Duunareiden palkkapäivä

26.9.2021

Titaanimaalia Oulunsalon sunnuntaissa vartioinut Jakob Brandner oli jälleen itsevarmuus makeaan jatkoaikavoittoon päättyneen kamppailun aikana.
Titaanimaalia Oulunsalon sunnuntaissa vartioinut Jakob Brandner oli jälleen itsevarmuus makeaan jatkoaikavoittoon päättyneen kamppailun aikana.

Kun teet työtä, jolla on selkeä tarkoitus, maistuu sen onnistunut lopputulos aina nasulilta. Titaanit totisesti onnistui aikeissaan Pohjois-Suomen turneen jälkimmäisessä Suomi-sarjakoitoksessa, sillä punanutut pätkivät hurjan taistelun siivittämänä oululaisisäntänsä Laser HT:n halki, poikki ja pinoon lopulta jatkoajan jälkeen maalein 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1) sekä saivat näin työnteostaan haluamansa palkinnon!

Laser HT – Titaanit 2-3 ja (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

29:27 1-0 Miika Mellin (Riku Kaattari)
33:32 1-1 Tuomas Lyytikäinen (Jesse Niinisaari, Petteri Paajanen) YV
45:24 2-1 Eetu Laitala (Joonas Jakola)
49:03 2-2 Juuso Hoikka (Santeri Salminen, Simo Kauppinen)
62:02 2-3 Erkka Huttunen (Jesse Niinisaari) VoM

Maalivahdit:

Laser HT – Roni Järvitalo 11+9+24+2= 46 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 9+9+5+2= 25 torjuntaa

Jäähyt:

Laser HT 7 x 2min= 14min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Edellisiltana Raahessa tukkapöllyä ottanut Titaanit oli yhdessä yössä kyennyt muuttamaan aivan täydellisesti yleisolemuksensa, sillä Oulunsalon jäähallissa nähtiin kaukalon puolella lauma kiimaisia sonneja, jotka pyrkivät rajulla taklauspelillä ja kovalla rymyämislätkällä murentamaan kotijoukkueena toimineen Laser HT:n itseluottamuksen heti ensi vaihdoista lähtien.

Tässä päämäärässä punanutut lopulta onnistuivatkin, vaikka joutuivat tekemään muutaman minuutin verran ”ylitöitä” isäntänsä kaataakseen, kiitos jatkoajalle venyneen ja siellä Erkka Huttusen ajassa 62:02 iskemään 2-3-äkkikuolemaosumaan päättyneen hulabaloon.

Maukkaiden kahden sarjapisteen myötä ei ollutkaan kovin suuri ihme, että Titaanien päävalmentaja Henri Holmströmin mieli oli jokseenkin eri levelillä, kuin mitä edeltävän illan taiston tauottua.

– Tänään oli kiva päivä olla penkin takana koutsina – voin aivan jok’ikisellä solullani olla perkeleen ylpeä noista jätkistä ja siitä tyylistä, millä tulimme takaisin siitä eilisestä syväkyykystä, Holmström myhäili.

Kotkalaiskäskijän sanoissa oli totisesti painoarvoa, sillä Titaanit näytti minkälaisen painoarvon antaa se, että koko joukkue uskoo täydellä teholla itseensä sekä pistää jokaisessa vaihdossa kaikkensa peliin ottelun voittaakseen.

– Jos eilinen peli oli isät vastaan pojat ja hoidimme jälkimmäistä roolia, niin tänään me olimme niitä isäntiä kaukalossa sekä saimme aiheutettua Laser HT:n kotipubissa aikamoisen norsulaumahässäkän mistä olimme jo etukäteen puhuneetkin, ”Holle” veisteli.

Vaikka sunnuntainen kahina oli numeroiden valossa tasainen, ei se sitä kaukalon puolella ollut kuin oikeastaan ensimmäiset viisi minuuttia. Kyseisessä ajassa Titaanit, kun oli ehtinyt jo suoranaisesti murskata isäntiensä itseluottamuksen, jakelemalla toinen toistaan painavampia ja sitäkin puhtaampia taklauksia.

– Fyysinen preesenssimme oli tänään todella kova – olimme oikeasti äijiä ja käytännössä taklasimme kotijoukkueesta ilmat, uskalluksen sekä pelihalut pellolle, Holmström kehaisi.

Vanhaa kunnon rymylätkää pelanneet punanutut rummuttivat myös kiekkoa tasaiseen tahtiin kohti Laser HT:n maalia, mutta sitä tukkinut Roni Järvitalo oli mielessään päättänyt, että hän ei ainakaan murru vieraiden paineen alla, vaan pitää oman joukkueensa mukana taistelussa ottelun voitosta.

Tässä tempussa Järvitalo hyvin pitkälti myös henkilökohtaisella tasolla onnistui, sillä mies pysäytti pelissä peräti 46 maalia kohti ammuttua kiekkoa ja kaivoi selkänsä takaa vain kolme vulkaanista kuminpalasta.

Toki harmi Järvitalon kannalta ja hyvä Titaanien kannalta, ettei muu oululaisrevohka kyennyt ohittamaan punanutturysää vartioinut Jakob Brandner kuin kahdesti, jonka ansiosta arvokas voittomerkintä kirjattiin lopulta kotkalaisten nimiin.

