Jesse Lyytinen lainalle Titaaneihin

23.9.2021

Viime kaudella JHT-paidassa esiintynyt ja Suomi-sarjan parhaaksi puolustajaksi valittu Jesse Lyytinen saapuu SaPKosta lainalle punanuttuun. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Viime kaudella JHT-paidassa esiintynyt ja Suomi-sarjan parhaaksi puolustajaksi valittu Jesse Lyytinen saapuu SaPKosta lainalle punanuttuun. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Tulevaksi viikonlopuksi pohjoiseen matkaava Titaanit saa vahvistusta takalinjoilleen viime kauden parhaaksi puolustajaksi Suomi-sarjassa valitusta Jesse Lyytisestä.

Edelliskaudella Suomi-sarjan parhaaksi puolustajaksi ja 1. All Stars-kentälliseen valittu sekä puolustajien maali-, syöttö- ja pistepörssit nimiinsä vienyt Jesse Lyytinen siirtyy emoseurastaan Savonlinnan Pallokerhosta lainalle punanuttuun.

Keväällä yksivuotisen Mestis-sopimuksen SaPKoon tehneen, mutta pienistä vammoista kesän ja alkusyksyn aikana kärsineen sekä sen myötä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle luisuneen Lyytisen, 22, lainapestin kestoksi on alustavasti sovittu Titaanien kolme tulevaa Suomi-sarjan runkosarjaottelua.

– Olen SaPKon päävalmentaja Niko Erosen kanssa saanut luotua hyvän yhteyden, jonka myötä hän soittikin sitten minulle ja tarjosi Lyytistä meille lainalle hakemaan tarvitsemaansa pelituntumaa, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström erittäin tyytyväisenä.

– Tyhmiähän me olisimme olleet, jollemme viime kaudella tämän sarjatason parhaaksi puolustajaksi valittua kaveria olisi riveihimme ottaneet esimerkkiä muille näyttämään.

Lyytiselle on luvassa isoa roolia punanuttujen peräpäässä, kunhan hän vain omalla tekemisellään ja peliotteillaan osoittaa olevansa sen arvoinen.

– Jesselle on aivan varmasti paljon vastuuta tarjolla, mutta hänen tulee osoittaa olevansa suuren peliajan arvoinen, Holmström selventää.

– Se on nimittäin selvää, että jollei pelaaminen suju, on hän silmissäni aivan samanlainen kuolevainen kuin kaikki muutkin puolustajamme.

Lyytinen liittyy Titaanien vahvuuteen perjantai-illan jääharjoituksiin ja hyppää joukkueen matkaan tulevan viikonlopun (25.–26.9.) vieraspelireissulle pohjoiseen, jossa punanutut ottavat erää niin Raahe-Kiekon kuin Laser HT:n kanssa.