”Vatsanpohjassa on sopivanlainen kutina”

10.8.2021

Titaaniveräjällä keskiviikkona kiekkojen edessä seisova Jakob Brandner ja muu punanuttumiehistö odottavat jo vesi kielellä harjoituspelirupeaman aloistusta.
Titaaniveräjällä keskiviikkona kiekkojen edessä seisova Jakob Brandner ja muu punanuttumiehistö odottavat jo vesi kielellä harjoituspelirupeaman aloistusta.

Titaanien kiekkokausi 2021–2022 pyörähtää keskiviikkoiltana harjoitusotteluiden osalta käyntiin Kotkan jäähallissa, kun omaan sarjakauteensa valmistautuva Imatran Ketterän U20 Mestis-miehistö saapuu testaamaan punanuttujen reilun viikon mittaisen jääharjoittelun mukanaan tuoman pelivireen.

Elokuu on jääkiekkoilun saralla perinteiseen tapaa sitä aikaa, jolloin joukkueet sarjatasosta riippumatta alkavat kutakuinkin illasta toiseen jälleen totutella luistimen jalkaan laittoon ja pelivarusteiden päälle kiskomiseen.

Suomi-sarjan runkosarjan aloitukseen kuvioitaan kuntoon hiova Titaanit on tehnyt juurikin edellä mainittuja temppuja, sillä punanuttujen jääharjoitukset pärähtivät käyntiin edellisviikon maanantaina.

Titaanien peräsimessä ensimmäisen täyden kautensa keväällä kuivaharjoittelun merkeissä aloittamaan päässyt Henri Holmström suoranaisesti uhkuu positiivista energiaa, sillä miehen komentama ja varsin paljon edelliskeväästä uusiutunut punanutturevohka on jo tähän mennessä ostanut stadilaislähtöisen koutsinsa aatokset ilmeisen hyvin.

– Vatsanpohjassa on ollut jo pidempään sopivanlainen kutina päällänsä, Holmström kommentoi tyytyväisenä.

– Joukkueesta on niin ikään päivästä yksi alkaen näkynyt ulospäin juuri oikeanlainen asenne ja halu kaikkeen tekemiseen – se kertoo mielestäni siitä, että olemme muun valmennuksen kanssa jo kesäharjoituksista lähtien onnistuneet myymään ajatuksemme pelaajille.

Kuten todettua, on Titaanit ehtinyt ennen keskiviikkoiltana kotikaukalossaan tapahtuvaa harjoituspeliavausta olla jäällä reilun viikon verran, joten Holmströmillä lienee mielessään jo jonkinlainen mielikuva kustakin punanuttupelaajasta sekä siitä minkälaista jääkiekkoa hän haluaa oman joukkueensa alkavalla kiekkokaudella pelaavan.

Titaanipiiskuri korostaakin, ettei tulevissa harjoitus- saati Suomen Cup-otteluissa mennä tulos edellä, vaan tärkeämpää on itse pelaamisen eteenpäin vieminen ja pelaajiin entisestään paremmin tutustuminen.

– Kaikki nykyjoukkueessamme ovat mielestäni hyviä pelaajia, mutta nyt pääsemme katsastamaan kunnolla pystyvätkö he haluamaani peliä pelaamaan ja sopeutumaan vähän uudenlaisiin toimintatapoihin, ”Holle” toteaa ykskantaan.

– Keskiviikkoinen matsi antaa tähän aivan varmasti jo jonkinlaisia vastauksia, jonka jälkeen olemme taas hivenen viisaampia asioiden suhteen

Lätkänälkää tyydyttämään

Keskiviikkona Kotkan jäähallissa harjoitusottelurupeamansa avaava Titaanit kohtaa U20 Mestiksen alkusarjaan valmistautuvan Ketterän, josta punanutuilla ei etukäteen ole ennakkotietona muuta kuin se, että imatralaisten päävalmentajana toimii Tero Sainio ja pelaajistoon kuuluu titaanikasvatti Tuomas Salonaho.

Vastustajan etukäteisvakoileminen tai edes sen pelaamisen livenä tarkkailu ei kuitenkaan ole titaaniluotsi Henri Holmströmin mukaan se juttu, vaan hienointa ja tärkeintä on päästä pitkän odotuksen päätteeksi taas itse asiaan eli pelihommiin käsiksi.

– Onhan siitä jokunen tovi ehtinyt vierähtää, kun eräs jatkoaikamaali Nokialla kolahti viime keväänä omiin ja oikeastaan siitä asti on nälkä vain kasvanut kokoajan uutta kautta kohti mentäessä, Holmström sanailee.

Itse ottelu tulee varmasti olemaan kahden laitumille ensikertaa päästetyn varsalauman kohtaaminen, jossa hienouksia saati täysin loppuun saakka hiottuja kuvioita taikka pelisapluunaa on turha odottaa näkevänsä.

Se on kuitenkin tärkeintä, että yleisölle on jälleen luvallista saapua hallien lehtereille terveysturvallisuustoimet huomioon ottaen jääkiekkoa seuraamaan ja omiaan kannustamaan.

– Kyllä sitä yleisön paikalle saapumista odottelee suurella mielenkiinnolla, sillä en ole itse henkilökohtaisesti päässyt vielä yhtään peliä titaanivalmentajana luotsaamaan, jossa katsomossa olisi ollut muutakin kuin tyhjiä penkkejä.

– Yleisö tuo aina peleihin lisää virtaa sekä tunnetta, jota kyllä viime keväänä toden totta kaipasi!

Titaanien ja Ketterän U20-miehistön välinen harjoitusottelu polkaistaan Kotkan jäähallissa keskiviikkona (11.8.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Kamppailuun on VAPAA SISÄÄNPÄÄSY (kasvomaskin käyttöpakko) – TERVETULOA!