Tehotykki-Salminen jatkaa Titaaneissa!

1.9.2021

Titaaneissa kahden edelliskauden aikana Suomi-sarjan 42 runkosarjaottelussa peräti 50 (27+23) tehopistettä mätkinyt Santeri Salminen pukeutuu myös jatkossa punanuttuun!
Titaaneissa kahden edelliskauden aikana Suomi-sarjan 42 runkosarjaottelussa peräti 50 (27+23) tehopistettä mätkinyt Santeri Salminen pukeutuu myös jatkossa punanuttuun!

Titaanit on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen punanutuissa kahtena edelliskautena vinon pinon tehopisteitä mätkineen keskushyökkääjä Santeri Salmisen kanssa.

Suomen Cup-taipaleensa viime viikonloppuna 2. kierrokselle päättänyt ja sen myötä entistä tiiviimmin kohti syyskuun 17. päivä miteltävää Suomi-sarjan runkosarjan avausottelua silmällä pitäen valmistautuva Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan jo kahtena edelliskautena punanutussa pelanneella keskushyökkääjä Santeri Salmisella.

Valkealan Kiekon kasvatti on kumnallakin Kotkassa viettämällään sesongilla kuulunut Titaanien ehdottomien tehopisterohmujen joukkoon, josta oivana osoituksena Salminen, 24, vei nimiinsä punanuttujen männäkauden maali- ja pistepörssin voiton yhteensä 17 Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspeliottelussa tekemillään 17 (10+7) tehopisteellä.

– Tuloksentekoyksikkömme on huutanut lisäapuja, joten Salminen on kyllä erittäin oiva palanen täyttämään sitä tyhjiötä – ”Sande” on meille entuudestaan tuttu kaveri ja tiedämme tasan tarkkaan mitä hän pystyy lyömään pöytään niin kaukalossa kuin pukuhuoneen puolellakin, myhäilee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tyytyväisenä.

– Salmisen tuo nuoreen joukkueeseemme arvokasta kokemusta ja johtajuutta, jota meillä ei liiemmälti ole, jonka lisäksi hänessä asuu sisällä sellainen pieni piru, joka pystyy tarvittaessa lähes tyhjästä ratkomaan yksinään pelejä.

Sopimuksia myös omille kasvateille

Santeri Salmisen jatkosopimuksen ohella Titaanit on sorvannut niin ikään yksivuotiset pelaajasopimukset punanuttujen U22-miehistöstä edustusjoukkueen riveihin ponnistavien puolustaja Eelis Salovaaran ja hyökkääjä Eetu Laurinantin kanssa.

Salovaara, 19, ja Laurinantti, 19, haistelivat jo viime kauden aikana hieman suomisarjatuulia, sillä molempien tilille kirjattiin kaikkinensa 12 runkosarja- ja pudotuspelikamppailua, joissa kummankaan pistetili ei vielä ehtinyt karttua.

– Kumpikin näytti viime keväänä pystyvänsä pelaamaan ihan miehekkäästi Suomi-sarjaa, vaikka matkaa vielä tietyissä pelillisissä asioissa onkin kuljettavana, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Salovaaran ja Laurinantin halu kehittyä entistä paremmaksi sekä se, mihin he jo nyt parhaana päivänään pystyvät on mielestäni sellainen pohja, jonka varaan on hyvä lähteä koulimaan heistä tulevaisuuden kantavia titaanipelaajia.

Titaaneilla on nyt kasassa yhteensä kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 13 hyökkääjän levyinen miehistö, jonka lisäksi punanuttujen testissä jatkavat edelleen hyökkääjät Eetu Mäki-Soini sekä Chris Corgan.

– Kyllä meillä vielä on pelaajia tulossa sisään niin puolustus- kuin hyökkäysosastollekin, mutta pidetään sen verran salaperäisyyden verhoa yllä, ettei aivan kaikkia kortteja paljasteta samalla kertaa, ”Holle” naurahtaa.