Laine jatkaa – Korhonen palaa punanuttuun

21.4.2021

Leevi Laine aloittaa syksyllä kolmannen perättäisen Suomi-sarjakautensa punanuttujen takalinjoilla.
Leevi Laine aloittaa syksyllä kolmannen perättäisen Suomi-sarjakautensa punanuttujen takalinjoilla.

Suomi-sarjamiehistönsä kasauksessa jo varsin hyvään alkuvauhtiin päässyt Titaanit on solminut sopimukset kahden puolustajan kanssa.

Tasan viikko takaperin ensimmäiset pelaajasopimuksensa tulevalle Suomi-sarjakaudelle 2021–2022 julkaissut Titaanit on kiinnittänyt lisää palasia joukkuepalapeliinsä.

Viimeisimmät nimensä punanuttusopimuksiin kirjailleet kaverit ovat yksivuotisen jatkon allekirjoittanut puolustaja Leevi Laine sekä kolme kauden mittaiselta maaseutumatkalta takaisin kotiin palannut ja myös yksivuotisen sopimuksen tehnyt puolustaja Niilo Korhonen.

Laineelle syksyllä käynnistyvä kiekkosesonki on Titaanien riveissä järjestyksessään kolmas. Helsingistä kaksi vuotta takaperin Kotkaan opiskelemaan ja punanuttuun pelaamaan saapunut 23-vuotias puolustaja oli päättyneellä kaudella yksi titaanimiehistön eniten kehittyneimmistä pelimiehistä, kokoamalla 13 runkosarjaottelussa tilastoihinsa tehot 1+4.

– Laine on mennyt kahdessa kaudessa todella paljon eteenpäin ja hän olisi ilman loukkaantumistaan ollut meille erittäin tärkeä palanen kevään pudotuspelikarkeloissa, toteaa Titaanien managerina ja joukkueenjohtajana toimiva Juho Hannukainen.

Leikkaushoitoa vaatineesta vammastaan vielä tovin toipuvalle, mutta kuitenkin jo osittain harjoittelemaan pystyvälle Laineelle kaavaillaan jatkossa entistä suurempaa roolia kotkalaisjoukkueen takalinjoilla.

– ”Lefalla” on edessä olevalla kaudella oikeasti hyvä sauma nousta johtavaksi puolustajaksi joukkueessamme, vaikka paljon ylimääräistä työtähän se häneltä toki pitkän toipumis- ja kuntoutusjakson jäljiltä vaatii, Hannukainen sanailee.

Laineen ohella titaanipakisto levenee myös toisella tuoreella nimellä, kun kolme edeltävää kautta ensin Kouvolan KooKoon U18 SM-miehistössä ja sittemmin Kajaanin Hokin U18- sekä U20 Mestis-joukkueissa viettänyt Korhonen, 19, pukeutuu jatkossa taas kasvattiseuransa sotisopaan.

Isokokoinen (193cm / 89kg) puolustaja oli Titaanien jääharjoituksissa mukana jo viikon verran viime kauden lopulla ja vakuutti osaamisellaan sekä kehityskelpoisuudellaan kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Henri Holmströmin.

– Korhonen on seuran omana kasvattina ja viimeiset vuodet muualla oppia imeneenä nuorena pelaajana oikein hyvä lisä uudistuvaan joukkueeseemme, titaanimanageri Hannukainen kommentoi.

– Niilo on fyysisesti hyvässä kunnossa ja luistelee kokoisekseen varsin sutjakkaasti – näen hänellä olevan hyvät eväät kasvaa kovan sekä systemaattisen harjoittelun avulla mitat täyttäväksi peräpään isännäksi.

Titaaneilla on viimeisimpien kiinnitysten myötä pelaajasopimukset yhden maalivahdin, kolmen puolustajan ja yhden hyökkääjän kanssa näillä näkymin syyskuun puolivälin jälkeen käyntiin polkaistavalle Suomi-sarjakaudelle 2021–2022.