Haukat maalin verran etevämpi

7.9.2021

Haukkojen toisen erän jälkipuoliskon kolme maalia sisällään pitänyt tehohetki riitti tiistai-iltana pitämään oivan kirin viritelleen Titaanit lopulta kurissa.
Haukkojen toisen erän jälkipuoliskon kolme maalia sisällään pitänyt tehohetki riitti tiistai-iltana pitämään oivan kirin viritelleen Titaanit lopulta kurissa.

Tiistai-iltana Järvenpään K-Rauta Areenalla vieraillut Titaanit aloitti valmistautumisjaksonsa viimeistelevän ”härkäviikon” harmittavalla tappiolla, kun Haukat oli varsin tasaisissa merkeissä mitellyssä harjoitusottelussa lopulta niukasti parempi maalein 3-2 (0-0, 3-0, 0-2).

Haukat – Titaanit 3-2 (0-0, 3-0, 0-2)

34:38 1-0 Juhani Merikanto (Leevi Leipijärvi, Matti Rask)
37:15 2-0 Joseph-Kenji Hawkins-Kinebuchi (Leevi Leipijärvi, Matti Rask)
39:13 3-0 Jere Ylikärppä (Jani Könönen, Veeti Soila) VoM
50:34 3-1 Jesse Niinisaari
54:04 3-2 Danil Yakimchuk


Maalivahdit:

Haukat – Benjamin Kallio 4+12+12= 28 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 14+10+16= 40 torjuntaa (poissa 57:26-60:00)

Jäähyt:

Haukat 6 x 2min + 1 x 10min= 22min
Titaanit 4 x 2min= 8min

Viimeisen treenipeliviikon tripla starttasi Titaanien osalta Järvenpään koleahkossa tiistai-illassa niukasta vierastappiosta huolimatta kaikin puolin mukiinmenevällä peliesityksellä.

Punanutut olivat Suomen Cupista putoamisen jälkeen saaneet selkeästi tiivistettyä rivejään sekä vietyä harjoitusten avulla pelaamistaan aina vain parempaan suuntaan, sillä joukkueen kokonaisvaltainen suorittaminen ja taisteluilme tyydyttivät päävalmentaja Henri Holmströmiä.

– Tasaista vääntöähän tämä peli kaikin puolin oli – olen erittäin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, joka oli äärimmäisen taisteleva, Holmström totesi.

Varsinkin oman pään suojelu maalivahti Jakob Brandner viimeisenä lukkonaan keräsi titaanipiiskurilta kehuja.

– Blokkasimme ison määrän laukauksia ja jaksoimme puolustaa hyvin omaa aluettamme, ”Holle” myhäili tyytyväisenä.

Puolustuspelaamisen ohella myös hyökkääminen oli aiempia koitoksia selvästi paremmassa jiirissä.

– Lisäksi pystyimme omalla kiekkokontrollipelaamisellamme puhkomaan ajoittain ihan nätistikin Haukkojen puolustusta, Holmström kommentoi.

Kamppailun ensimmäinen puolikas kiekkoiltiin ilman punalampun palamista hienoisesti kotijoukkueen komennossa, jonka myötä Brandner olikin hivenen vastapäädyn virkaveljeään haukkavahti Benjamin Kalliota työllistetympi.

– Haukat oli mielestäni alkuun selkeästi niskan päällä, mutta puntit tasoittuivat toisessa erässä, punanuttuluotsi sanaili.

– Erityisesti toisen erän avauskymppi oli meiltä ihan hyvää tekemistä, kun taas jälkimmäinen oli aikamoista räpeltämistä sekä säätämistä, mutta se vain kuuluu tähän vaiheeseen kautta ja turha siitä on sen enempää murehtia.

”Suunta on tappiostakin huolimatta äärimmäisen oikea”

Kyseinen räpeltäminen ja säätäminen johtivat lopulta Haukkojen kolmeen perättäiseen täysosumaan, joista osan Titaanit olisi saanut vuorenvarmasti pelattua pois nöyremmällä tekemisellä.

