Titaanit teki jäteistä lilliputteja

17.9.2021

Kuten punanuttupuolustaja Erkka Huttusen ilmeestä on havaittavissa, sujui sarja-avaus Hollolan perjantai-illassa juuri niin, kuin Titaanit oli sen etukäteen suunnitellutkin.
Kuten punanuttupuolustaja Erkka Huttusen ilmeestä on havaittavissa, sujui sarja-avaus Hollolan perjantai-illassa juuri niin, kuin Titaanit oli sen etukäteen suunnitellutkin.

Titaanien avausottelu Suomi-sarjan runkosarjassa sujui onnellisten tähtien alla Hollolan perjantai-illassa. Punanutut nimittäin kairasivat HAT-areenalla kotijoukkueena toiminutta HC Giantsia oikein huolella ja nappasivat lopulta täyden pistepotin matkaansa maalein 2-7 (1-1, 0-3, 1-3).

HC Giants – Titaanit 2-7 (1-1, 0-3, 1-3)

10:33 0-1 Simo Kauppinen (Jesse Niinisaari, Danil Yakimchuk)
19:55 1-1 Tomi Stylman (Jesse Peltonen, Eetu Rissanen)
26:23 1-2 Leevi Laine (Simo Kauppinen, Danil Yakimchuk) TV
26:55 1-3 Erkka Huttunen (Simo Kauppinen, Danil Yakimchuk) TV VoM
38:09 1-4 Vili Kolsi (Jesse Niinisaari) AV
43:06 1-5 Jesse Niinisaari (Erkka Huttunen, Simo Kauppinen)
53:09 1-6 Vertti Vuoksiala (Santeri Salminen, Vili Kolsi) YV
57:42 1-7 Danil Yakimchuk (Simo Kauppinen, Jesse Niinisaari)

58:57 2-7 Cory King (Eetu Rissanen, Tomi Stylman) YV

Maalivahdit:

HC Giants – Vesa-Matti Kohopää 14+15+9= 38 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 11+18+7= 36 torjuntaa

Jäähyt:

HC Giants 6 x 2min= 12min
Titaanit 7 x 2min= 14min

Sarja-avaus ja pelipaikkana aina viheliäinen Hollola – ei kovin mukava lähtökohta nuorelle titaanimiehistölle oman tarinansa rakentamisen aloitukseen.

Onneksi Titaanit ei tällä tavalla kuitenkaan lähestynyt HC Giantsin kohtaamista, vaan keskittyi nimenomaan siihen omaan juttuunsa, joka jalostuikin lopulta komealla tavalla kolmeksi Kotkaan mukaanvietäväksi sarjapisteeksi.

– Saimme hemmetin hyvän startin sarjaan, joten fiilis on luonnollisesti sen mukainen, myhäili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström 2-7-vierasvoiton jälkimainingeissa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen tapaan, minkälaisen pelaamisen kautta tämäniltainen voitto tuli.

Punanutut esiintyivät äärimmäisen ennakkoluulottomasti ja fiksusti 52 katsojaa käsittäneen hollolalaisyleisön edessä, eikä kotijoukkueella ollut sen myötä juuri nokan koputtamista oikein missään vaiheessa kamppailua.

– Paljon jäi toki vielä parannettavaakin ja mielestäni olimme tänään jopa hieman onnekkaita, kun saimme seitsemän täppää iskettyä Hollolan jäähallin valotaululle, Holmström mietiskeli.

– En halua kuitenkaan ottaa mitään pois oman joukkueeni suorittamisesta – me oikeasti ansaitsimme omalla tekemisellämme tämän voiton.

Varsinkin peliin sisääntulo ja avauserän väkivahva pelaaminen keräsivät punanuttuluotsilta kehuja.

– Iso hatunnosto koko joukkueelle siitä, että jokainen pelaaja oli nyt täysin valmis pelaamaan ja kamppailemaan heti ottelun alusta lähtien, ”Holle” totesi.

– Sitä valmistautumista olimme koko viikon käyneet läpi ja käärmekeittoja keitelleet, että pystymme valmistautumaan peliin paremmin – se totisesti kantoi hedelmää.

”Huomenna tämän illan lopputulos ei merkitse enää yhtikäs mitään”

Kuten todettua, oli Titaanit käytännössä koko 60 minuutin ajan pelin päällä ja määräsi sen tahdin. Tokihan myös kotijoukkue HC Giantsilla oli omat etsikkoaikansa ja pienimuotoiset mylläkkänsä, mutta pääasiassa peli kulki juuri niin, kuin punanutut olivat sen etukäteen suunnitelleetkin soljuvan.

