Punanutut vahvistuu Danil Yakimchukilla!

29.6.2021

Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan venäläissentteri Danil Yakimchukilla. © Soós Attila – https://tinyurl.com/soos-attila-pictures
Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan venäläissentteri Danil Yakimchukilla. © Soós Attila – https://tinyurl.com/soos-attila-pictures

Viime kaudella ylikansallisessa ammattilaissarja Erste Ligassa unkarilaisjoukkue Fehérvári Titánokin paidassa pelannut Danil Yakimchuk siirtyy Titaaneihin.

Heinäkuun puolivälin jälkimainingeissa takaisin joukkueharjoittelun pariin palaava Titaanit vahvistaa Suomi-sarjamiehistöään yksivuotisen pelaajasopimuksen punanuttujen kanssa allekirjoittaneella venäläishyökkääjä Danil Yakimchukilla.

Ohotanmeren rannalla Venäjän Kaukoidässä sijaitsevasta Magadanin kaupungista kotoisin oleva Yakimchuk pelasi edelliskauden Unkarissa, jossa 21-vuotias keskushyökkääjä edusti ylikansallisessa ammattilaissarja Erste Ligassa pelaavaa Fehérvári Titánokia 36 runkosarjaottelun ja seitsemän (2+5) tehopisteen verran.

– Yakimchuk olisi varmasti saanut sopimuksen johonkin toiseen Erste Liga-joukkueeseen, mutta kokonaisvaltainen kehittymishalu pelaajana ajoi nyt kaiken muun edelle – hän nimenomaan tahtoi tulla Suomeen pelaamaan sekä harjoittelemaan ja näin tekemään itsestään entisestään vain parempaa pelaajaa, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Odotan Danilin olevan meidän ykkössentterimme alkavalla kaudella, jonka lisäksi haluan hänen ammattilaissarjasta tulevana pelaajana näyttävän muulle miehistöllemme esimerkkiä sekä arjessa että peleissä toimimisessa niin kaukalon sisä- kuin ulkopuolellakin.

Synnyinkaupungistaan reilun 5800 kilometrin päähän Kotkaan venäläisnuorukaisen lopulta toivat titaanipiiskuri Holmströmin kontaktit, joista tärkeimpänä toimi viime kaudella Yakimchukia Titánok-nutussa käskyttänyt suomalaisluotsi Kasper Vuorinen.

– Vuorinen on lapsuudenkaverini, jonka kanssa meillä on molemminpuolinen luotto ja vahva kunnioitus toisemme sanomisiin sekä tekemisiin – sain häneltä erittäin vahvat suositukset Yakimchukin ottamisesta joukkueeseemme, Holmström selventää.

– Danil on ”Kassun” kertoman sekä näkemäni videomateriaalin perusteella perivenäläiseen tyyliiin todella tekninen luistelija ja pirun jalkava sekä äärimmäisen urheilullinen kaveri – hän on myös erittäin pelitaitava keskushyökkääjä, jolle löytynee varmasti käyttöä etenkin ylivoimalla sekä pelintekijänä -että päättäjänä.

Ennen Unkarissa viettämiään kausia Yakimchuk marinoitui pelaajana maineikkaan Lokomotiv Jaroslavlin juniorijoukkueissa, yltäen muun muassa Venäjän alle 17-vuotiaiden pääjuniorisarjan finaaleihin saakka. Sen myötä Titaaneilla onkin käsissään aikamoinen jokerikortti syyskuun 17. päivä käyntiin polkaistavalle Suomi-sarjakaudelle 2021–2022.

– Mitä itse olen nähnyt venäläisten juniorijoukkueiden tekemisiä ja eritoten KHL-seurojen alaisia nippuja, niin kyllähän niissä laatua piisaa aina yli omien tarpeiden ja kilpailu pelipaikoista sekän työnteon mentaliteetti ovat todella kovaa luokkaa, ”Holle” kommentoi.

– Venäjällä on massaa ja varsinkin rahaa hieman eri tavalla mukana juniorikiekkoilussa, kuin mitä meillä täällä Suomessa, joten puitteet ovat kohdillaan ja vain parhaat pelaavat eli ei ole ihme, että suomalaiset ovat olleet aikalailla purjeessa itänaapurimaan juniorijoukkueita vastaan pelatessaan.