Wolf raapi vierasvoiton matkaansa

27.8.2021

Titaanien perjantainen peliesitys Suomen Cup-avauksessa Haminassa veti punanuttujen päävalmentaja Henri Holmströmin mietteliääksi.
Titaanien perjantainen peliesitys Suomen Cup-avauksessa Haminassa veti punanuttujen päävalmentaja Henri Holmströmin mietteliääksi.

Eihän se Suomen Cup-avaus aivan lapaan mennyt. Siitä kertoo aivan kaiken Haminan jäähallin valotaululle 60 minuutin kamppailun jälkeen killumaan jäänyt lopputulos, jonka mukaan vierasjoukkue Sipoon Wolf raapi voiton matkaansa maalein 2-4 (0-1, 1-2, 1-1) ja jätti Titaanit pettyneenä nuolemaan haavojaan.

Titaanit – Wolf 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

08:25 0-1 Sampo Viitaluoma (Vili Peräkylä)
24:05 0-2 Vili Peräkylä (Miika Pitkäniitty, Niko Ojala) YV
28:56 0-3 Vili Peräkylä (Toni Lehikoinen, Niko Ojala) YV VoM
38:11 1-3 Eetu Mäki-Soini (Samuel Funtek) SR
55:07 2-3 Danil Yakimchuk (Kim Nordström, Jesse Niinisaari)

59:33 2-4 Toni Lehikoinen (Niko Ojala) TM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 14+10+10= 34 torjuntaa (poissa 58:20-59:33)
Wolf – Remy Pennanen 11+13+9= 33 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Wolf 1 x 2min= 2min

Puolentoista viikon koronakaranteeni ja sen jälkeen vedetyt kolme jääharjoitusta. Suomen Cupin avauksessa vastassa ”rautaliigalainen” Sipoon Wolf, joka oli saanut kaavittua matkaan erinäisten syiden vuoksi vain 12 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Tässä voisi olla syitä kerrakseen, miksi Titaanit ei ollut alkuunkaan valmis pistämään kroppaansa likoon ja näyttämään mikä ero kuuluisi Suomi-sarjan ja 2. divisioonan välillä kaukalossa olla.

Nyt se odotettu ero oli jopa hävettävän selvästi vastapuolen eduksi ensimmäisten 30 minuutin ajan ja vaikka punanutut petrasivatkin omaa tekemistään taiston jälkimmäisellä puolikkaalla, ei se lopulta riittänyt voittoon saakka säntillisesti puolustaneen sekä maalivahtinsa Remy Pennasen huippuotteisiin turvautuneen Wolfin kyydissä.

– Tekosyitähän tässä voisi yrittää löytää ja keksiä vaikka kuinka paljon, mutta se on mielestäni täysin turhaa, puuskahti Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tyytymättömänä.

– Wolfilta en halua ottaa yhtikäs mitään pois. He totisesti ansaitsivat voiton, mutta silti se oli mielestäni enemmän meidän omaa hölmöyttä kuin kaverin hyvyyttä, että loppulukemat olivat nähdynkaltaiset.

Varsin kuvaavaa kotijoukkueen pelaamiselle oli Wolfin ajassa 8:25 iskemä ottelun avausmaali – sipoolaispuolustaja Sampo Viitaluoma lähti yksinäisenä yrittäjänä purkamaan painetta pois omista ja punaviivan yli noustuaan laukoi kiekon tulisesti kohti titaanimaalia.

Viitaluoma ehti kääntyä kutinsa jälkeen kohti omaa vaihtoaitiota, mutta kolahduksen kuulleessaan vilkaisi olkansa yli vain todetakseen osin epäuskoisena ja osin riemuissaan pelivälineen livahtaneen Niilo Pussisen puikoista häkkiin.

– En voi millään muotoa hyväksyä joukkueeltani tuollaista pelaamista, jota se esitti ensimmäiset 30 minuuttia ottelusta, Holmström totesi ykskantaan.

– Syytä en tässä kohtaa osaa sanoa sen tarkemmin eritellä, mutta joka pelaajalla oli rotsi täysin auki ja se, mistä tämä johtui selvitetään huomenna ennen jääharjoitusten alkua.

”Hemmetisti pitää parantaa”

Kun Wolf onnistui vielä ennen kahinan puolivälin krouvia lisäämään johtoaan kahdella Vili Peräkylän taituroimalla ylivoimamaalilla, alkoivat ilmeet niin Titaanien vaihtopenkillä kuin katsomossakin vaihtua epäuskosta varsin totisiksi.

