Funtek pukeutuu myös jatkossa punanuttuun!

8.7.2021

Slovakkihyökkääjä Samuel Funtek nähdään myös jatkossa punanuttu päällä Kotkan jäähallin jäällä.
Slovakkihyökkääjä Samuel Funtek nähdään myös jatkossa punanuttu päällä Kotkan jäähallin jäällä.

Titaanit on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen punanutuissa jo viime kaudella pelanneen slovakkihyökkääjä Samuel Funtekin kanssa.

Omatoimisella harjoitusjaksolla aikaansa vielä puolentoista viikon ajan viettävä Titaanit on vahvistanut hyökkäyskalustoaan entuudestaan tutulla pelaajalla. Punanutut ovat nimittäin sorvanneet yksivuotisen jatkosopimuksen joukkueessa jo viime kaudella vahvasti esiintyneen Samuel Funtekin kanssa.

Pelaajaurallaan sekä kotimaassaan Slovakiassa että Norjassa ennen viimelokakuista Suomeen ja Titaaneihin siirtymistään kiekkoilleelle Funtekille, 22, paluu takaisin punanuttuun oli lopulta varsin helppo ja ilmiselvä ratkaisu.

– Minulla oli pöydällä taloudellisesti parempia sopimusvaihtoehtoja, mutta Titaanit ja Suomi tarjoavat henkilökohtaiselle kehitykselleni paremmat olosuhteet sekä mahdollisuudet – eli asiat, jotka ovat itselleni tärkeitä juuri tässä kohtaa uraani, Funtek kommentoi.

– Myös toimintaympäristö, seura ja sen taustat, valmennus sekä osa joukkueesta ovat jo viime kaudesta tuttuja, jonka lisäksi tunsin, että minun oikeasti haluttiin palaavan tänne pelaamaan – nämä seikat helpottivat päätöstäni huomattavasti.

Titaanien päävalmentaja Henri Holmström ei peittele tyytyväisyyttään saadessaan titaanimerkkiseen työkalupakkiinsa jälleen äärimmäisen monikäyttöisen slovakkihyökkääjän.

– Erittäin mielelläni otan Funtekin takaisin valmennukseeni, sillä hän osoitti jo viime kaudella olevansa pitkässä juoksussa todella arvokas pelaaja joukkueelle, makustelee Holmström suu messingillä.

– On oikeastaan aivan sama mihin rooliin pistät kaverin jäälle, sillä pelillinen taso ei juurikaan heittele ja lisäksi tiedät tasan tarkkaan mitä häneltä saat – Samuel on vahva luistelija ja kamppailija, joka on ahnas riistämään kiekkoja sekä paikan tullen myös viimeistelemään itse tehokkaasti.

”En epäile hetkeäkään miksemme mekin voisi alkavalla kaudella menestyä”

Edelliskaudella yhteensä 17 kertaa Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelikamppailuun punanutun päälleen vetäneellä ja 10 (3+7) tehopistettä nakuttaneella Samuel Funtekilla on selvät sävelet omakohtaisille odotuksilleen sekä päämäärilleen.

– Haluan ottaa itselleni johtavan pelillisen roolin alkavalla kaudella ja auttaa joukkuettamme menestymään, ”Samo” naulaa itsevarmana.

– Lisäksi tarkoitukseni on tehdä myös henkilökohtaisesti tulosta ja edistää sillä tavoin oman urani tulevaisuudennäkymiä.

Jos ovat omakohtaiset tavoitteet slovakialaisella kristallinkirkkaita, niin samat sanat voi sanoa myös punanuttumiehistön osalta.

– Meillä on jälleen kasassa nuori ja nälkäinen ryhmä, jonka vähimmäistavoite on aivan varmasti pääsy Suomi-sarjan pudotuspeleihin, Funtek toteaa ja painottaa vielä siihen päälle, että kevään kivikovissa karkeloissa on tarkoitus myös menestyä:

– Kuten näimme viime kevään pudotuspeleissä, voivat lähtökohtiin nähden todella erityyppiset joukkueet onnistua, joten en epäile hetkeäkään miksemme mekin voisi alkavalla kaudella menestyä, ”Samo” sanailee.

– Olen varma, että jokaisella joukkueemme jäsenellä on suuri halu selviytyä pidemmälle kuin viime vuonna ja se on mielestäni ensiarvoisen tärkeää, mikäli haluamme voittaa otteluita ja pelata pitkälle kevääseen!