Pulinat pois, parempi voitti

18.9.2021

Titaanien ja Huntersin välinen ”seiskatien herruustaisto” oli perinteiseen tapaansa täynnä tapahtumia sekä tiukkaakin tiukempaa veljellistä vääntöä.
Titaanien ja Huntersin välinen ”seiskatien herruustaisto” oli perinteiseen tapaansa täynnä tapahtumia sekä tiukkaakin tiukempaa veljellistä vääntöä.
Kotiottelun 18.9.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 18.9.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Edellisiltana Hollolassa voittotilinsä Suomi-sarjan runkosarjassa avannut Titaanit ei kyennyt toistamaan temppuaan lauantaina kotikaukalossaan. Kotkan jäähallissa vieraillut ”paikallisvastustaja” Porvoon Hunters oli nimittäin sen verran kova pala punanuttujen purtavaksi, ettei se suostunut isäntiään nöyristelemään, vaan vei lopulta täysin ansaitusti kamppailun voiton nimiinsä kahden maalin erolla lukemin 2-4 (1-1, 0-2, 1-1).

Titaanit – Hunters 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

01:25 1-0 Vili Kolsi (Petteri Paajanen)
18:18 1-1 Nico Björkbacka (Emil Leppänen, Patrik Mallenius)
29:10 1-2 Sampo Kettunen (Teemu Runsala, Joakim Kukkonen)
38:41 1-3 Miika Runsala (Jami Jokela) VoM
44:30 2-3 Samuel Funtek (Erkka Huttunen)
50:20 2-4 Markku Kitunen (Oscar Leppänen, Emil Leppänen) YV

Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 9+13+17= 39 torjuntaa (poissa 56:55-60:00)
Hunters – Lari Kukkohovi 5+4+5= 14 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Hunters 2 x 2min + 1 x 10min= 4min

HC Giantsista hakemansa vierasvoiton myötä hyvällä itseluottamuksella ja fiiliksellä lauantaiseen kotiavaukseensa suunnannut Titaanit laittoi ihan kelvollisesti hanttiin Suomi-sarjan kärkijoukkueiseen etukäteen veikkaillun Huntersin isäntänä.

Harmi vain, ettei porvoolaisnipun tasoista vastustajaa vastaan pelattaessa pelkkä kelvollinen peli-esitys ikävä kyllä riitä voittoon saakka ja siitä saatiin hyvä todiste 2-4-lukemiin päättyneen taiston tuoksinassa.

– Voittaminen on keskimäärin paljon mukavampaa kuin häviäminen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström pettyneenä.

Titaanit oli jo harjoituskaudella saanut esimakua siitä, mitä Huntersilta on odotettavissa ja punanutut olivatkin sen myötä valmiita laittamaan kunnolla hanttiin porvoolaisvierailleen.

– Tiesimme, että haaste tälle illalle on todella kova ja olimmekin mielestäni hienosti valmiita siihen vastaamaan, Holmström mietiskeli.

Pelivalmius poiki Titaaneille myös kamppailun aikaisen avausmaalin, kun Vili Kolsi lusikoi Petteri Paajasen maalin takaa sota-alueelle toimittaman kiekon ohi Hunters-vahti Lari Kukkohovin, Kotkan jäähallin digitaalien näyttäessä aikaa 1:25.

Vieraat jopa hieman häkeltyivät punanuttujen vahvasta aloituksesta, eivätkä saaneet hyvin puolustaneen kotijoukkueen pihdeissä omaa hyökkäysvoimaansa kunnolla valloilleen, kuin vasta aivan ensimmäisen erän lopussa Nico Björkbackan lauottua pienen pyörityksen päätteeksi 1-1-tasoituksen.

– Avauserässä pystyimme hyvin puolustamaan vahvana suorahyökkäysjoukkueena tunnetun Huntersin paikat kutakuinkin pois päiväjärjestyksestä, ”Holle” totesi.

– Taistelimme urhoollisesti ja blokkasimme hirveän määrän laukauksia eli pelasimme meidän arvojemme mukaista jääkiekkoa.

”Nämä ovat nuorelle joukkueelle oivia oppimisen paikkoja”

Tasatahtiin kuljetun ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen Kotkan jäähallin lehtereille vaivautuneet 190 silmäparia saivatkin katsella varsin yksipuolista näytöstä, jonka olisi voinut otsikoida tyyliin: titaanivahti Jakob Brandner vastaan Porvoon Hunters.

Niin vahvasti vierasjoukkue otti pelin tahtipuikon haltuunsa ja vyörytti vaihdosta toiseen hyökkäyksiään kotkalaispäätyyn.

Titaanien omasta pelinrakentelusta saati hyökkäyspelaamisesta ei taas voinut oikein edes puhua, sillä isäntien tekeminen oli kadonnut kuin tuhka tuuleen erätauon aikana.

