”En tykkää tilastoja tuijotella”

30.9.2021

Tähän mennessä vain vieraissa vastustajiensa päänahkoja tililleen napsinut Titaanit lähtee hakemaan myös kotivoittosarakkeeseensa avausmerkintää, Kotkan jäähalliin perjantaina liitävien Haukkojen kustannuksella.
Tähän mennessä vain vieraissa vastustajiensa päänahkoja tililleen napsinut Titaanit lähtee hakemaan myös kotivoittosarakkeeseensa avausmerkintää, Kotkan jäähalliin perjantaina liitävien Haukkojen kustannuksella.

Kahdella voitolla ja yhtä monella tappiolla Suomi-sarjan runkosarjarypistyksensä avannut Titaanit pääsee jatkossa pelaamaan vähän rauhallisemmalla tahdilla, sillä punanuttujen seuraavien viikkojen otteluohjelma pitää sisällään vain yhden kamppailun viikonloppuja. Tulevana perjantaina Titaanien pohjoisessa hankkiman vireen saapuu Kotkan jäähalliin testaamaan viime kauden hopeajoukkue Järvenpään Haukat, joka liitelee tällä hetkellä maireassa neljän ottelun voittoputkessa.

Kahden jo pelatun kiekkoviikon jälkeen Titaanit on onnistunut kampeamaan tililleen sekä kaksi voittoa että kaksi tappiota, jotka oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukossa jaettuun 8. sijaan.

Punanutut ovat onnistuneet kaatamaan ennakkokaavailuissa samoista sijoista taistelevia vastustajia, kun taas Suomi-sarjan kärkeen povatut joukkueet ovat olleet vielä liian kovia paljoa nuoren titaanimiehistön purtavaksi.

– Plus-merkkisestihän tämä yhteinen matkamme on siinä mielessä alkanut, että olemme jo tähän mennessä kohdanneet pari erittäin kovaa vastustajaa. Huntersin ja Raahe-Kiekon, jotka ovat olleet meille hyviä opin paikkoja, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Sitten taas niissä peleissä, joissa ennakkoon voimasuhteet ovat olleet suhteellisen tasaisia, olemme kyenneet olemaan niskan päällä varsin mukavahkosti ja myös voittamaan, joten hyvillä mielin voimme katsoa kohti tulevia koitoksia.

Jotta Titaanit saisi myös jatkossa maistella voiton nasulimaista nektaria, on kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Holmströmin mukaan vain luotettava itseensä sekä niihin asioihin, joita se illasta toiseen jääharjoituksissa hinkkaa.

– Meidän pitää vain tukeutua niihin pelillisiin lainalaisuuksiin, joihin minä valmentajana uskon ja jotka pyrin sitten myymään myös mahdollisimman hyvin pelaajillekin, “Holle” selventää.

Mitä nämä pelilliset lainalaisuudet sitten oikein ovat?

– Peli- ja luistelutempomme on oltava kovaa luokkaa koko 60 minuutin ajan, Holmström sanailee.

– Lisäksi vaihtokuri, kiekolla vaihtaminen sekä oikeanlainen fyysinen preesens ynnä muut isot pelilliset jutut ovat juuri niitä asioita, joilla me pystymme tässä sarjassa ottelusta toiseen voitoista ja pisteistä taistelemaan.

Titaanien alku sarjassa on ollut varsin tiukka, sillä punanutut ovat kumpanakin menneenä viikonloppuna pelanneet “tuplapelit” eli kotkalaisten tilille on kertynyt jo neljä ottelua, kun joillain Suomi-sarjan joukkueilla on pelattuna vasta muutama hassu kamppailu.

Sen takia tulevat viikonloput ja niissä pelattavat yksittäiset ottelut ovatkin todella hyvä paikka punanutuille hienoiseen akkujen latailuun sekä muunkin kuin jääkiekkoelämän viettämiseen.

– Se on tämän tiukan alkupuristuksen jälkeen vain hyvä juttu, että pääsemme pitämään vähän vapaatakin, sillä olemme menneet aika tiiviiseen tahtiin harjoituksia ja pelejä nämä ensimmäiset runkosarjaviikot, titaanipiiskuri Holmström kommentoi.

– Saamme täytettyä henkisiä varastojamme, jotka eritoten aina sarjan alussa ovat kovalla kulutuksella.

Eli toisin sanoen, onko nyt siis aika hieman hengäntää ja vaihtaa vapaalle sekä hieman jopa säästellä voimavaroja?

