Jatkumoa tiukoille väännöille

9.9.2021

Titaanimaalille palannut Niilo Pussinen venyi Porvoon keskiviikkoillassa kiekon tielle kaiken kaikkiaan 36 kertaa.
Titaanimaalille palannut Niilo Pussinen venyi Porvoon keskiviikkoillassa kiekon tielle kaiken kaikkiaan 36 kertaa.

Titaanien kuluvan syksyn harjoitus- ja Suomen Cup-ottelut ovat kaikki olleet tiukkoja ”maalin pelejä”, eikä keskiviikkoiltana Porvoossa mitelty taisto tuonut poikkeusta tähän sääntöön. Punanuttujen kannalta harmin paikka tosin jälleen oli se, että kotijoukkueena Kokonniemen jäähallissa toiminut Hunters oli lopulta hieman etevämpi maalien tekemisessä sekä oman pään tukkimisessa, vieden näin ollen voiton nimiinsä lukemin 4-2 (3-1, 1-0, 0-1).

Hunters – Titaanit 4-2 (3-1, 1-0, 0-1)

01:41 0-1 Rene Hiekkataipale (Viktor Heinonen)
04:54 1-1 Kevin Johansson (Vikke Terho, Jami Jokela)
11:21 2-1 Oscar Leppänen (Kevin Johansson, Jani Rantanen)
13:19 3-1 Jami Jokela (Otto Melkinen, Oscar Leppänen) VoM
24:24 4-1 Joonas Kaartinen (Eetu Kukka, Jami Jokela)
55:27 4-2 Santeri Salminen (Samuel Funtek, Erkka Huttunen)

Maalivahdit:

Hunters – Lari Kukkohovi 4+11+4= 19 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 17+11+8= 36 torjuntaa (poissa 58:43-60:00)

Jäähyt:

Hunters 2 x 2min= 4min
Titaanit 1 x 2min= 2min

Tiistaina Järvenpäässä vieraillut ja niukan tappion kärsinyt Titaanit lähti jatkamaan ”härkäviikkoaan” Porvoossa, jossa vastaan asettunut Hunters oli edellisillan vastustajan tavoin himppasen verran edellä punanuttuja niin maalien tekemisen kuin maalinteon estämisenkin saralla.

Vaikka vieraat varsin ponnekkaasti isännilleen kampoihin laittoivatkin, ei peli ollut täysin Titaanien päävalmentaja Henri Holmströmin mieleen.

– Olimme tänään alusta lähtien valmiimpia pelaamaan, mutta emme kuitenkaan onnistuneet kokonaisuutena niin hyvin, kuin mitä Haukkoja vastaan edellisiltana, Holmström kommentoi 4-2-lukemiin päättyneen taiston tauottua.

– Olisiko sitten johtunut siitä, että tämä oli nuorelle joukkueellemme toinen peli vajaaseen 24 tuntiin ja väsy hieman painoi pohkeissa sekä vastassa oli vielä vähän fyysisempi ja pelitaitavampi vastustaja.

Titaanien onnistui Porvoon keskiviikkoillassa iskeä ottelun avausmaali, mutta sen jälkeen porvoolaiset veivät peliä nimiinsä ja takoivat tasaisen tappavaan tahtiin kiekkoja punanuttuveräjällä seisoneen Niilo Pussisen selän taakse.

– Hunters ilman muuta ansaitsi voittonsa ja oli parempi, joten siinä mielessä täysin oikeutettu lopputulos – juuri tuon verran olimme vastapuolta huonompia, Holmström tuumaili.

Hunters onnistui hämmentämään Titaaneita erityisesti nopealla ja suoraviivaisella hyökkäyspelaamisellaan.

– Huntersin pelaamisesta pisti erityisesti silmään vahva suorahyökkääminen, jonka kanssa olimme kokoajan vaikeuksissa ja siitä heille hatunnosto, ”Holle” antoi tunnustusta vastapuolelle.

Punanuttupiiskurin silmään kamppailun aikana pisti myös se, etteivät Kokonniemen jäähallin laidat juuri paikallispelihengen mukaisesti rytkyneet ja torikokouksetkin jäivät varsin vähiin.

