”Kaavailen Vuoksialaa kärkikorin puolustajaksi joukkueeseemme”

28.5.2021

Titaaneissa viimeksi toissakaudella pakitellut Vertti Vuoksiala tekee paluun punanuttuun!
Titaaneissa viimeksi toissakaudella pakitellut Vertti Vuoksiala tekee paluun punanuttuun!

Titaanit on tehnyt kovanluokan kiinnityksen pakkikalustoonsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen riveissä Mestistä pelannut Vertti Vuoksiala tekee paluun punanuttuun!

Omatoimiselle harjoitusjaksolle kesäkuun alusta suunnistava Titaanit on solminut aikanaan Haminassa ja Kotkassa kiekko-oppinsa saaneen Vertti Vuoksialan kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

– Vuoksiala on näin ensivaikutelman perusteella erittäin kokonaisvaltainen pelaaja ja ennen kaikkea fyysisesti todella rautaisessa kunnossa, joka on mielestäni yksi perusedellytyksistä Suomi-sarjassa pelaamiselle, tokaisee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Lisäksi hänellä on jo hyvin miesten pelejä vyöllä sekä sen myötä tietoa ja kokemusta siitä, mitä pelaaminen sekä arjessa toimiminen tällä tasolla vaatii.

Päättyneellä kaudella Mestiksessä debytoinut Vuoksiala kirjautti lopulta tililleen Heinolan Peliittojen riveissä pelaamissaan 15 runkosarjakoitosessa neljä (2+2) tehopistettä ja esiintyi muutenkin erittäin mallikkaasti, jonka myötä punanuttuluotsi Holmströmillä onkin varsin kovat odotukset 23-vuotias puolustajan varalle.

– Kaavailen Vuoksialaa kärkikorin puolustajaksi joukkueeseemme ja mitä jokusen jääharjoituksen olen Haminassa ehtinyt miehen edesottamuksia silmäillä, osuvat kysyntä ja tarjonta tässä kohtaa aika hyvin yksiin, ”Holle” sanailee tyytyväisenä.

Suomi-sarjassa kausilla 2017–2020 niin Titaanien kuin Porvoon Huntersinkin sotisovissa kaikkinensa 89 kamppailua pelannut Vuoksiala palaa hyvillä mielin takaisin hänelle entuudestaan tuttuun punanuttuun.

– Tuttuun seuraan on aina todella kiva palata ja mitä olen päävalmentaja Holmströmiin sekä hänen toimintatapoihinsa ehtinyt hieman jo tutustua, ovat fiilikseni entisestään vain parantuneet ja ratkaisuni tuntuu oikealta tässä kohtaa uraani, uusvanha titaanipuolustaja kommentoi.

– Huomasin pärjääväni omia vahvuuksiani käyttämällä myös Mestiksessä ja haluan pelata siellä vastaisuudessakin – nyt on kuitenkin tarkoitus hoitaa keväällä Vierumäellä aloittamani liikunta-alan opiskelut kunnialla alta pois sekä ottaa tarjolla oleva iso pelillinen rooli Titaaneissa kannettavaksi ja kehittyä sen avulla entisestään paremmaksi pelaajaksi.

Levollisin mielin kohti omatoimijaksoa

Puolustuskaluston kohentamisen ohella Titaanit on tehnyt myös toisenkin kiinnityksen, kun punanuttujen mukana huhtikuun puolivälin tietämiltä saakka harjoitellut ja siinä samalla näyttöjä antanut Juuso Hoikka sorvasi lopulta nimensä kaksivuotiseen pelaajasopimukseen.

Viimeisimmät juniorivuotensa helsinkiläisen Karhu-Kissojen paidassa viettänyt Hoikka on entuudestaan erittäin tuttu kaveri titaanipiiskuri Henri Holmströmille, joka näkeekin 19-vuotiaassa hyökkääjässä selkeää potentiaalia ottaa alkavalla kaudella 2021–2022 harteilleen roolia niin edustus- kuin Suomi-sarjatasolla.

– Olemme jo usemman vuoden kulkeneet samoja polkuja Hoikan kanssa läpi ja hänen tekemisensä on aina kulloisessakin joukkueessaan ollut korkeaa luokkaa, Holmström toteaa.

– Näen Juusossa ison potentiaalin kehittyä varteenotettavaksi suomisarjatason pelaajaksi ja vaikken heti hänen niskaansa halua liiaksi paineita asettaa, niin uskon kaverin työmoraalin kantavan kyllä hedelmää jo tulevan kauden aikana selkeiden kehitysharppauksien muodossa.

Nyt julkaistujen sopimusten myötä Titaaneilla on kasassa yhteensä 16 pelaajan levyinen miehistö, jota tullaan vielä täydentämään ”noin parilla kentällisellä” ennen syyskuun 18. päivä tapahtuvan Suomi-sarjan runkosarjan alkua.

Titaanien päävalmentaja on ollut läpi kuusi viikkoa kestäneen yhteisen harjoitusjakson todella luottavainen uusiutuneen miehistönsä menestysmahdollisuuksiin tulevan kauden koitoksissa, sillä pelaajien halu harjoitteluun sekä itsensä kehittämiseen on ollut heti alusta lähtien kiitettävää luokkaa.

– Uskoni tähän touhuun on entisestään vain vankitustunut, mitä pidemmälle olemme pelaajien kanssa yhteistä taipalettamme kesäharjoitusten avulla kulkeneet, ”Holle” hymyilee.

– Jätkien tekemisestä on kokoajan välittynyt hyvä fiilis sekä halu painaa kovalla asenteella hommia – juuri tuollaisen pelaajiston kanssa on mukavaa olla yhdessä ja vetää heille harjoituksia, sillä he ymmärtävät ihan ilman sanomistakin miksi (l. menestymisen ja kehittymisen takia) näitä hommia loppuviimeksi tehdään.