Hiekkataipaleen piiska puudutti Pyryn!

13.3.2021

Lauantainen kamppailu KSOY Areenalla tarjoili jo oikein kunnolla niitä elementtejä, joista pudotuspelit ovat tulleet tunnetuksi – taistelua, vääntöä, kääntöä, suuria tunteita, hieman kivuliaita iskuja puolin sekä toisin ja koko kahinan lopulta paketoineen jatkoeräratkaisun.
Lauantainen kamppailu KSOY Areenalla tarjoili jo oikein kunnolla niitä elementtejä, joista pudotuspelit ovat tulleet tunnetuksi – taistelua, vääntöä, kääntöä, suuria tunteita, hieman kivuliaita iskuja puolin sekä toisin ja koko kahinan lopulta paketoineen jatkoeräratkaisun.
Kotiottelun 13.3.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 13.3.2021 Warrior –tähtipelaajat.

KSOY Areenalla lauantai-iltana mitelty ”villi kortti” –kierroksen toinen osaottelu piti sisällään suuren draaman kaaren ja päättyi lopulta todella jännittävien vaiheiden jälkeen Kotkan Titaanien hurjiin tuuletuksiin, kun ensimmäistä jatkoerää oli ehditty vääntää reilun kahden minuutin verran. Punanuttujen juhlat käynnisti Rene Hiekkataipaleen karmea piiska suoraan Leevi Pekkarisen voittamasta p-pistealoituksesta, joka lennätti kumimuikun Pyryn nuottaan ja siivitti Titaanit 4-3 (1-0, 1-0, 1-3, 1-0) –jatkoerävoittoon.

Titaanit – Pyry 4-3 je (1-0, 1-0, 1-3, 1-0)

12:02 1-0 Tuomas Lyytikäinen (Erik Naroma)
33:45 2-0 Jesse Niinisaari (Santeri Salminen, Niilo Pussinen)

43:58 2-1 Niko Kuivaniemi (Juho Painilainen, Niko Lamminsivu) YV
47:00 3-1 Panu Laitinen (Jere Koikkalainen, Santeri Salminen)
50:00 3-2 Veeti Ahmaoja (Niko Lamminsivu)
57:20 3-3 Waltteri Selimgerei
62:19 4-3 Rene Hiekkataipale (Leevi Pekkarinen) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 13+7+4+0= 24 torjuntaa
Pyry – Valtteri Kyllinen 12+13+18+1= 44 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Pyry 7 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 1 x 20min= 49min

Pudotuspeleissä mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Moni oli varmasti valmis sysäämään keskiviikkona Nokialla Pyrylle suurinumeroisesti häviämässä käyneen Titaanit jo kesälomalle, mutta niin vain punanutut näyttivät, ettei mitään ole ratkaistu ennen kuin lihava leidi laulaa sulosointunsa.

Kotkaan sarjan katkaisu mielessä saapunut Pyry joutui nimittäin karvaasti pettymään, sillä nyt puolestaan se oli juuri Titaanit joka määräsi kaukalossa marssitahdin ja sai siitä lopulta ansaitun palkinnon ensimmäisen jatkoerän kolmannella minuutilla syntyneellä 4-3-voittomaalilla.

– Huikea taistelu ja hieno kasvojen pesuhan tämäniltainen peli oli – olen todella ylpeä koko joukkueesta, myhäili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Punanuttupiiskuri näki taiston ratkenneen niihin kuuluisiin pieniin ja voittamisessa aina tarvittaviin asioihin.

– Olimme tänään nälkäisempiä kuin Pyry. Voitimme kaksinkamppailut, blokkasimme vetoja ja revimme sekä raastoimme koko ottelun ajan täysillä, Holmström listasi.

– Ne ovat juuri niitä perusasioita, joista hyvä ja voittava joukkuepelaaminen koostuu.

Titaanit ei lannistunut edes kolmannessa erässä hukkaamastaan 3-1-johdosta, vaan painoi jatkoerässä päälle kuin yleinen syyttäjä, joka johti Rene Hiekkataipaleen karmeaan piiskaan Leevi Pekkarisen voittaman hyökkäyspään p-pistealoituksen jälkeen.

– Pyry pelasi jatkoerän jotenkin ihmeellisesti vähän kuin käsijarru päällä, kun me taas painoimme heti menemään urku auki, eikä siinä sitten kauaa mennytkään ratkaisuun, ”Holle” makusteli.