– Vähän kummankin osapuolen otteissa näkyi se, että kyseessä oli vain harjoituspeli – oliko sitten kyseessä ”tyyntä myrskyn edellä”, Holmström viittasi tulevaan runkosarjan kotiavaukseen, jossa Hunters saapuu Titaanien vieraaksi Kotkaan.

– Maalille ei normaaliin tapaan ajettu täysillä, eikä taklauksia saati kovuutta myöskään liiemmin maalinedustoilla jaettu.

Oikominen perusasioiden tekemisessä ei kannata

Jos oli Titaanit edellisiltana lähestulkoon kokoajan takaa-ajana, ei Porvoossa mitellyssä taistossa ollut suinkaan samoja säveliä.

Punanutut nimittäin saivat otteluun salama-alun, kun Rene Hiekkataipale löysi laukauksellaan kiekon mentävän reiän Hunters-vahti Lari Kukkohovin suojista, vieden näin vieraat vajaan kahden minuutin tahkoamisen jälkeen riemastuttavasti 0-1-johtoon.

Iloa ei kuitenkaan kovin pitkään kestänyt, sillä Hunters avasi oman maalihanansa reilut kolme minuuttia myöhemmin Kevin Johanssonin toimesta, jonka jälkeen pelivälineen kävivät vielä ensimmäisen erän aikana titaaniuunia turvanneen Niilo Pussisen taakse painamassa Oscar Leppänen sekä Jami Jokela.

– Tuliko siitä aikaisesta maalista sitten vähän hyvänolontunnetta puseroon, sillä sen jälkeen olimme kyllä aikamoisessa purjeessa koko avauserän, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström mietiskeli.

– Teimme itsestämme pieniä ja aivan täysin oman hölmöilymme kautta tarjosimme Huntersille paikat lyödä kiekkoa häkkiin.

Huntersin iskettyä vielä toisen erän alkuun 4-1-osuman Joonas Kaartisen sivalluksella, tasoittui peli taas selkeästi ja Titaanitkin pääsi rakentelemaan omia kuvioitaan porvoolaispäätyyn.

– Suurimman osan ajasta pakettimme pysyi ihan hyvin kasassa, mutta heti kun aloimme oikoa oman pelaamisemme perusasioissa, olimme totaalisesti nesteessä, ”Holle” totesi.

Vaikka Titaanit kuinka yritti, eivät punanutut enää taiston jälkimmäisen puolikkaan onnistuneet aikana kaventamaan maalieroa kuin yhdellä, jonka myötä Santeri Salmisen ajassa 55:27 naulaama 4-2-maali jäi lopulta laihaksi lohduksi vierasjoukkueelle.

Tappion ohella lisähuolta titaanileiriin toi hyökkääjä Lauri Kallion kolmannen erän lopulla saama tälli, joka tullee pitämään nuorukaisen jonkun aikaa sivussa tositoimista.

Kallio nimittäin jäi taklaustilanteessa oman joukkuetoverinsa alle, saaden kovan osuman suoraan kupoliinsa.

– Ikävä yhteentörmäys, mutta tuollaisia vahinkoja vain välillä sattuu – toivoa sopii, ettei Kalliolle kovin pitkää sairauslomaa tulisi, mutta aika näyttää miten käy, harmitteli punanuttuluotsi Holmström.

Titaanit on nyt ”härkäviikkonsa” aikana pelannut kaksi peliä ja kerännyt niistä tililleen niukkamaaliset tappiot. Sen myötä olisi toivottavaa, että perjantaina Kotkan jäähallissa päätössummerin soidessa kaukalossa voittoa tuulettaisi punapaitainen kotijoukkue.

– Tietenkään en voittoa pysty lupaamaan, mutta sitä lähdemme treenipelirupeamamme päätteeksi totta kai hakemaan, Holmström tokaisi.

– Sama vanha mantra pätee tekemiseemme myös tässä viimeisessä harjoitusottelussa, aivan kuten jatkossa sarjapeleissäkin, eli meidän pitää saada omaa pelaamistamme kehitettyä sekä vietyä eteenpäin ja kun teemme tiettyjä asioita oikein 60 minuutin ajan, on lopputulos meille varmasti suotuisa.

Titaanit paketoi syksyn harjoitusottelurupeamansa kuluvan viikon perjantaina (10.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa Kotkan jäähallissa kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 5 euroa (kasvomaskin käyttöpakko).

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!