Valmennusryhmä valmis

2.6.2021

Maalivahti- ja fysiikkavalmennuksesta vastaava Tino Turkia aloittaa syksyllä jo viidennen perättäisen kautensa Titaanien valmennusryhmässä.
Maalivahti- ja fysiikkavalmennuksesta vastaava Tino Turkia aloittaa syksyllä jo viidennen perättäisen kautensa Titaanien valmennusryhmässä.

Kesäkuun alusta omatoimiselle harjoitusjaksolle suunnannut Titaanit on saanut viimeisteltyä Suomi-sarjamiehistönsä valmennusryhmän.

Heinäkuun puolenvälin jälkeen takaisin yhteisharjoittelun pariin palaava Titaanit on täydentänyt valmennusryhmäänsä paikalliselle kiekkoyleisölle erittäin tutuilla nimillä.

Päävalmentaja Henri Holmströmin johtaman punanuttuvalmennuksen muut jäsenet ovat nimittäin allekirjoituksensa 1+1-vuotiseen valmentajasopimukseen kirjaillut entinen titaanikapteeni Roope Lantta sekä niin maalivahti- kuin fysiikkavalmentajana yksivuotisen sopimuksen turvin jatkava Tino Turkia.

– Olemme yhteisten keskustelujemme pohjalta kaikki kutakuinkin samalla sivulla sen suhteen, miten haluamme joukkueen pelaavan sekä harjoittelevan – kaikkinensa hyvä fiilis on vallalla tämän valmennusryhmän suhteen, Holmström toteaa tyytyväisenä.

– Tottahan toki myös se helpottaa yhdessä työskentelyämme, että olemme kaikki suhteellisen samanikäisiä kavereita sekä arvomaailmamme ja elämäntilanteemme ovat niin ikään samankaltaisia, joten uskon että tästä on todella mukavaa lähteä työstämään asioita eteenpäin.

Keväällä Valkealan Kiekon 2. divisioonamiehistön paidassa kaikkinensa kymmenvuotisen edustuskiekkoilu-uransa paketoinut Lantta, 29, ei titaanikiekkoa seuraaville juuri esittelyjä kaipaa.

Kouvolan KooKoon kasvatin vyöltä kun löytyy Titaanien riveissä kausien 2012–2013 sekä 2016–2020 aikana pelattuja Suomi-sarjaotteluita kaikkinensa 156 kappaletta, joista valtaosassa miehen pelipaidan rintamusta koristi kapteenin C-kirjain.

– Kyllähän sitä valmentamista oli tullut mietittyä viime vuosien aikana, sillä kiinnostus lajia kohtaan ei missään kohtaa ole hiipunut, vaikka pelihommat nyt saivatkin jäädä, kertaa Lantta taustoja pelaajauran lopettamispäätökseen ja siitä välittömäksi valmentajaksi siirtymiseen.

– Sitten kun Titaaneista otettiin yhteyttä sekä tarjottiin valmennuspestiä, olin suurin piirtein samantien valmis lähtemään mukaan hommiin ja kun vielä kotipuolesta näytettiin asialle vihreää valoa, niin tässä sitä nyt ollaan intoa täynnä kuin se kuuluisa ilmapallo.

Kun Lantan kokemuspankissa on Titaaneissa viettämiensä viiden kauden ohella aimo läjä Suomi-sarjapelejä niin kouvolalaisen KooKoo-65:sen, mikkeliläisen Hydraulic Oilersin kuin joensuulaisten Jokipoikien sekä Kiekkokoplan sotisovista, tietää ”suoraan syvästä päästä” valmennuspuolella uuden uran aloittava mies minkälaiseen leikkiin on mukaan lähdössä.

– Sen verran monta vuotta Suomi-sarjassa tuli pelattua, että tiedän kyllä kuinka vaativaa ja aikaavievää touhua niin pelaaminen kuin myös valmentaminen tällä tasolla on – lisäksi koen, että minulla on nimenomaan selkeästi enemmän annettavaa aikuiskiekkoilijoille, kuin mitä taas olisi ollut junioreille, Lantta sanailee.

– Hyvillä mielin palaan kyllä Titaaneihin, sillä kyseessä on tuttu ympäristö sekä joukkueessa on niin ikään paljon tuttuja pelaajia ja taustatoimijoita, joten helppoahan tänne on takaisin tulla.

Valmennustrion täydentävä Turkia, 30, aloittaa syksyllä puolestaan jo viidennen perättäisen Suomi-sarjakautensa punanuttujen valmennusryhmässä, jonka lisäksi mies toimii edelleen myös Titaani-Juniorit ry:n maalivahtivalmennuksen koordinaattorina.

– Hyvillä mielinhän sitä jatkaa hommia, varsinkin kun saimme kasaan mielestäni erittäin toimivan ja samanhenkisen valmennusryhmän, Turkia kommentoi.

– Kotkassa olosuhteet ovat kunnossa ja meillä on tälläkin kaudella edustusjoukkueessa mainio maalivahtikaksikko, jonka kanssa on hienoa tehdä töitä sekä pyrkimys kehittää heitä entistä paremmiksi pelaajiksi ja ihmisiksi.