”Härkäviikko” viimeistelee valmistautumisjakson

6.9.2021

Titaanit viimeistelee kuluvan viikon aikana pelikuntonsa Suomi-sarjan runkosarjan aloitukseen, kohtaamalla kivikovien harjoituspelien merkeissä kahdesti Haukat ja kertaalleen vastaan asettuvan Huntersin.
Titaanit viimeistelee kuluvan viikon aikana pelikuntonsa Suomi-sarjan runkosarjan aloitukseen, kohtaamalla kivikovien harjoituspelien merkeissä kahdesti Haukat ja kertaalleen vastaan asettuvan Huntersin.

Kohti valmistautumisjakson loppuhuipennusta porhaltava Titaanit pääsee kuluvalla viikolla totisesti testaamaan oman pelillisen sekä samalla jaksamisen tasonsa, sillä punanutut pelaavat neljän päivän sisään peräti kolme kovaa harjoitusottelua. Kun vastustajiksi kaukalossa asettuvat vielä kahdesti Järvenpään Haukat sekä kertaalleen Porvoon Hunters, saa Titaanit pistää illasta toiseen parastaan pöytään, mieluisat lopputulokset peleistä mukaan saadakseen.

Titaanien hieman jopa yllättäväkin putoaminen Suomen Cupista jo 2. kierroksella avasi viime viikon osalta punanuttujen päävalmentaja Henri Holmströmille oivan paikan treenauttaa pelaajiaan oikein huolella ja hioa samalla pelillisiä yksityiskohtia entistä parempaan minttiin syyskuun puolenvälin jälkeen käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjaa silmällä pitäen.

– Viikko oli mielestäni erittäin onnistunut ja pelaajat jaksoivat illasta toiseen paiskia hienosti hommia, varsinkin kun ottaa huomioon, että meillä oli jo ennen sitä alla pitkä yhtäjaksoinen stintti ilman vapaita, Holmström kommentoi.

– Siihen päälle kun lisätään vielä henkisesti raskaat Suomen Cup-pelit ja jatkosta putoaminen, joka tuskin oli kenenkään tavoitteena, olen erittäin tyytyväinen joukkueen harjoituksissa esittämään työmoraaliin.

Cup-putoamisen myötä eteen avautunut pelitön ajanjakso käytettiin Holmströmin mukaan maksimaalisesti hyödyksi, sillä niin Wolf kuin Viikingitkin paljastivat vuorollaan selkeitä puutteita Titaanien tekemisestä.

– Viisikkopelaamisen eteenpäinvieminen oli selkeästi harjoittelun keskiössä, titaanipiiskuri alleviivaa.

– Lisäksi keskitimme voimavaroja harjoittelussamme tiettyjen pelitilanteiden oikeisiin valintoihin, jotta etenkin Suomen Cupin peleissä nähdyt lukuisat kardinaalivirheet jäisivät pikkuhiljaa pois repertuaaristamme.

Mitä lähemmäs sarjapelien alkamista on menty, sitä valmiimmaksi Titaanien miehistö on pelaajarekryjen myötä tullut. Vielä on kuitenkin haussa lisäapuja niin puolustus- kuin hyökkäyspäähänkin, mutta se tärkein eli kilpailutilanne on Holmströmin mukaan jo nyt todella hyvä.

– Sitä se nimenomaan on ja toivoa sopii, että kilpailu jatkuu kovana koko kuluvan kauden, jotta jo se itsessään veisi nuoria pelaajiamme eteenpäin, ”Holle” myhäilee.

Jos on kilpailu pelipaikoista kovaa, niin sitä tulee olemaan myös kuluvan viikon ohjelma, sillä punanutut kiekkoilevat neljän päivän sisällä kolme peliä, joiden aikana Titaanien pelillinen ja henkinen kantti kuten myös jaksaminen pannaan todelliseen puntariin.

– Aikamoinen “härkäviikko” on edessä – arkivieraspelejä pari kappaletta ja kruununa perjantaina paluu kotikaukaloon, niin mikäpä sen makeampaa onkaan, titaaniluotsi Holmström sanailee.