– Vaikea sen tarkemmin näin verekseltään purkaa osiksi, mitä siinä toisen erän lopussa tapahtui – nöyryys unohtui ja se poiki tukun huolimattomuusvirheitä, joista kaveri rankaisi, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström harmitteli Juhani Merikannon, Joseph-Kenji Hawkins-Kinebuchin sekä Jere Ylikärpän vajaaseen viiteen minuuttiin latomia nyyttejä.

Titaanit ei kuitenkaan kolmen maalin takaa-ajoasemassa luovuttavanut, vaan kokosi rivinsä toisella erätauolla ja tuli tulta sekä tappuraa täynnä viimeiseen kaksikymppiseen.

Voimasuhteet heittivätkin kaukalossa klassisesti sitä kuuluisaa häränpyllyä ja nyt puolestaan Haukat joutui puolustuskannalle sekä turvaamaan maalivahtinsa Benjamin Kallion torjuntoihin.

– Särmäsimme pikkuisen omaa tekemistämme ja aloimme tehdä oikeita ratkaisuja niin kiekollisena kuin kiekottomanakin, jonka myötä pääsimme aika selkeästi kuskin paikalle, tuumi punanuttukäskyttäjä Holmström.

Vieraat onnistuivat lopulta kahdesti murtamaan Kallion veräjänsä eteen muuraaman seinän ja iskemään Jesse Niinisaaren sekä Danil Yakimchukin toimesta kumimuikua nuottaan, mutta kiri jäi lopulta niukasti torsoksi.

Titaanit voi toki hieman jossitella lopun tapahtumia, sillä punanutut saivat jauhaa aluksi kahden ja lopulta myös maalivahtinsa Jakob Brandnerin vaihtoaition puolelle vetämisen jälkeen kolmenkin miehen ylivoimalla onnistumatta kuitenkaan tasoitusmaalin teossa.

Isäntien maaliraudat kyllä kolisivat pariinkin otteeseen, mutta uuniin asti limppu ei enää suostunut tietään löytämään ja näin ollen tasainen treenipeli päättyi Haukkojen 3-2-kotivoittoon.

– Tuollaisella ylivoimamäärällä, jonka loppuun saimme, pitäisi pystyä kiekko ainakin kertaalleen lyömään vastapuolen verkkoon. ”Holle” mietiskeli.

– Toki en vielä tässä kohtaa edes oleta, että ylivoimamme toimisi sormia napsauttamalla, kun emme sitä vielä liiemmin ole harjoitelleet, mutta silti jonkun tulisi tällaisissa kohdissa nousta aina esiin ja ottaa ratkaisijan viitta harteilleen.

– Töitä on toki vielä rutkasti tehtävänä, mutta suunta on tappiostakin huolimatta äärimmäisen oikea, Holmström naulasi.

Punanuttu ”härkäviikko” jatkunee reilun 20 tunnin päästä Porvoossa, jossa vastaan luistelee vahvasti omissa sarjakauteen valmistavissa koitoksissaan tähän mennessä esiintynyt Hunters.

– Uskon, että huomenna edessä on vielä astetta kovempi haaste, muttei Hunters kuitenkaan mikään ylikylänjengi ole, titaanipiiskuri Holmström tokaisi.

– Meidän tulee vain luottaa omaan tekemiseemme, sillä kiire ei ole yhtikäs mihinkään, vaan pääasia on saada kokoajan lisää dataa sen suhteen mitkä asiat toimivat ja missä taas pitää parantaa.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Ida Kvistin kuvat-sivustolta.

Titaanit jatkaa harjoitusotteluitaan heti huomenna keskiviikkona (8.9.), kun punanutut matkaavat Porvoossa sijaitsevaan Kokonniemen jäähalliin, jossa Hunters isännöi kello 18:30 alkavaa koitosta.