Titaanit 2021–2022 – aina sattuu ja tapahtuu

13.9.2021

Titaanit 2021–2022 – aina sattuu ja tapahtuu sekä välillä vähän myös läikkyy!
Titaanit 2021–2022 – aina sattuu ja tapahtuu sekä välillä vähän myös läikkyy!

Tulevana viikonloppuna taistelunsa Suomi-sarjan runkosarjassa aloittava Titaanit lähtee varsin uudistuneena ja sen myötä raikkaana kokonaisuutena haastamaan jo aiemmilta kausilta tutuiksi tulleita vastustajiaan sekä samalla hakemaan asettamilleen tavoitteilleen täyttymystä. Tunteiden palon nimeen vannova päävalmentaja Henri Holmström lupaileekin aina sattuvan ja tapahtuvan, kun hänen ohjastamansa punanutut kaukaloon astuvat – ja se ei liene näin ennakkoon ajateltuna ollenkaan huono asia.

Titaanipurren ohjaksiin viime vuoden joulukuussa tarttunut ja koronatauon jälkeen joukkueensa aina pudotuspeleihin valmentanut Henri Holmström suoranaisesti puhkuu sarjakauden alkamisen alla tarmoa sekä näyttöhaluja.

– Olen edelleen intoa täynnä kuin se kuuluisa ilmapallo – joka päivästä olen tähän mennessä titaanivalmentajana nauttinut ja tulen varmasti jatkossakin nauttimaan, Holmström linjaa hymynkare suupielessään.

Paljon on ehtinyt tapahtua ja muuttua siitä, kun Helsingistä kapsäkkinsä Kotkaan muuttanut Holmström hyppäsi Titaanien päävalmentajaksi.

– Se siemen, jonka olemme saaneet männäkevään -ja kesän aikana kylvettyä yksittäisen pelaajan harjoitteluun ja yleisilmeeseen sen suhteen, miksi tulemme hallille tekemään töitä, olemme mielestäni menneet lähtötilanteesta selkeästi eteenpäin, ”Holle” naulaa.

Titaanimiehistö on toimintatapamuutosten ohella kokenut myös aikamoisen nahanluonnin, sillä edelliskauden ryhmästä jatkajia oli vain 11 kappaletta eli noin 60 prosenttia pelaajista on niin sanottuja uusia kasvoja.

– Joukkue on viime kaudesta uudistunut varsin radikaalisti, joten pelillisten asioiden hiominen ottanee luonnollisesti oman aikansa, mutta siihen on helppoa rakentaa, kun pelaajilla on hyvä fiilis tehdä yhdessä hommia ja he ymmärtävät miksi tehdään juuri näin tai noin, Holmström kommentoi.

– Joukkueen uudistuttua, olemme saaneet muutettua tiettyjä vuosien saatossa pinttyneitä toimintatapoja ja samalla ajettua sisään uusia tuulia, joiden odotamme vievän tekemistämme entisestään ammattimaisempaan suuntaan ihan jokaisella osa-alueella.

Tilastoja tutkimalla käy ilmi, että Titaanit on yhdessä oululaisen Laser HT:n kanssa koko Suomi-sarjan nuorin joukkue, jota punanuttupiiskuri ei todellakaan näe minään huonona asiana.

– Nuorihan tuo ryhmä on, muttei se nuorentaminen ole todellakaan ollut mikään itseisarvo – emme vain ole hirveästi pelaajien syntymäaikoja katsoneet, kun olemme heitä joukkueeseen kiinnittäneet, Holmström summaa.

– Vaikka joukkue onkin keski-iältään nuori, näen siinä vain ja ainoastaan positiivisia puolia, sillä kaikki pelaajamme haluavat eteenpäin urallaan ja heillä on isot tavoitteet tulevaisuudessa.

Jos on titaanijoukkue kausimallia 2021–2022 iältään nuori, on se myös samalla koko Suomi-sarjan kookkain revohka sekä pelaajien keskipituuden -kuin painonkin suhteen.

– Pienikokoisuus ei enää ole mikään kovin suuri haitta pelaajalle, mutta isokokoisuus voi sitä vastoin olla valtava etu, kunhan sitä osaa vain käyttää oikein, ”Holle” naurahtaa.