Pelin hallinnan myötä Titaanien ei tarvinnut missään vaiheessa taistoa olla takaa-ajoasemassa ja vaikka hollolalaiset onnistuivat avauserän lopulla kuittaamaan Simo Kauppisen iskemän johto-osuman Tomi Stylmanin toimesta, ei vierasjoukkueen pelihuumori siitä lopahtanut yhtikäs mihinkään.

– Olimme pirun kärsivällisiä ja pystyimme pelaamaan hyvää vieraskiekkoa avauserässä, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Punanuttujen kärsivällisyys toi lopulta ansaitun tuloksen toisen erän seitsemännellä peliminuutilla, jonka aikana vieraat iskivät kahdesti tasavajaalla pelaten ja jättivät HC Giantsin katselemaan perävalojaan Leevi Laineen sekä Erkka Huttusen onnistumisten myötä.

– Neljällä neljää vastaan pelatessa räppäsimme nopeaan tahtiin kaksi maalia ja saimme sen jälkeen jalat niin hyvin liikkeelle, että HC Giants putosi kyydistä, kertoili Holmström oman näkemyksensä tapahtumien kulusta.

Kun vielä Vili Kolsi sooloili komeasti alivoimalla erän loppuun 1-4- ja Jesse Niinisaari kiepsautti heti päätöserän alussa 1-5-osuman perinteisellä vanhanaikaisella, oli kotijoukkue valmis hilaamaan valkoisen lipun salkoon luovutuksen merkiksi.

Titaanit oli kuitenkin vielä sen verran nälkäisenä liikenteessä, ettei hollolaisvahti Vesa-Matti Kohopää saanut olla maalinsa suulla rauhassa, vaan joutui kahteen otteeseen ennen päätössummeria kaivamaan laatan selkänsä takaa.

Viimeisen voitelun isännille antoivat erittäin komeiden syöttörallien päätteeksi kumimuikut nuottaan naulanneet Vertti Vuoksiala ja Danil Yakimchuk, joiden pelaamisesta oikeasti huokui se, miksi heidät oli Titaaneihin suuriin rooleihin kesän aikana naarattu.

HC Giants sai vielä hivenen lohtua reilu minuutti ennen täyttä aikaa, kun Cory King onnistui ylivoimapelin päätteeksi ohjaamaan parin pompun kautta pelivälineen tyynen rauhallisesti läpi taiston torjuneen ja täten omilleen voitonmahdollisuudet tarjonneen punanuttuhäkkäri Jakob Brandnerin ulottumattomiin.

– Päätöserässä pystyimme hienosti jäädyttämään pelin tylyllä sekä virheettömällä tekemisellä ja vaikka se touhu lopussa selkeässä johtoasemassa vähän lässähtikin, ei se kokonaiskuvaa muuttanut yhtikäs miksikään, ”Holle” tokaisi suupielet messingillä.

Titaanit ponnahti täten heti ensikättelyissä mukaan suomisarjataulukon kärkihaminoihin viiden maalin vierasvoittonsa myötä, mutta se ei kuitenkaan saanut punanuttujen luistimia nousemaan ilmaan jään pinnasta.

– Vaikka prosessimme lähti nyt hyvin käyntiin, ei meidän auta siihen tuudittautua, vaan meidän on jatkettava työntekoa ja mentävä päivä kerrallaan eteenpäin, titaanipiiskuri naulasi.

– Huomenna tämän illan lopputulos ei merkitse enää yhtikäs mitään, viittasi titaanipiiskuri jo lauantaiseen kotiavaukseen, jossa vastaan asettuu ”rakas vihulainen” – Hunters.

Keskinäisessä harjoitusottelussa Titaaneita kurmoottanut porvoolaisyhdistelmä tulee varmasti Kotkaan hakemaan jatkumoa edelliseen peliin, mutta nyt vastassa on varmasti kertaluokkaa kovemmalla itseluottamuksella ja omien kannattajiensa tukemana kapuloita rattaisiin lyövä punanutturevohka.

– Totta kai toivomme, että yleisöä saapuisi oikein kunnolla hallille ja katsomossa olisi heti avausminuuteista lähtien päällä oikein kunnon ”mellakka”, Holmström veisteli.

– Me puolestamme pyrimme pelaamaan sellaista lätkää, että kaikki paikalle vaivautuvat saisivat rahoilleen vastinetta oikein kunnolla vastinetta!

Titaanien taistelu Suomi-sarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (18.9.), kun punanuttujen vieraaksi runkosarjan kotiavaukseen Kotkaan saapuu ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Kotkan jäähallissa kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa (kasvomaskin käyttöpakko).

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!