– En tiedä mitä ensimmäisen erätauon aikana oikein tapahtui, sillä sen jälkeen meidän pelifiiliksemme -ja tekemisemme ei ollut alkuunkaan sitä mitä sen pitäisi olla, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kummasteli.

– Selvitämme kyllä aivan varmasti ensi viikolla, mistä edellä mainitsemani asiat oikein johtuivat.

Punanuttujen lähinnä tyytyessä sumputtamaan oman maalinsa edustaa, rummutti Hunters valtoimenaan kiekkoa kohti Brandneria, jonka välillä erittäin akrobaattisetkin torjunnat pitivät Titaanit mukana pelissä.

Aivan kaikkea ei jälleen hienosti torjunut Brandnerkaan kyennyt pysäyttämään, sillä porvoolaisten onnistui toisen erän aikana toimittaa kiekkoa kahdesti isäntien maaliverkon perukoille Sampo Kettusen sekä Miika Runsalan toimesta.

– Taisimme hieman liiaksi tuudittautua siihen, että kunhan vain puolustamme hyvin, niin pysymme pelissä mukana, mutta kun kaveri lisäsi tempoa, emme olleet siihen kykeneväisiä vastaamaan, analysoi Holmström pienen tuumailutaukonsa jälkeen.

Tämä tiesi sitä, että Titaaneille jäi kolmanteen erään kahden maalin verran kirittävää ja kyseisen kirivaihteen punanutut saivatkin iskettyä silmään.

Peliä ei nimittäin ehditty tahkota kuin vajaat viisi minuuttia, kunnes Samuel Funtek porhalsi tuulispäänä Erkka Huttusen viivavedon riparikiekolle ja napautti sen voimalla Hunters-vahti Lari Kukkohovin ulottumattomiin.

Maalin päähän päästyään Titaanien onnistui hetken aikaa viedä peliä sekä ahdistella oikein kunnolla vieraita, mutta sitten into taisi hieman liiaksi ajaa järjen ohi ja punanutut hölmöilivät itselleen rangaistuksen väärästä vaihdosta.

Kyseinen virhe kostautui kotijoukkueelle todella kalliisti, sillä Hunters kuittasi sen avulla itsensä toistamiseen kahden maalin karkumatkalle Markku Kitusen tulitettua Oscar Leppäsen tarjoilusta kumimuikun kotkalaisnuottaan.

Kitusen 2-4-osuman jälkeen Titaanien ote ja ajatus kirposivat kohtalokkaasti, joka johti lisärangaistuksiin sekä todellisen loppukirin lähestulkoon täydelliseen tyrehtymiseen.

Vaikka punanutut vielä reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa ottivatkin maalivahtinsa Brandnerin vaihtoaitioon ja juonivat aikalisällään kuviot lisäosumien tekoon, ei sellaisia enää nähty, kiitos Huntersin fiksun sekä vahvan oman alueen puolustamisen.

Näin ollen kuluvan kauden ensimmäinen ”seiskatien herruustaisto” kirjattiin Huntersin nimiin maalein 2-4.

– Nämä ovat nuorelle joukkueelle oivia oppimisen paikkoja, sanaili Holmström tappion karvasta kalkkia nieleskellessään.

– Minulle tärkeintä on se, miten me tiettyjä pelillisiä asioita toteutamme ja tänäänkin onnistuimme yhteensä noin 40 minuutin ajan niissä puuhissa mielestäni ihan hyvin.

Punanuttupiiskurin mieltä jäivät häviön ohella kaihertamaan kolmannen erän rangaistukset, joista osa oli täysin oikeutettuja osa taas varsin heppoisia.

– Saimme päätöserän alkuun hyvän lähdön ja kavennuksenkin aikaan, mutta sitten vähän hölmöillä ja helpoilla rangaistuksilla hukkasimme kirivaihteemme, emmekä enää päässeet voittotaisteluun mukaan, ”Holle” tokaisi.

Suomi-sarjan runkosarjan avausviikonloppu tuotti Titaaneille lopulta kolme pistettä kuudesta mahdollisesta sekä sarjataulukossa pudotuspeliviivan päälle oikeuttavan sijan.

Kyseistä sijoitusta punanutut lähtevätkin seuraavaksi turvaamaan sekä parantamaan pienimuotoiselle maaseutumatkalle, joka pitää sisällään rapiat 1300 kilometriä linja-autossa istumista ja kaksi kivikovaa vierasottelua sekä Raahessa että Oulunsalossa.

– Laitamme ensi viikon harjoitusten avulla pelaamistamme taas sykäyksittäin eteenpäin ja pyrimme saamaan myös lisää tehoa hyökkäykseemme, kun lähdemme tien päälle lisäpinnoja pussukkaamme metsästämään, selvensi kotkalaiskäskyttäjä Holmström punanuttumiehistön tulevaisuuden suunnitelmia.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (25.9.), kun punanutut matkustavat Raaheen, jossa E. Helaakoski Areenalla majaansa pitävä Raahe-Kiekko isännöi kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.