskään maaleilla mässäilty.

Itse asiassa yhdeksästä yrittäjästä vain Titaanien Rasalahti sai huiputettua HCIK-maalia tukkineen Waltteri Urpolahden kebabkioskille ja kun miehen kollega Pussinen torjui jälleen kaiken mahdollisen, pääsivät punanutut juhlimaan täysin rinnoin makeaa 3-2-voittoa kaarinalaisista.

– Kaikki pelaajat olivat koko sielullaan sekä sydämellään touhussa mukana ja toteuttivat sitä pelisuunnitelmaa, mitä ennen ottelun alkua peräänkuulutimme – tämä voitto oli mielestäni varsin osuva osoitus siitä, makusteli kotkalaiskäskyttäjä Holmström.

– Kun uskomme yhteiseen juttuun ja jaksamme pitää arjen tekemisen laadukkaana, pystymme tässä sarjassa haastamaan aivan minkä tahansa vastaan asettuvan vastustajan.

Titaanit nousi HCIK:lta poimimiensa kahden pisteen myötä pudotuspeliviivan päälle viimeiselle mahdollisen paikalle kevään kliimaksikamppailuissa.

Tämä tietää sitä, että kotkalaiset ovat varmasti mukana pudotuspelijunan kyydissä voittamalla normaalilla peliajalla jommankumman tulevan viikonlopun vierasotteluistaan.

Punanuttuleirissä kyseinen tilanne totta kai tiedostetaan kristallinkirkkaasti ja siihen paneudutaan asian vaatimalla vakavuudella, mutta välillä on hyvä ottaa myös hieman rennommin.

– Nautiskellaan nyt tämä ilta ja vapaapäivän kunniaksi ehkä vielä hieman sunnuntainakin, jonka jälkeen aletaan sitten taas nostaa kierroksia sekä paiskia hommia, jotta olemme valmiita ensi viikonlopun isoihin haasteisiin, ”Holle” tokaisi ennen valmentajaparinsa Tino Turkian ökykartanon saunanlauteille suuntaamistaan.

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 20 Tuomas Lyytikäinen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (5.3.), kun punanutut matkustavat Järvenpäähän, jossa majaansa pitävä Haukat isännöi K-Rauta Areenalla todelliseen prime time-aikaan kello 19:50 alkavaa koitosta.

Voit kannustaa Titaanit vierasvoittoon ja seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu Urheilu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.