Cup-romantiikkaa luvassa?

26.8.2021

Titaanit aloittaa edessä olevan viikonlopun aikana kokeneimman pelaajansa Niilo Pussisen johdolla taistelunsa romantiikkaa sisältävässä jääkiekkoilun Suomen Cupissa!
Titaanit aloittaa edessä olevan viikonlopun aikana kokeneimman pelaajansa Niilo Pussisen johdolla taistelunsa romantiikkaa sisältävässä jääkiekkoilun Suomen Cupissa!


Koronakaranteenista kuluvan viikon alussa vapautunut Titaanit aloittaa tulevana viikonloppuna taipaleensa jääkiekkoilun Suomen Cupissa. 2. kierroksen lohkovaiheessa vastaan asettuvat Wolf ja Viikingit tullevat pistämään erittäin suurella todennäköisyydellä kaikkensa peliin Titaanit kaataakseen, joten muutaman jääharjoituksen ennen tositoimia vetämään ehtineille punanutuille ei todellakaan ole mitään helppoja iltapuhteita tiedossa.

Titaanien valmistautumisjakso kohti syyskuun 17. päivä alkavaa Suomi-sarjan runkosarjaa koki ikävähkön katkoksen, kun tartuntatautiviranomaiset määräsivät koko punanuttumiehistön toissa viikon perjantaina karanteeniin Ketterä U20-harjoitustaistossa tapahtuneen joukkoaltistumisen vuoksi.

Sen myötä Titaanit pääsi palaamaan takaisin joukkueharjoitusten pariin vastaan muutama päivä takaperin tiistaina, joten kovin pitkää valmistautumisaikaa ei punanutuille ennen edessä olevan viikonlopun Suomen Cup-koitoksia jäänyt.

– Luonnollisesti 10 päivän viettäminen lähestulkoon neljän seinän sisällä rassasi jonkin verran pääkoppaa, mutta se nyt vain kuuluu tähän korona-ajan touhuun, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Pelaajien kohdalla tauko yhteisharjoittelusta ja peleistä oli sen sijaan tuntunut kasvattavan vain entisestään nälkää, sillä into ja etenkin laatu kuluneen viikon treeneissä on ollut todella hyvällä mallilla.

Kuten todettua, vain yhden harjoitusottelun tähän mennessä pelannut Titaanit aloittaa seuraavaksi taistelunsa vuoden tauon jälkeen takaisin kiekkokalenteriin palautetussa Suomen Cupissa, jossa voittajalle on luvassa maineen ja kunnian ohella myös näyttävä pokaali.

Tosipelit pyörähtävät siis käyntiin perjantai-iltana, kun punanutut iskevät Haminan jäähallissa yhteen Sipoon Wolfin kanssa ja päättävät 2. kierroksen lohkovaiheen sunnuntaina vierailemalla Aimo Mäkinen Areenalla majaansa pitävän Viikinkien tykönä.

– Turha näistä peleistä on mitään paineita ottaa – Suomen Cup antaa meille hyvän mahdollisuuden viedä taas pelaamistamme eteenpäin ja etenkin pelaajille totuttautua toimimaan yhtenäisenä kokonaisuutena, toppuuttelee Holmström.

– Kunhan teemme niitä tiettyjä pelillisiä asioita, joita olemme harjoituksissa hinkanneet, niin saamme aivan varmasti haluamamme tuloksen.

Mitä tulee itse edessä oleviin ”kantoihin kaskessa” eli Wolfiin ja Viikinkeihin, ei titaanipiiskuri lähde ylenkatsomaan 2. divisioonassa leipätyönään pelaavia vastustajia.

– Mielestäni se on vain varsin mukavaa vaihtelua pelata sellaisia vastustajia vastaan, joita emme sarjassa tule kohtaamaan, ”Holle” kommentoi.

– Tulevista vastustajista ei niin hirveän tarkkaa kuvaa ole, mutta sen ei saa antaa hämätä – uskon niin Wolfin kuin Viikinkienkin tarjoavan meille oikein hyvän haasteen, kun kiekko lyödään jäähän.