– Menimme hieman liiaksi vastapuolen pelitempoon mukaan, emmekä jauhaneet sillä fokuksella kuin millä näissä peleissä ja ylipäänsä pitäisi pelejä voittaakseen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström ottelun kulkua.

Vaikka vierasjoukkue alkoikin pelin kääntyessä kohti iltaruskoaan selkeästi väsähtää, kiitos erittäin vajavaisen miehityksensä, onnistuivat sipoolaiset siitä huolimatta hieman onnettarenkin suosiollisella avustuksella pitämään punanutut aisoissa sekä oman päänsä puhtaana.

Tämän seurauksena Titaanit tahkosikin lähes 100 minuuttia jääkiekkoa ennen kuin se vihdoin ja viimein onnistui kuluvan kauden ensimmäisen maalinsa joukkueen testattavana olevan Eetu Mäki-Soinin toimesta aikakirjoihin iskemään.

Ajassa 38:11 syntynyt 1-3-kavennus ei kuitenkaan tounut riittävästi lisää virtaa isäntien tekemiseen, sillä Wolf repi, raapi sekä raastoi sen minkä pystyi ja kun sipoolaishäkkäri Remy Pennanen seisoi välillä jopa päällä, valui hiekka punanuttujen tiimalasista uhkaavasti kohti loppua.

Titaanien luoma paine tuotti kuin tuottikin hedelmää vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Danil Yakimchuk onnistui keskialueella suorittamansa katkon jälkeen luikertelemaan vieraiden p-pisteellä ja laukomaan vihaisesti ranteella kohti takayläkulmaa.

Yakimchukin kudin jälkeen kuului kaksi terävää kilahdusta, jotka ottelun tuomaristo tulkitsi täysosuman synnyksi ja vaikka vieraat päätöstä vahvasti protestoivatkin, ei se enää muuksi muuttunut.

Maalin takaa-ajoasemassa punanutut hakivat vimmatusti tasoittavaa osumaa, mutta kun edes maalivahti Niilo Pussisen vetäminen vaihtoaition puolelle ja kuudennen kenttäpelaajan marssittaminen kaukaloon eivät auttaneet, pääsi Wolf Toni Lehikoisen toimesta nautiskelemaan tyhjiin 2-4-päätöslukemat kamppailun viimeisellä peliminuutilla.

Kirvelevä tappio tietää Titaanien kohdalla tällä hetkellä sitä, että sunnuntaina Helsingistä on haettava vähintään kolmen maalin vierasvoitto, jotta jatkopaikka Suomen Cupin 3. kierroksella löpsähtäisi punanuttujen lapasiin.

Helppoa kyseisen päämäärän saavuttaminen erityisesti perjantai-iltaisen esiintymisen pohjilta ei totisesti ole, mutta kaikki avaimet ovat edelleen tiukasti Holmströmin revohkan omissa käsissä.

– Tämähän näyttää menevän vähän kuin jalkapalloksi, kun maalieroja on laskettava jatkoon päästäkseen, ”Holle” hymähti.

– Meillä on sunnuntaina edessä iso kasvojenpesun paikka – se kun on nimittäin harvinaisen selvää, ettei tänään nähty pelaaminen riitä Helsingissä yhtikäs mihinkään.

Lohkoa tällä hetkellä nimenomaan maalieron turvin johtava Viikingit uhkuu varmasti itseluottamusta sekä nälkää edetäkseen Titaanien kustannuksella seuraavaan Cup-vaiheeseen ja tämä tiedostetaan erittäin hyvin myös punanuttuleirissä.

– Kunhan kykenemme ottelun alusta asti tekemään omaa juttuamme sekä jättämään tänään nähdyistä hölmöilyistä ison osan pelaamisestamme pois, uskon meillä olevan aivan realistiset mahdollisuudet voiton ja jatkopaikan lunastamiseen, Holmström alleviivasi.

– Hemmetisti meidän pitää joka tapauksessa Viikinkien vieraana omaa tekemistämme parantaa ihan jo kolmen viikon päästä edessä siintävää sarja-avaustakin silmällä pitäen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomen Cupissa jatkuu ylihuomenna sunnuntaina (29.8.), kun punanutut matkustavat Helsinkiin, jossa majaansa pitävä Viikingit isännöi Aimo Mäkinen Areenalla kello 17:30 alkavaa koitosta.

Otteluun ei Helsingin alueen koronarajoitusten vuoksi ole yleisölle pääsy, joten voit kannustaa Titaanit vierasvoittoon ja seurata ottelun tapahtumia Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.