Raahe-Kiekon rutiini ratkaisi

25.9.2021

Titaanikapteeni Petteri Paajanen ja Raahe-Kiekon ottelutilaston kärkinimi Joni Suominen vaihtoivat kuulumisia ennen lauantaisen taiston alkua. @ Kari Kanasaari – https://kanasaari.1g.fi/kuvat/
Titaanikapteeni Petteri Paajanen ja Raahe-Kiekon ottelutilaston kärkinimi Joni Suominen vaihtoivat kuulumisia ennen lauantaisen taiston alkua. @ Kari Kanasaari – https://kanasaari.1g.fi/kuvat/

Titaanien kahden pelin mittainen Pohjois-Suomen turnee sai varsin kitkerän alun. Lauantaista Suomi-sarjan runkosarjakoitosta isännöinyt Raahe-Kiekko nimittäin intoutui hyökkääjälegendansa Joni Suomisen juhlaottelussa esittämään sen verran parempaa lätkää kuin vieraansa, ettei 5-0 (1-0, 3-0, 1-0) –lukemiin päättyneen taiston voittajasta jäänyt lopulta mitään epäselvyyttä.

Raahe-Kiekko – Titaanit 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

15:51 1-0 Teemu Kiviniemi (Joonas Kuorilehto, Teemu Vääräkoski) VoM
27:34 2-0 Aleksi Alamäki (Eepi Ihme, Richard Miscik)
30:00 3-0 Eetu Tervala (Joona Kiviniemi, Eepi Ihme) YV
36:38 4-0 Teemu Vääräkoski (Teemu Laurila, Kalle Sippala)
57:55 5-0 Teemu Laurila (Jarkko Heikkilä) AV TM

Maalivahdit:

Raahe-Kiekko – Mikko Taari 11+8+8= 27 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 8+9+11= 28 torjuntaa (poissa 57:04-57:55)

Jäähyt:

Raahe-Kiekko 5 x 2min= 10min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Intoa täynnä kuin se kuuluisa ilmapallo kohti Pohjois-Suomea ja ensimmäisen matkaetappinsa Raahen isäntää Raahe-Kiekkoa haastamaan lähtenyt Titaanit ei kyennyt alkuunkaan parhaimpaansa lauantai-iltaisessa Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa.

Liekkö oma osansa nuorehkon titaanimiehistön otteiden vaisuuteen E. Helaakoski Areenalle raahelaislegenda Joni Suomista juhlistamaan saapuneessa yleisössä, jota oli paikalla lopulta rapiat 400 henkeä vaiko missä, mutta yllättävänkin helposti kotkalaisvieraat luovuttivat ajassa 15:51 syntyneen taiston avausmaalin jälkeen tahtipuikon Teemu Kiviniemen onnistumisesta hullaantuneiden isäntiensä haltuun.

– Saimme hyvän lähdön peliin ja pelasimme mielestäni ihan kelvollisen ensimmäisen erän, mutta tauolla fokuksemme katosi edellispelin tapaan aivan täysin, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Sen jälkeen olimme nimittäin vain pelkkiä sivustaseuraajia, kun taas Raahe-Kiekko sai varsin rauhassa takoa voittoon tarvittavan määrän kumimuikkuja meidän nuottaamme.

Punanutut tosiaankin antoivat aivan täysin omalla vajavaisella tekemisellään avaimet raahelaisten käsiin, jotka eivät sen myötä liiemmin enää kyselleet, vaan painoivat tasaiseen tahtiin maalieroa entistä suuremmaksi.

Titaanimaalia vartioineelle Niilo Pussiselle jäikin varsin epäkiitollinen tehtävä yrittää pysäyttää Raahe-Kiekon vyöryä, joka konkretisoitui lopulta Aleksi Alamäen, Eetu Tervalan sekä Teemu Vääräkosken täysosumiin.

– Pelaamisemme on sekä edellispelissä Huntersia että tämän illan kamppailussa Raahe-Kiekkoa vastaan ollut toisessa erässä todella epäröivää ja varovaista, Holmström mietiskeli.

– Pidimme jo viikolla toisen erän pelaamisesta joukkueen kesken palaveria ja kyselimme pelaajilta mikä siinä mättää, mutta jätkätkään eivät osanneet sanoa mistä moinen oikein loppuviimeksi johtuu.

”Meidän pitää pystyä pistämään kampoihin tämän sarjan kärkijengeillekin”

Neljän maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt Titaanit kyllä yritti vielä saada pelijuonesta kiinni ja aiheuttaa sydämentykytyksiä isännilleen, mutta juuri viimeisen kaksikymppisen aikana tuli ehkä parhaiten esille se rutiinitason ero joukkueiden välillä.

Raahe-Kiekko kun keskittyi oikeastaan aivan täysin vain pelaamaan idioottivarmaa puolustuspeliä ja kuluttaa hiekkaa pois tiimalasista, eikä Titaanit taas kyennyt löytämään juuri minkäänlaisia lääkkeitä kotijoukkueen puolustusmuurin saati tasaisen varmaotteisesti torjuneen raahelaisveskari Mikko Taarin murtamiseksi.

Sen myötä E. Helaakoski Areenan kotiyleisö sai nähtäväkseen varsin mitäänsanomattoman päätöserän, jonka ainoa tunteita herättänyt tilanne nähtiin reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Teemu Laurilan oman maalin takaa ränniin painama purkukiekko pomppasi juuri oikeanlaisessa kulmassa ulos alueelta ja pyöri lopulta titaanipuolustaja Erkka Huttunen kintereillään tyhjänä ammottaneeseen kotkalaisrysään.

– Emme saaneet päätöseräänkään riittävää draivia päälle, sillä kaveri jäädytti pelin sen verran hyvin, että koko touhu meni lopulta aivan pelkäksi kosmetiikaksi, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kommentoi pettyneenä.

Titaanien kaksipäiväinen vierasturnee Pohjois-Suomessa starttasi näin ollen varsin kädenlämpöisellä peliesityksellä, joka ei riittänyt 5-0-lukemiin päättyneessä ottelussa voittoa juhlineen Raahe-Kiekon kunnolliseen haastamiseen kuin oikeastaan vain avauserässä.

– Minä näen, että kyllä meidän pitää jatkossa pystyä pistämään tasapäin kampoihin tämän sarjan kärkijengeillekin, ”Holle” paalutti naama peruslukemilla.

– Toki olemme vasta matkamme alussa ja mitä pidemmälle kuljemme, sitä kovemmaksi rutiinimme kasvaa – uskon vakaasti siihen, että kunhan vain ilmeemme pysyy harjoittelussa, vieraspelireissuilla ja itse peleissä välittävänä, työteliäänä sekä eteenpäin menevänä, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Vaikkei Raahesta lopulta herunut mukaan kuin pelkkää kokemusta, on Titaaneille tarjolla vajaan 24 tunnin sisään toinen sauma ottaa kotiin viemisiksi myös arvokkaita sarjapisteitä sunnuntaina vastaan asettuvalta Laser HT:lta.

– Huomenna on jälleen erittäin hyvä mahdollisuus palata takaisin voittokantaan ja juuri tällaisista saumoista me nimenomaan nautimme, punanuttuluotsi Holmström sanaili paatoksensa päätteeksi.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Kari Kanasaaren kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (26.9.), kun punanutut matkustavat Ouluun, jossa majaansa pitävä Laser HT isännöi Oulunsalon jäähallissa kello 15:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.