– Niin ja onhan tässä vielä sellainenkin ”bonus”, että pääsen sunnuntaina melkein kotikulmille, sillä Helsingin asunnolleni ei Vuosaaren jäähallilta ole matkaa kuin muutama hassu kilometri, Holmström naurahtaa.

”Pettynyt olen, mikäli emme ole kuskin paikalla kummassakin ottelussa”

Perjantaina Haminaan vieraaksi saapuva Sipoon ylpeys Wolf on Titaaneille ihka uusi tuttavuus, sillä joukkueet eivät koskaan aiemmin ole edustustasolla toisiaan kohdanneet.

Susilauman ohjaksia pitää käsissään edeltävät kolme kautta Suomi-sarjassa ensiksi Kiekko-Espoota ja sittemmin Porvoon Huntersia käskyttänyt Mikko Juutilainen, jonka kaitsemassa sipoolaismiehistössä on niin ikään rutkasti kokemusta 2. divisioonaa ylemmiltä tasoilta muun muassa Tomi Roukalan, Antti Rantsin ja Jussi Pelto-Arvon muodossa.

Sunnuntaina vastaan asettuva Viikingit puolestaan on punanutuille jo entuudestaan tuttu taistelukumppani, sillä joukkueet mittelivät edeltävän kerran voimiaan yhteisten 2. divisioonakausiensa aikana 2014–2016.

Stadilaisia koutsaa edelleen sama jykevä hahmo, eli jokerilegenda ja MM95-mestarijoukkueen puolustaja Mika Strömberg, jonka miehistössä ei Viikingeissä kutakuinkin koko aikuisuransa tahkonneen Sami Narkian ohella ole muita täälläpäin Suomea kovin tunnettuja nimiä kuin titaanikasvatti Eetu Salovaara, joka pääsee näin ollen vääntämään kaukalossa Titaaneissa pakittelevan velipoikansa Eeliksen kanssa.

Vaikka kumpikin tulevista vihulaisista on nykyiselle punanuttumiehistölle ja valmennukselle ennakkoon jokseenkin vieras, lienee se jo tässä vaiheessa varmaa, että taistelua saati vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ei kaukalosta tule viikonlopun aikana puuttumaan.

– Varmasti aika sekavaahan se meno tulee puolin ja toisin olemaan – ihan jo siinä mielessä olisi ollut hyvä saada muutama treenipeli enemmän alle ennen Suomen Cupin alkua, mutta näillä mennään, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström aprikoi.

– Sen voin kuitenkin ihan rehellisesti myöntää, että pettynyt olen, mikäli me emme ole kuskin paikalla kummassakin ottelussa.

– Voittamaan totta kai lähdetään ja tulos ratkaisee, eikä mikään muu eli siinä mielessä siihen kuskin paikalla olemiseenkaan ei tule liiaksi hirttäytyä, mikäli vähän huonommallakin esityksellä vastapuoli kaatuu, ”Holle” pyörittelee.

Oman pikantin lisänsä Titaanien Cup-romantiikkaan tuo se, että punanutut tosiaankin pelaavat kotiottelunsa poikkeuksellisesti Haminan jäähallissa, joka on hieman erilainen kaikilta puitteiltaan kuin mitä tuttu ja turvallinen Kotkan jäähalli.

Titaanimiehistö tämä muotoseikka ei kuitenkaan haittaa, vaan antaa pikemminkin entisestään vain lisää potkua luistimiin.

– Huikea juttu, että pääsemme viemään titaanikiekkoa nähtäväksi lähialueille ja toivottavasti tällä peliliikkeellä onnistumme myös saamaan lisää faneja sekä harrastajia mukaan lajin pariin, sanailee punanuttupiiskuri Holmström naama näkkärillä.

Titaanien ja Wolfin välinen Suomen Cup-ottelu polkaistaan Haminan jäähallissa perjantaina (27.8.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Kamppailuun on VAPAA SISÄÄNPÄÄSY (KASVOMASKIN KÄYTTÖPAKKO) – TERVETULOA!

Sunnuntaina (29.8.) punanutut matkustavat puolestaan Aimo Mäkinen Areenalle, jossa kello 17:30 alkavassa Suomen Cup-koitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Viikingit.