Voitosta huolimatta laulukuoroon

29.8.2021

Vaikka sunnuntainen koitos päättyikin Tuomas Lyytikäisen sivaltaman äkkikuolemaosuman myötä voittoon, katkesi Titaanien Suomen Cup-taival siitä huolimatta 2. kierrokselle.
Vaikka sunnuntainen koitos päättyikin Tuomas Lyytikäisen sivaltaman äkkikuolemaosuman myötä voittoon, katkesi Titaanien Suomen Cup-taival siitä huolimatta 2. kierrokselle.

Titaanien taival kuluvan kauden Suomen Cupissa jäi lopulta kahden ottelun mittaiseksi. Siitä piti huolen sunnuntaista taistoa Aimo Mäkinen Areenalla isännöinyt Viikingit, joka suostui taipumaan punanutuille vasta jatkoajalla maalein 3-4 (1-2, 0-0, 2-1, 0-1) ja eteni näin vieraidensa kustannuksella jatkokarkeloihin 3. kierrokselle.

Viikingit – Titaanit 3-4 ja (1-2, 0-0, 2-1, 0-1)

16:02 0-1 Rene Hiekkataipale (Jesse Niinisaari, Eetu Mäki-Soini)
18:23 1-1 Simo Konttinen (Jaami-Elias Jokinen, Oliver Obolgogiani)
19:21 1-2 Rene Hiekkataipale (Petteri Paajanen, Tuomas Lyytikäinen) YV
58:40 2-2 Jani Kilpeläinen TM
59:03 2-3 Samuel Funtek
59:40 3-3 John Gästrin TM
64:46 3-4 Tuomas Lyytikäinen (Chris Corgan, Jesse Niinisaari) YV VoM

Maalivahdit:

Viikingit – Matti Riekki 12+15+18+2= 47 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 8+10+8+1= 27 torjuntaa (poissa 57:52-58:40 & 59:23-59:40)

Jäähyt:

Viikingit 10 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 45min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Titaanien askelmerkit sunnuntaiseen koitokseen olivat jo ennakkoon harvinaisen selvät. Punanutut tarvitsivat Viikingeistä vähintään kolmen maalin vierasvoiton, tai muuten matka Suomen Cupissa päättyisi 2. kierrokselle.

Voittoon asti Titaanit lopulta myös ylsi, mutta vasta jatkoajalla maalein 3-4 ja se tiesi täten sitä, että Viikingit lunasti itselleen piljetin 3. kierrokselle, kun taas punanutut lähtivät klassisesti laulukuoron puolelle.

Kauden avausvoitosta huolimatta titaanileirissä ei taiston tauottua juuri riemusta kiljahdeltu, sillä putoaminen Cup-karkeloista harmitti oikein huolella.

– Totta kai se ottaa päähän, ettemme päässeet Suomen Cupissa jatkoon ja kohtaamaan 3. kierroksella Mestis- ja Suomi-sarjajoukkueita, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Koska Titaanit ei enää Cup-pytyn jahdissa mukana ole, tarjoutuu punanutuille aikaa panostaa laadukkaaseen harjoitteluun, jota on pääpiiskuri Holmströmin mukaan alkavalla viikolla rutkasti luvassa.

– Matka kuitenkin jatkuu ja lähdemme sen myötä tulevalla viikolla harjoitusten kautta hakemaan lisää kilometrejä vöillemme, sillä niitä tarvitaan tässä vaiheessa kautta, ”Holle” selvensi suunnitelmiaan.

”Joukkueen pelaaminen oli huomattavasti parempaa”

Jos perjantaina Haminan jäähallissa nähtiin laiskahko ja työntekoa jokseenkin vieroksunut titaanimiehistö, oli Aimo Mäkinen Areenalla punanuttujen sotisopaan pukeutunut sama joukkue, mutta täysin erilaisella asenteella.

Asenne ja halu näkyivätkin selkeästi lähestulkoon kaikessa Titaanien tekemisessä, joka sai päävalmentaja Henri Holmströmin hyväksynnän.

– Tärkein juttu tässä illassa oli se, että joukkueen pelaaminen oli huomattavasti parempaa kuin mitä perjantaina Haminassa, Holmström totesi.

Punanutut veivät peliä kutakuinkin koko sen ajan mitä kiekko oli jäässä, mutta Titaanien tavoin jatkopaikkaa Suomen Cupin 3. kierrokselle hamunnut isäntämiehistö Viikingit onnistui pistämään ponnekkaasti hanttiin.

Titaanit ei kovasta yrityksestä huolimatta päässyt missään vaiheessa kunnolla kotijoukkueelta karkuun, vaan maaleja mätkittiin vuorotahtiin aina jatkoajalle saakka, jossa ratkaisun sai ylivoimapelin päätteeksi niitata puolityhjänä ammottaneeseen stadilaisrysään parhaalla maalintekosektorilla päivystänyt Tuomas Lyytikäinen.

Normaalin peliajan puitteista punanutuista maalinteossa olivat ennen Lyytikäisen sivaltamaa äkkikuolemaosumaa onnistuneet kahdesti laatan häkkiin juntannut Rene Hiekkataipale sekä kertaalleen verkkoa pöllyttänyt Samuel Funtek.

Kotijoukkueen maalit olivat sikäli Titaanien kannalta harmillisia, että ensimmäinen ohjautui viivavedon jälkeen maskimiehen varusteista ohi mainiosti läpi kamppailun esiintyneen punanuttuhäkkäri Niilo Pussisen ja kaksi jälkimmäistä taas Viikingit neppaili tyhjään vierasrysään.

Kauden avausvoittoa tärkeämmiksi asioiksi titaaniluotsi Holmström nosti ottelun päätyttyä omien pelaajiensa peliotteiden selkeän petraantumisen, kaksinkamppailuissa pärjäämisen sekä kiekollisen pelaamisen.

– Ennen kaikkea se oli hyvää, miten yksittäiset pelaajat pelasivat yksittäisiä tilanteita – olimme aggressiivisia kaksinkamppailuissa ja menimme ensimmäisenä kiekolle, ”Holle” kommentoi.

– Pystyimme pelaamaan kiekolla selkeästi paremmin ja rauhallisemmin kuin edeltävässä ottelussa – onnistuimme viisikkona hyökkäämään kontrolloiduilla lähdöillä ja luomaan paljon potentiaalisia maalipaikkoja.

– Pelaamisessamme oli paljon hyviä juttuja, jotka pystymme tästä ottamaan mukaamme ja ammentamaan niistä lisää jatkoa silmällä pitäen, Holmström päätti.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanit jatkaa harjoitusotteluitaan reilun viikon päästä tiistaina (7.9.), kun punanutut matkaavat Järvenpäässä sijaitsevalle K-Rauta Areenalle, jossa Haukat isännöi kello 19:30 alkavaa koitosta.