– Tämä on meille hyvää harjoitusta itse sarjaan, sillä myös siellä tulee perättäisten päivien pelejä eteen ja pelaajat pääsevät nyt mittaamaan itseään sekä näkemään missä tässä kohtaa kautta oikein pelillisesti kuljemme.

Haukat ja Hunters – eivät vain pelkkiä kakunpaloja

Kuten todettua, mittelee Titaanit käynnissä olevan kiekkoviikkonsa aikana peräti kolme harjoitusottelua, joissa se kohtaa Suomi-sarjasta jo vuosien ajalta tutuksi tulleita vastustajia.

Tiistaina alkava ”härkäviikko” täräytetään tulille Järvenpäässä, jossa punanutut lähtevät mittelemään voimiaan oman Suomen Cup-taipaleensa viime viikonloppuna 3. kierroksella paketoineen Haukkojen kanssa.

– Haukat on viime kauden finalisti ja se kertoo mielestäni aivan kaiken siitä tasosta, mitä Järvenpään tiistaissa on odotettavissa, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström ykskantaan kollegansa Jarmo Räihän kaitsemasta lintuparvesta.

– Haukoilla on jälleen kasassa hyvin luisteleva ja vahvaan pystysuunnan jääkiekkoon pelaamisensa pohjaava ryhmä, jonka kanssa saamme varmasti vääntää oikein kunnolla.

Järvenpään karusellin jälkeen edessä on vierailu Porvooseen, jossa vajaat 24 tuntia edeltävästä kamppailusta vastaan asettuu Pekka Siikalan käskyttämä ja ex-titaanihyökkääjien Jevgeni Solovievin sekä Vikke Terhon höystämä Hunters, joka niin ikään kävi edellisviikonlopun aikana kiivaat kapinat Suomen Cupin 3. kierroksella jatkoon pääsystä, mutta joutui kuitenkin lopulta taipumaan muiden suomisarjalaisten tapaan laulukuoron puolelle.

– Hunters on männäviikkojen aikana paininut aika tasaisia pelejä Mestis-joukkueiden kanssa, joten erittäin vahvan jengin saamme keskiviikkona Porvoossa vastaamme, Holmström selventää.

– Varsinkin hyökkääjistön osalta Huntersilla on kasassa todella vaarallinen ja tulivoimainen kalusto, jolle emme voi missään vaiheessa antaa yhtään liikaa siimaa tai muuten ei hyvä heilu.

Perjantaina puolestaan Kotkassa Haukkojen isäntänä päättyvä ja kaikkinensa kolme kovaa peliä sisältävästä rypistyksestä Titaanit lähtee valmistautumisjaksonsa päätteeksi hamuamaan tililleen luonnollisesti kolmea voittoa, vai kuinka päävalmentaja Holmström?

– Tietyt pelilliset linjat ja viisikkopelaamisen kestävyys täyden 60 minuutin ajan ovat minulle tärkeämpiä asioita tulevissa peleissä, kuin mitä mahdolliset lopputulokset, ”Holle” tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Mikäli pelaamisemme pysyy haluamassamme jiirissä vaihdosta toiseen riittävän hyvin, ovat tuloksetkin peleistä aivan varmasti halutunlaisia.

Titaanit starttaa ”härkäviikkonsa” matkustamalla tiistaina (7.9.) Järvenpäähän, jossa majaansa K-Rauta Areenalla pitävä Haukat isännöi kello 19:30 käyntiin polkaistavaa harjoituskoitosta.

Keskiviikkona (8.9.) punanutut hyökkäävät puolestaan Porvooseen ja testaavat Kokonniemen jäähallissa vieraitaan kestitsevän Huntersin kotivireen kello 18:30 alkaen miteltävässä Suomi-sarjan harjoitusottelussa.

Vuorenvarmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisällään pitävän kiekkoviikon paketoi perjantai-iltainen (10.9.) paluu takaisin Kotkan jäähalliin, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjan harjoituspelissä Titaanit iskee toistamiseen lyhyen ajan sisään yhteen vieraaksi saapuvan Haukkojen kanssa.

Liput kyseiseen kamppailuun maksavat 5 euroa (kasvomaskin käyttöpakko) – TERVETULOA!