Tänään jos koskaan ratkaisuosuma meni niin oikeaan osoitteeseen, kuin olla ja voi, sillä Hiekkataipaleella oli kamppailun aikana tontti jos toinenkin maaliverkon pölisyttämiseen ennen koko touhun ratkaisutta sekä pyryvahti Valtteri Kyllisen ja muun nokialaisryhmän masentanutta laukausta.

– ”Reinolla” oli pelin aikana jo ennen ratkaisumaalia monta paikkaa ja siinä voitto-osumassa oikein korostui se, että kun jaksat yrittää, niin kyllä se palkinto sieltä tulee, kotkalaiskäskyttäjä Holmström hymyili tyytyväisenä suojattinsa puolesta.

Titaaneille voitto oli totta kai jo pudotuspelisarjan jatkumisen kannalta iso juttu, mutta henkisesti yhtä tärkeää oli se tapa, jolla Pyry lauantai-iltana KSOY Areenalla parempansa edessä polvistui.

– Jokainen pelaaja ymmärsi sen, mistä avausottelun sukellus loppuviimeksi kiikasti ja kyllähän se niin on, että jokaisen omalla vastuulla olla aina valmiina, kun kiekko putoaa jäähän, totesi Holmström.

– Pienten valmistautumisessa sekä lämmittelyhommissa tehtyjen muutosten kautta kaivoimme esiin sen, että olimme oikeasti valmiita pistämään aivan kaiken likoon – se näkyi tänään pelin alussa, sen aikana sekä myös eritoten lopussa.

”Voittava joukkue tarvitsee aina tukea...”

Pyry tuli Kotkaan ja varsinkin peliin alkuun lähes yhtä tuulispäänä, kuin mitä muutamaa päivää aiemmin Nokialla.

Erona oli nyt vain se, että Titaanit oli valmis vastaamaan vastustajansa esittämään haasteeseen ja kun kotkalaiskassari Niilo Pussinenkin oli jälleen oma varma itsensä, eivät punanutut joutuneet missään vaiheessa taistoa takaa-ajajan asemaan.

– Lähdimme jo eilisiin harjoituksiin sillä mentaliteetilla, että pidämme huolen siitä jotteivät ne olisi kauden viimeiset, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström oman joukkueensa valmistautumisen perimmäisiä saloja.

– Ei se todellakaan helppo tilanne ollut pelaajille lähteä kääntämään kelkkaa keskiviikoisen kylvetyksen jälkeen, mutta nyt olemme jälleen oikealla tiellä ja hyvä niin.

Pussinen oli omalta osaltaan liekittämässä entisestään omiensa taistelutahtoa torjumalla avauserässä Waltteri Selimgerein rangaistuslaukauksena, jonka jälkeen ei mennyt kuin muutama tovi, kunnes punavalo paloi ensimmäisen kerran vierasjoukkueen maalin takana.

Tärkeän avausmaalin punanutuille värkkäsi joukkueen telaketjuosasto, kun Erik Naroma pääsi vahvan paineistuksen ja taklauspelaamisen avulla kiinni pyrypakkeihin, riistettyä kiekon sekä pelattua pelivälineen maalin edessä päivystäneelle Tuomas Lyytikäiselle.

Täysin vapaana parhaalla maalintekosektorilla ollut Lyytikäinen laukoi kerran, laukoi toisen kerran ja runttasi lopulta kolmannen kudin ohi pyryhäkkäri Valtteri Kyllisen, joka ei tilanteessa saanut minkäänlaista apuja omilta kenttäpelaajiltaan.

Johtoon päästyään Titaanit alkoi ottaa peliä entistä enemmän haltuunsa ja vaikka lukuisat rangaistukset puolin ja toisin rikkoivat pelaamista ottelun toisessa erässä, olivat punanutut siinäkin vierailijoita etevämpiä tärkeimmässä eli maalinteossa.

Pyryn hieman uinahdettua omissa onnistui Santeri Salminen siirtämään limpun Jesse Niinisaarelle, joka heitti nopealla jatkolla rystyllä pelivälineen liukumaan jäitä pitkin kohti Kyllistä ja kappas, maalikehikon alarauta valitti hetkeä myöhemmin ihanaisia säveliä.

