Lepää rauhassa ”Hessu”

24.5.2021


Titaaniperhe sai toistamiseen lyhyen ajan sisään tietoonsa valitettavan suru-uutisen, kun sana pitkäaikaisen eteläkymenlaaksolaisen seurantoimijan Heikki ”Hessu” Bertlingin kuolemasta tavoitti punanuttuyhteisön.

Vastikään kunnioitettavat 80 ikävuotta mittariinsa saanut Heikki Bertling on poistunut keskuudestamme auvoisemmille jääkiekkokaukaloille.

Pitkään eteläkymenlaaksolaisessa jääkiekkoilussa mukana ollut ja innostuksensa lajia kohtaan jo Sunilan Sisun ajoista lähtien ammentanut Bertling ehti toimia monissa eri rooleissa Sisun ohella niin Titaaneissa kuin myös haminalaisissa Tornadossa ja Kiekkoympyröissä.

Titaanien edustusjoukkueessa ”Hessu” hoiti kaudella 1988–1989 silloisessa 3. divisioonassa niin ikään hiljattain menehtyneen Tuomo Jormakan luotsaaman punanuttumiehistön kakkosvalmentajan virkaa.

Jääkiekkoilullisen elämäntyönsä Titaanien ja Kiekkoympyröiden juniorijoukkueiden parissa tehnyt Bertling tullaan muistamaan aina erittäin lämpimänä ja helposti lähestyttävänä sekä nuoria innostavana persoonana, joka saattoi ykskaks yllättäen hypätä, vaikkapa jääharjoituksissa maalin suulle, jollei veskareita meinannut löytyä riittävästi kaukaloon kiekkoja torjumaan.

Titaaniperhe ottaa lämpimästi osaa Bertlingin perheen ja läheisten suureen suruun – suuri seuratoimijasydän on lyönyt viimeisen kerran.