– Ei todellakaan… emmekä me muutenkaan ikinä säästele yhtikäs mitään, sillä se on mielestäni hölmöläisen hommaa, “Holle” paaluttaa.

Fiksua ryminälätkää luvassa myös kotikaukalossa

Perjantai-iltana vajaan parin viikon tauon jälkeen takaisin kotikaukaloonsa ja uskollisten kannattajiensa valvovien silmien eteen palaava Titaanit saa vastaansa erittäin tutun sekä tietyllä tavalla jopa “rakkaan” vastustajan, kun viime kaudella aina Suomi-sarjassa hopealle yltänyt Järvenpään Haukat liitää vieraaksi Kotkan jäähalliin.

Titaanit ja Haukat ovat jo kuluvan kauden aikana ottaneet keskenään kahdesti erää harjoituspelien merkeissä, joista kumpikin päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Jarmo Räihän opastaman järvenpääläisparven voittoon.

Punanutut siis tietävät tasan tarkkaan minkälainen vihulainen perjantaina oikein vastaan asettuu ja mitkä ovat ne keinot, joilla itseluottamusta uhkuvia vieraita lähdetään kurmoottamaan.

– Haukat pelaa aika tyylipuhdasta ja tehokasta pystysuunnan jääkiekkoa, joten eiköhän sieltä ole jälleen kerran aikasta vauhdikas kamppailu tuloillaan, tuumii Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Meidän pitää olla henkisesti riittävän kovia ja tylyjä, jotta emme sortuisi ylipelaamiseen sekä jäähyvaikeuksiin saati pystyisimme heikkojen hetkien sattuessa kohdalle nousemaan samantien ylös, emmekä jäisi niin sanotusti köysiin makaamaan.

Titaanien on totisesti oltava valmiita esittämään kauden tähän mennessä parasta jääkiekkoaan, sillä Haukat on kutakuinkin jatkanut siitä, mihin se viime keväänä jäi. Järvenpääläiset kun ovat ehtineet ennen Kotkan vierailuaan pelata neljä peliä ja voittaa ne kaikki sekä lennähtää sarjataulukossa heti kärkipäähän 3. sijalle.

Titaaniluotsi Holmströmiltä kysyttäessä, miltä tuntuu näin ennakkoon lähteä haastamaan mukavahkossa voittoputkessa porhaltavaa vastustajaa, läväyttää mies pöytään varsin lakonisen vastauksen.

– En tykkää tilastoja tuijotella, joten sinällään minulle on aivan se ja sama minkälaisella rekordilla kulloinenkin vastustaja meitä vastaan asettuu, “Holle” naulaa.

– Vaikka vastapuoli olisikin nyt sattunut voittamaan monta peliä putkeen, niin perjantaina on jälleen edessä yksittäinen ottelu, joka voi keikahtaa ihan kumpaan suuntaan tahansa.

Jotta se keikaus kävisi Titaanien suuntaan, on punanuttujen pelattava ennen kaikkea ehyt ottelu ja löydettävä joukkuetta koko alkukauden ajan piinanneeseen “toisen erän takalukkoon” oikeanlainen avain sen aukaisuun.

– Harjoittelua se [l. toisen erän pelaaminen] näemmä edelleen vaatii ja Oulunsalossa alkoi olla jo pieniä viitteitä paremmasta, Holmström mietiskelee.

– Isoin juttu toisissa erissä joka tapauksessa on se, että me suostuisimme vaihtamaan enemmän kiekolla, emmekä luopuisi siitä liian herkästi ja tarjoaisi näin vastustajalle paikkaa rakentaa omaa peliään, jotta meillä säilyisi tietynlainen pelillinen flow kokoajan päällä.

Kotiavauksessa Titaanien tukena Kotkan jäähallin lehtereille oli saapunut 190 katsojaa, mutta lisää silmäpareja olisi jatkossa tarve saada liikkeelle huutamaan äänensä suosikkiensa puolesta käheiksi, jotta vastustajien keskuuteen leviäisi jälleen tieto siitä, ettei punanuttujen vieraana ole todellakaan mukava pelata.

– Tarkoitus on tarjota kotiyleisöllemme sitä samaa fiksua ryminälätkää, kuin mihin pystyimme viime sunnuntaina Oulunsalossa, joten suosittelen saapumaan hallin lehtereille otteitamme livenä seuraamaan, tokaisee punanuttukäskyttäjä Holmström.

Titaanien ja Haukkojen välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Kotkan jäähallissa perjantaina (1.10.) käyntiin kello 18:30 alkaen.

Liput koitokseen maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!