Vaikka nokialaiset lopulta päätöserän alussa pääsivät voittotaisteluun mukaan Niko Kuivaniemen 2-1-ylivoimaosumalla, ei Titaanit siitä hätkähtänyt, vaan värkkäsi vain muutama hassu minuutti myöhemmin lisää ilonaiheita omiaan Ruudun kautta tukeneille kannattajilleen.

Tällä kertaa nokialaisvihulaista ja sen maalivahti Kyllistä nöyryytti koko kaukalonmittaisen soolon esittänyt Panu Laitinen, joka täräytti tekopaikkaan päästyään varmaotteisesti munkin pussiin ja Titaanit taas kahden maalin karkumatkalle.

Kovin kauaa isännät eivät ehtineet 3-1-johdostaan nautiskella, sillä typerän rangaistuksen jälkipelistä ottanut Veeti Ahmaoja kuittasi mokansa singahdettuaan suoraan jäähyaitiosta maalin tekoon.

Pyryn käynnistellessä loppukiriään, päätti koko pelin kumman lämpöisenä käynyt nokialaisten Joni Mäkelä hölmöillä oikein huolella, taklaamalla kotkalaishyökkääjä Eetu Laurinanttia päähän ja saaden siitä ansaitun aikaistetun suihkukomennuksen.

Titaaneille tarjoutui näin lähes tyhjästä täydellinen paikka pistää homma pakettiin, mutta tässä aikeessa punanutut eivät kuitenkaan onnistuneet, sillä Pyry selvitti lopulta yllättävän helposti koko viiden minuutin alivoimansa sekä iski lähestulkoon välittömästi sen päättymisen jälkeen pelin tasoihin.

Titaanipuolustajan karmea syöttöhassi omalla alueella avasi paikan Waltteri Selimgereille, joka ei rangaistuslaukauksen kämmäämisen jälkeen enää toista kertaa halunnut epäonnistua, vaan naulasi terävällä kääntökudilla kiekon kotkalaisvahti Pussisen kilven sekä patjan välistä verkon perukoille.

Koska normaalilla peliajalla ei Selimgerein 3-3-tasoituksen jälkeen lisäosumia enää nähty, lähdettiin ratkaisua hakemaan jatkoeristä, joista ensimmäinen toi jo ratkaisun Rene Hiekkataipaleen tulitettua ajassa 62:19 ”villi kortti” –kierroksen toisen osaottelun lopullisesti ratkaiseen täysosuman.

Titaaneille ja Pyrylle ei Kotkassa mitellyn taiston jäljiltä jää kuin reilut 20 tuntia valmistautua Nokialla sunnuntaina käytävään ratkaisukoitokseen, joten nyt jos koskaan nousee esiin se, kumpi osapuolista käyttää tarjolla olevan ajan maksimaalisesti hyväkseen sekä oikeasti haluaa jatkaa kevättään Suomi-sarjan puolivälierissä.

Punanuttujen pääpiiskuri Henri Holmström oli heti voittoisan kahinan tauottua luottavaisena, varsinkin kun Titaanit sai kovasti kaipaamansa tehotukea pudotuspeleissä totutusti suureen rooliin nousevilta alempien kenttien pelimiehiltä.

– Voittava joukkue tarvitsee aina tukea maalintekoon alemmilta ketjuilta eli ns. ”secondary scoring”-osastolta – tänää sitä saimme, kun meidän kolmos- ja nelosvitja värkkäsivät kumpikin tärkeät täysosumat, antoi Holmström ansaittuja kehuja pelaajilleen.

Sitä samaa raivoa kotkalaiset tarvitsevat myös huomenna, sillä Nokialla kello 16 reikäleipä käyntiin polkaistavassa ottelussa aivan mikä tahansa on mahdollista.

– Sunnuntaina on Nokialla edessä vähän kuin se legendaarinen game seven, ”Holle” veisteli virne kasvoillaan.

– Nyt me lähdemme oikeasti nauttimaan ja lyömään taas aivan kaikkemme sekaan sekä hakemaan se puolivälieräpaikka omaan taskuumme!

Ottelun nälkäisin Players Sports Bar-pelaaja: # 29 Rene Hiekkataipale.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksella huipentuu huomenna sunnuntaina (14.3.), kun punanutut matkustavat Nokialle, jossa Pyry isännöi Nokian jäähallissa kello 16:00 alkavaa kolmatta ja ratkaisevaa osaottelua.

Peliin ei koronarajoitusten vuoksi ole yleisöllä sisäänpääsyä – kamppailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu Urheilu-palvelusta!