Yksi suuri syy tuloksellisesti heikonlaisesti sujuneiden harjoitus- ja Suomen Cup-pelien osalta oli juurikin se, että titaanimiehistö meni kevään ja kesän aikana uuteen uskoon, eivätkä nuoret pelaajat kyenneet lyhyessä ajassa opettelemaan Suomi-sarjatalon tavoille saati nivoutumaan vielä täysin toimivaksi koneistoksi.

– Jokaista peliä olemme tähän mennessä lähteneet voittamaan ja niin teemme totta kai myös jatkossakin, mutta pelkkä ”tulos edellä”-ajattelu ei ole koskaan kuulunut minun valmennusfilosofiaani, toteaa titaaniluotsi Holmström.

– Tietenkin voittoja pitää tulla, jotta haluttuihin tavoitteisiin päästään, muttei niistä kannata mitään turhaa painolastia harteille ottaa.

Koko homman ydin on siis se, että tekemisen pitää olla määrätietoista, muttei liian totista eli aivan kuten jo lapsena jääkiekkokaukalolle mentäessä sanalla sanoen hauskaa yhteistä puuhaa.

– Haluan, että pelaajat menevät nauttimaan jokaiseen peliin, tekevät täysillä hommia pieni pilke silmäkulmassa ja pelaavat raikasta sekä asennepitoista jääkiekkoa, niin sillä se tulos tässä sarjassa aivan varmasti tulee, ”Holle” sanailee.

– Tuttu mantra: tietyt asiat, kun hoidamme kaukalossa ja sen ulkopuolella kunnialla, on tulos myös sen mukainen.

Pelaajien ja pelaamisen kehittäminen keskiössä – pudotuspelit tavoitteena

Kaiken kaikkiaan 26 ottelua sisällään pitävä Suomi-sarjan runkosarja ja sen jälkeen pelattavat ylä- sekä alajatkosarjat ynnäävät perussarjan ottelulukemaksi 32.

Edellä mainittujen taistojen aikana Titaanien on määrä sijoittua sarjataulukossa niin hyvin, että Kotkassa pelataan myös ensi keväänä Suomi-sarjan mestaruudesta.

Pytyn tavoittelun ohella punanuttujen päävalmentaja Henri Holmström haluaa oman joukkueensa pelaamisen menevän timojutilamaisesti kokoajan eteenpäin ja kehittyvän sitä vivahteikkaammaksi, mitä pidemmälle kuluva kiekkokausi kulkee.

– Aivan ensimmäinen tavoitteemme on pelaamisemme jatkuva päivästä toiseen tapahtuva kehittyminen ja sen ohella sijoittuminen sarjataulukossa pudotuspeleihin oikeuttavalle sijalle, Holmström paaluttaa itsevarmana.

– Tietenkin meillä on joukkueen sisällä omat tavoitteet ja niistä puhutaan julki kauden päätteeksi, mikäli ne on saavutettu ja mitä olemme tavoitelleet.

Suomi-sarjassa pelaa jälleen Titaanien ohella 13:sta muutakin joukkuetta, jotka jok’ikinen ovat jo ennestään tuttuja, kun viime keväänä ei sarjanousuja, saati sarjasta putoamisia koronaviruspandemian vuoksi tapahtunut.

Hieman pelaajasiirtomarkkinoita ja harjoituspelien tuloksia tutkailleena sekä muista joukkueista tietoja hankkineena Holmströmiltä tuleekin varsin tyhjentävä vastaus, kysyttäessä minkälainen Suomi-sarja on tällä kertaa odotettavissa.

– Suomi-sarjasta on taas kerran odotettavissa ennakkoon pirun tasaista ja tiukkaa, joskin pohjoisesta tullevat JHT:n ja Raahe-Kiekon johdolla varmasti ne suurimmat ennakkosuosikit, ”Holle” tokaisee.

Tiukka, tasainen, raastava… mitä näitä synonyymejä nyt sitten Suomi-sarjalle vielä keksisi.

