Oskari Tauriainen siirtyy titaanipaitaan!

20.5.2021

Viime kaudella Kalajoen JHT:n Suomi-sarjamiehistössä hyökännyt Oskari Tauriainen pukeutuu jatkossa punanuttujen sotisopaan. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Viime kaudella Kalajoen JHT:n Suomi-sarjamiehistössä hyökännyt Oskari Tauriainen pukeutuu jatkossa punanuttujen sotisopaan. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan Kalajoen JHT:n riveistä punanuttuun siirtyvällä Oskari Tauriaisella.

Viimeiset viikot tiiviisti kesäharjoittelun saloihin paneutunut Titaanit on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Oskari Tauriaisen kanssa.

Kiekko-oppinsa helsinkiläislähtöinen Tauriainen, 21, on saanut niin Bluesin, Jokereiden, HIFK:n kuin viimeisimpänä TUTO Hockeyn juniorijoukkueissa, ennen edelliskeväistä siirtymistään Kalajoelle ja JHT:n Suomi-sarjamiehistön sotisopaan.

– Tauriainen on äärimmäisen urheilullinen ja luisteluvoimainen pelimies, jonka odotan ottavan meillä isoa roolia hyökkäyksessä sekä tuloksentekoyksikössä, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Lisäksi voin jo nyt lähes varmuudella sanoa, että Oskari tulee tarjoamaan niin joukkueelle kuin paikalliselle kiekkoyleisöllekin paljon ilon hetkiä alkavalla kaudella.

Päättyneellä kaudella edustustason jääkiekkoiluun ”ensipuraisunsa” saanut Tauriainen kuului JHT:n tehokkaimpien hyökkääjien joukkoon, tilastoimalla yhteensä 18 Suomi-sarjan runkosarjaottelussa 12 (5+7) tehopistettä.

– Titaaneista osoitettiin heti viime kauden päättymisen jälkeen selkeää tahtoa saada minut Kotkaan pelaamaan – se oli varmasti yksi suurimmista syistä miksi myös punanutut joukkueekseni valitsin, sillä onhan sinne aina mukava mennä, johon sinut oikeasti halutaan, Tauriainen sanoo.

– Haluan kehittyä pelaajana ja päästä vielä urani aikana testaamaan rajojani ylemmissäkin sarjoissa, jonka myötä koin, että täällä minulla on henkilökohtaisesti paras mahdollisuus mennä eteenpäin ja saada samalla oman työnteon kautta iso rooli kärkiketjuissa.

Tilanne on joukkueen kasaamisen suhteen todella hyvällä mallilla”

Hyökkäyskalustonsa vahvistamisen vastapainoksi Titaanit on leventänyt myös peräpäätään, sillä punanutut ovat sorvanneet joukkueen kanssa heti kesäharjoitusten alusta asti näyttöjä antamassa olleen Viktor Heinosen kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Pääasiassa Helsingin Jääkiekkoklubissa junioriurallaan kiekkoillut 21-vuotias puolustaja kipparoi kahtena edelliskautena HJK:n U20- ja U22-nuorten miehistöjä, jonka myötä titaaniluotsi Henri Holmström odottaakin erityisesti oman maalin varjeluun varsin ihanteelliset raamit (189cm / 90kg) omaavalta Heinoselta vankkaa peruspelaamista sekä oikeanlaista kovuutta.

– Heinonen on erittäin jämäkkä omanpään luuta, joka tulee meille kehittymään koodinimellä työmaa, Holmström sanailee tyytyväisenä.

– Hänellä on fysiikka lähes eläimellisellä tasolla ja asenne muutenkin sekä jääkiekkoiluun että elämään ylipäänsä todella terveellä pohjalla – uskon, että Viktor tulee alusta lähtien taistelemaan tosissaan paikasta kuuden pelaavan puolustajan joukossa.

Titaaneilla on vuodenaikaan nähden jopa yllättävänkin hyvä tilanne sopimusrintamalla, sillä punanutuilla on nyt kiinnitettynä alkavan kauden Suomi-sarjamiehistöönsä 14 pelaajaa eli kutakuinkin puolet suunnitellusta määrästä.

Punanuttupiiskuri Holmströmin mukaan niin seuran kuin joukkueenkin ympärillä on käynnissä todella hyvä ”pöhinä”, joka on näkynyt nimenomaan selkeimmin juuri sopimusten tekotahdissa.

– Tilanne on joukkueen kasaamisen suhteen todella hyvällä mallilla – hahmottelin keväällä, että olen erittäin tyytyväinen, mikäli meillä on kesäkuun alkuun mennessä 15 sopimusta kasassa, Holmström kommentoi.

– Kyseiseen lukemaan tulemme myös pääsemään ja se lämmittää mieltä todella paljon.