– Lisäpisteet ovat pitkässä juoksussa todella arvokkaita ja vaikken itse tykkää mistään ansaintalogiikoista puhumisesta jääkiekon yhteydessä, niin nyt me totisesti sen hyvällä pelaamisellamme ansaitsimme, totesi titaanipiiskuri Holmström jatkoajan päätteeksi aikakirjoihin lyödystä 2-3-lopputuloksesta.

”Jotain olemme tehneet oikein…”

Kovan intensiteetin sisällään pitämän avauserän aikana ei täysosumilla herkuteltu, sillä sekä Laser HT:n Roni Järvitalo että Titaanien kollega Jakob Brandner onnistuivat pitämään maaliverkkonsa puhtaana ahdisteluyrityksistä huolimatta.

Laidat sitä vastoin ryskyivät oikein huolella ja perinteisesti taitokiekosta nauttivat oululaiskatsojat saivatkin päitään pyöritellen katsella kotkalaisen sonnilauman mellastusta Oulunsalon jäähallissa.

Vaikka Titaanit veikin peliä fyysisyydellään ja paremmalla liikkeellään lähes mielin määrin, onnistuivat isännät siitä huolimatta avaamaan pelin maalihanat Miika Mellinin 1-0-osuman myötä.

Hieman halvahkosti syntynyt nyytti kasvatti vain entisestään punanuttujen raivoa ja näyttämisen halua, eikä aikaakaan, kunnes punavalo paloi myös toisessa päässä kaukaloa.

Tärkeän 1-1-tasoituksen runnoi ylivoimalla etukulmasta sisään titaanihyökkääjä Tuomas Lyytikäinen, joka oli jo avauserässä ollut lähellä onnistua samanlaisessa yrityksessään.

Lyytikäisen taituroiman rysän jälkeen Titaanien paine sen kuin yltyi ja yltyi oululaispäädyssä, mutta kuinka ollakaan jälleen pieni ajatuskatkos sekä merkkausvirhe maksoivat kotkalaisille isosti, kun Eetu Laitala pääsi kolmannen erän alussa iskemään vastahyökkäyksen päätteeksi Laser HT:n uudemman kerran johtoasemaan.

Punanutut eivät kuitenkaan suostuneet kirvelevästä takaiskusta huolimatta antautumaan, vaan taistelivat itsensä jälleen väkisin rinnalle maalilukemissa, kun debyyttikauttaan titaanipaidassa pelaava Juuso Hoikka napautti Santeri Salmisen ja Simo Kauppisen esityöstä seuranneen näyttävän hyökkäyksen päätteeksi pelin tasoihin.

Kyseisessä 2-2-tilanteessa edettiin vieraiden hurjasta myllytyksestä huolimatta lopulta aina jatkoajalle saakka, sillä Järvitalo torjuntavire kesti osin taidon sekä osin tuurinkin yhdistelmällä, taaten näin Laser HT:lle kauden avauspisteen.

Enempää oululaisille ei kuitenkaan ollut sitten enää tarjolla, sillä Titaanit otti tylyllä tavalla lisäpinnan haltuunsa suoranaisesti dominoimalla kiekkoa sekä tapahtumia kaukalossa koko jatkoajan ajan.

Peli päättyi sen myötä Jesse Niinisaaren oivan pelisilmän, terävän kudin ja siitä syntyneen riparikiekon jälkeiseen hetkeen, jonka aikana Erkka Huttunen taistolle lopullisen pisteen 2-3-äkkikuolemaosumansa myötä.

Makean vierasvoiton ja siitä pussukkaan löpsähtäneiden sarjapisteiden ohella titaaniluotsi Henri Holmström oli ehdottoman tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen kautta linjan.

– Olimme erittäin kurinalaisia ja vaihdoimme kiekolla eniten mitä olemme aiemmissa peleissä yhteensä pystyneet tekemään, ”Holle” maiskutteli.

– Jo se toi oman lisädraivinsa peliin, kun kaveri ei päässyt vaihtamaan ja me taas saimme koko ajan tuoretta jalkaa kaukaloon rummutusta jatkamaan.

Titaanit on nyt pelannut Suomi-sarjan runkosarjaan neljän pelin verran, joista kolme on ollut vieraskaukaloissa ja poiminut niistä jo viisi matkapistettä, joka on yksi enemmän kuin koko edelliskauden aikana.

– Jotain olemme tehneet oikein, kun jo tässä vaiheessa syksyä olemme viime kauden kokonaismäärän vieraspisteissämme ylittäneet, Holmström tokaisi.

Sarjataulukossa tasapistekeskiarvolla tällä hetkellä 8. sijalla yhdessä Riemun kanssa majaileva Titaanit pääsee seuraavan kerran metsästämään lisää täkyjä tililleen tulevan viikon lopulla, kun viime kauden finaalijoukkue ja hopealle yltänyt Järvenpään Haukat liitää vierailulle Kotkaan.

– Haukat on meille tuttu ja rakas derbyvastustaja sekä kaikkinensa hyvä jengi, joka ei turhaan keiku sarjan kärjessä, punanuttukäskyttäjä Holmström kommentoi tulevaa vihulaista.

– Tulossa on varmasti jälleen tiukka ja tasainen taisto voitosta!

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (1.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Järvenpään Haukat.

Ottelu alkaa Kotkan jäähallissa kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa (kasvomaskin käyttöpakko).

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!