Titaanimiehistöön entisestään lisää kokoa ja näköä

15.6.2021

Suomi-sarjakahinat ovat Titaaneihin siirtyvälle Kim Nordströmille tuttuja jo toissakaudelta JHT-paidasta. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Suomi-sarjakahinat ovat Titaaneihin siirtyvälle Kim Nordströmille tuttuja jo toissakaudelta JHT-paidasta. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Titaanit on hankkinut lisää leveyttä ja potentiaalia Suomi-sarjamiehistönsä sekä puolustus- että hyökkäyskalustoon.

Mukavassa vauhdissa alkavan Suomi-sarjakauden 2021–2022 miehistönsä kasaamisen suhteen oleva Titaanit on solminut jälleen lisää pelaajasopimuksia.

Täysin uutena pelaajana punanutun tulee jatkossa pukemaan päälleen Kokkolan Hermeksestä Titaaneihin saapuva puolustaja Kim Nordström (186cm / 87kg), kun taas Savonlinnan Pallokerhosta takaisin kasvattiseuraansa palaava hyökkääjä Valtteri Tamminen (185cm / 94kg) on titaanikannattajille jo entuudestaan varsin tuttu kasvo.

– Muutaman jääharjoituksen nähneenä, taustaselvitykset sekä keskustelut herrojen kanssa tehneenä voin sanoa, että saamme riveihimme kaksi erittäin tunnollista sekä kehityshaluista pelimiestä – kumpikin on lisäksi vielä varsin isokokoisena ja oikealta puolelta laukovana erittäin hyvä lisä joukkueeseemme, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Pieni koko ei ikinä ole este, mutta jos olet isokokoinen pelaaja, niin se voi olla aikamoinen etu, mikäli vain osaat kroppaasi jäällä oikein käyttää sekä siihen päälle vielä pelata.

Yksivuotiseen sopimukseen nimensä kirjaillut Nordström pelasi päättyneellä kaudella niin Hermeksen Mestis- kuin U20 Mestis-miehistöissä kaiken kaikkiaan kuusi ottelua ja teki niissä tehot 3+2.

Suomi-sarja ei tuoreelle titaanipuolustajalle ole ennakkoon mikään tuntematon savotta, sillä Nordström kantoi kaudella 2019–2020 Kalajoen JHT:n sotisopaa kaiken kaikkiaan 20 runkosarja- ja pudotuspelitaiston verran.

– Suomi-sarja on todella kovatasoinen sekä kauttaaltaan laadukas sarja, joka ei mielestäni poikkea kokonaisvaativuudeltaan juuri muuten Mestiksestä, kuin oikeastaan pelaajien henkilökohtaisen taidon ja pelitempon suhteen, Nordström sanailee.

Pietarsaaresta lähtöisin oleva, IFK Lepplaxissa ja Jeppiksessä kiekko-oppinsa saanut, 22-vuotias puolustaja on uransa aikana ehtinyt kerryttää kokemuspankkiaan Hermeksen sekä JHT:n ohella muun muassa kahden kauden verran Tampereen Ilveksen U20 SM-sarjajoukkueen riveissä.

– Titaaneista osoitettiin alusta lähtien oikeasti kovaa halua saada allekirjoittanut joukkueeseen, joten se oli jo itsessään suuri syy sille, miksi päädyin siirtymään punanuttuun, Nordström kommentoi.

– Eikä sekään ollut mikään huono juttu, että tarjolla on [tietysti omien pelisuoritusten mukaan] varsin isoa roolia ja seurassa on muutenkin pyrkimyksenä kehittää pelaajia sekä viedä heitä urillaan eteenpäin.

”Ainahan sitä on mukava tuttuun ympäristöön sekä erityisesti kasvattiseuraan palata”

Pakistoonsa lisää kokoa ja näköä hankkinut Titaanit saa lähestulkoon samanlaisen paketin myös hyökkäykseensä, kun seuran oma kasvatti Valtteri Tamminen pukeutuu puolentoista vuoden tauon jälkeen taas punanuttuun.

Niin ikään yksivuotisen pelaajasopimuksen allekirjoittanut Tamminen, 21, pelasi edeltävällä kaudella SaPKon U20 Mestis-miehistössä yhteensä 27 runkosarjakoitosta, joissa oikealta ampuva laitahyökkääjä taituroi tilastoihinsa 16 (9+7) tehopistettä.

– Savonlinnassa junioriaika tuli keväällä täyteen, eikä paikkaa edustusmiehistössä avautunut, joten päätin ottaa yhteyttä Kotkaan ja kysyä mahtuisinko mukaan joukkueeseen, koska haluan edelleen pelata jääkiekkoa mahdollisimman korkealla tasolla, kertoo Tamminen.

– Juteltuani päävalmentaja Holmströmin kanssa halu pukea punanuttu taas päälle oli entistä suurempi ja ainahan sitä on mukava tuttuun ympäristöön sekä erityisesti kasvattiseuraan palata.

Titaanipaidassa viimeksi kaudella 2019–2020 nähdyllä Tammisella on vyöllään aiempaa kokemusta Suomi-sarjasta 13 runkosarja- ja yhden karsintakamppailun verran, joten myös hän tietää tasan tarkkaan minkälaiseen leikkiin on pienen tauon jälkeen taas lähdössä mukaan.

– Uskon olevani pelaajana viime kertaa selkeästi valmiimpi vastaamaan Suomi-sarjan tarjoamaan haasteeseen – vauhtia ja vääntöä tulee varmasti jälleen piisaamaan oikein huolella, ”Vade” tuumii.

Titaaneilla on nyt kasassa pelaajasopimukset yhteensä kahden maalivahdin, seitsemän puolustajan ja yhdeksän hyökkääjän kanssa Suomi-sarjakaudelle 2021–2022.