Joka tapauksessa koko kauden kunnialla läpi vieminen tulee vaatimaan jokaiselta siihen osallistuvalta seuralta, valmentajalta, pelaajalta ja seuratoimijalta isoja panostuksia sekä omaa aikaa, joten mistään lasten leikistä ei missään nimessä ole Suomen kolmanneksi korkeimmallakaan sarjatasolla kysymys.

– Moni pelaajistamme vasta opettelee miesten sarjassa pelaamista sekä mitä se raadollisuudessaan oikeasti vaatii ja juuri siinä tulee olemaan varmasti omat haasteensa, Holmström sanailee.

– Se on aivan selvä asia, että meillä ei tässä sarjassa tule olemaan yhtäkään helppoa ottelua.

Titaanien taistelu paikasta pudotuspeleihin käynnistyy kuluvan viikon perjantaina, kun punanutut ottavat linja-auton alleen ja köröttelevät Hollolaan, jossa HAT-areenalla vierasjoukkuetta odottaa lauma nälkäisiä jättiläisiä – HC Giants.

– Varmasti tasainen ja kova vääntö tulossa, titaaniluotsi mietiskelee.

Titaanien ja HC Giantsin keskinäiset kohtaamiset ovat vuosien saatossa muodostuneet varsin värikkäiksi ja tiukoiksi kahinoiksi, joissa ei armoa ole pyydetty, saati annettu. Sama show lienee luvassa myös tälläkin kerralla.

– Meidän pitää omalla pelaamisellamme oikeasti ansaita Hollolan perjantai-illassa kaikki vastaantulevat pomput ja muut kommervenkit, emmekä todellakaan voi jättää yhtikäs mitään sattuman varaan, Holmström evästää omiaan.

– Kaikki tilanteet on vedettävä 110 lasissa loppuun asti eli haettava irtokiekot, mentävä väleihin, ajettava maalille, annettava kovaa takapainetta jne. – muuten mahdollisesta vierasvoitosta on turha edes puhua.

Titaanien ei ”Jättien halihetkestä” ehdi kovin pitkään toipua, sillä jo lauantaina punanutut avaavat oman kotiottelurupeamansa, isännöimällä Kotkaan vieraaksi saapuvaa Porvoon Huntersia.

– Kotiavaus on ja kotiottelut yleensäkin ovat aina juhlan paikkoja – voittoa lähdemme siitä ilman muuta hakemaan, pukee ”Holle” ajatuksensa sanoiksi.

Hunters näytti reilun viikon takaisessa harjoitusottelussa mitä tuleman pitää, joten pelkkä iltapäiväkävely puistossa ei porvoolaisten kohtaaminen tule punanutuille olemaan.

– Meidän pitää olla ehdottoman valmiita puolustamaan suoria hyökkäyksiä ja pystyttävä vastaamaan Huntersin kovaan pelitempoon sekä myös sitä hyydyttämään, Holmström alleviivaa.

– Samalla toki oma pelaamisemmekin pitää rullata pelin alusta saakka, jonka myötä en epäile hetkeäkään ettemmekö pystyisi Huntersin kaatamaan.

Kotkalaiselle ja miksei myös muuallakin Suomea Titaanien otteita paikan päälle seuraamaan saapuvalle kiekkokansalle Holmströmillä on selkeä lupaus siitä, mitä oikein on punanutuilta odotettavissa.

– Tunteiden pitää otteissamme ehdottomasti näkyä – se on se juttu, jota kannattaa saapua livenä katsomaan, sillä peleissämme tulee sattumaan ja tapahtumaan sekä toivottavasti välillä vähän myös läikkymäänkin!

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa starttaa kuluvan viikon perjantaina (17.9.), kun punanutut maaseutumatkailevat HC Giantsin vieraaksi Hollolaan, jossa HAT-areenalla miteltävä sarjapeli pyörähtää käyntiin kello 18:30 alkaen.

Lauantaina (18.9.) Titaanit puolestaan avaa kuluvan kauden kotitaistonsa herkullisella ”paikalliskamppailulla”, jossa punanuttujen vastustajaksi asettuu kello 17:00 alkaen Kotkan jäähalliin vieraisille saapuva Porvoon Hunters.

Liput koitokseen maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen (ottelussa on kasvomaskin käyttöpakko).

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!