Joukkueen rakennus käyntiin

14.4.2021

Itävaltalaisvahti Jakob Brandner vartioi titaanimaalin suuta myös tulevalla Suomi-sarjakaudella 2021–2022.
Itävaltalaisvahti Jakob Brandner vartioi titaanimaalin suuta myös tulevalla Suomi-sarjakaudella 2021–2022.

Titaanit on sorvannut ensimmäiset pelaajasopimuksensa edessä siintävää Suomi-sarjakautta 2021–2022 silmällä pitäen.

Vajaa kuukausi takaperin jännittävän pudotuspelisarjan Pyryä vastaan mitellyt ja lopulta katkeransuloisesti ratkaisukamppailun jatkoajalla Nokialla luistimet jalassa kaatunut Titaanit on tehnyt ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevaa Suomi-sarjasesonkia 2021–2022 silmällä pitäen.

Nimensä yksivuotisiin jatkosopimuksiin ovat nimittäin kirjailleet maalivahti Jakob Brandner sekä puolustaja Erkka Huttunen, jotka tekevät näin ollen seuraa jo ennestään punanuttujen sopimuspelaajien joukkoon kuuluneelle hyökkääjä Tuomas Lyytikäiselle.

– Rupesimme jo vuodenvaihteen jälkeen käymään asioita läpi niiden pelaajien kanssa, jotka halusimme pitää riveissämme myös vastaisuudessa ja nyt olemme myös alkaneet päästä heidän kanssaan maaliin sopimusneuvotteluissamme, sanoo Titaanien managerina ja joukkueenjohtajana toimiva Juho Hannukainen.

Syksyllä toisen kautensa Titaanien edustusmiehistössä sekä kolmannen Kotkassa aloittava Itävallan U20-maajoukkuevahti Brandner, 19, esiintyi punanuttujen veräjällä edelliskauden aikana kaikkinensa 10 runkosarja- ja pudotuspelikamppailussa, joissa nuorukaisen torjuntaprosentiksi muodostui 87,60.

Viime vuodenvaihteessa U20 MM-kisoissa Kanadassa synnyinmaansa maalilla kahdesti esiintyneen Brandnerin jatkohalut kotkalaisjoukkueessa otettiin seuran johtoportaassa luonnollisesti tyytyväisinä vastaan.

– Brandner osoitti jo kuluneen kauden aikana olevansa erittäin pätevä maalivahti Suomi-sarjatasolle ja mikä parasta, hänellä on edelleen iso määrä käyttämätöntä potentiaalia kehittyä aina vain paremmaksi kumin kesyttäjäksi, sanailee Hannukainen.

– On hienoa, että Jakob halusi jatkaa kehittymistään nimenomaan Kotkassa ja Titaaneissa, sillä myös meidän ykkösprioriteettimme oli saada hänet jäämään vielä ainakin vuodeksi punanuttuun kiekkoja torjumaan.

”Erkka on jääkiekkojoukkueelle juuri sitä, mitä lääkäri määrää”

Jakob Brandnerin torjuntatöitä jatkossa helpottaa varsin vaikeahkon männäsesongin pelannut ja muutamasta pidempiaikaisesta vammasta sen aikana kärsinyt Erkka Huttunen, jonka tilastoihin ei lopulta merkitty kuin vain yhdeksän runkosarja- ja pudotuspelikoitosta tehoin 0+1.

Vaikka Huttusella, 22, onkin alla rikkonainen rupeama, ei se saanut titaanijohtoa empimään, kun puolustajan kohdalla tarjoutui paikka tarjota jatkoa neljännelle perättäiselle kaudelle punanuttumiehistössä.

– Erkka on jääkiekkojoukkueelle juuri sitä, mitä lääkäri määrää – vaikkei kyseessä ole mikään kaukalon kookkain karju, ei häntä vastaan ole siitä huolimatta todellakaan mukavaa kulmissa saati maalinedustalla kamppailla, toteaa Hannukainen.

– Kun tähän päälle lisätään vielä se, että ”Hude” pystyy myös kiekollisiin ratkaisuihin ja olemaan sen seurauksena tehokas hyökkäyspäässäkin, ei meidän tarvinnut kahteen kertaan miettiä jatkosopimuksen tarjoamista.

Titaaneilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä kolme pelaajasopimusta syyskuun lopulla toivon mukaan käyntiin polkaistavalle Suomi-sarjakaudelle 2021–2022.

– Uskoisin, että meillä on jo ensi viikolla lisää sopimuspelaajia julkaistavaksi asti, Hannukainen kommentoi.