Vuoristorata-ajelua

1.10.2021

Titaanit kyllä pommitti kiekkoa varsin hanakasti kohti vierasveräjää, mutta Haukkojen maalivahti Benjamin Kallio ei ollut taiston aikana lopulta riittävän usein yllätettävissä.
Titaanit kyllä pommitti kiekkoa varsin hanakasti kohti vierasveräjää, mutta Haukkojen maalivahti Benjamin Kallio ei ollut taiston aikana lopulta riittävän usein yllätettävissä.
Kotiottelun 1.10.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 1.10.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Vajaan viikon takaisesta peli-ilmeestä ei ollut enää merkkiäkään ilmassa, kun Kotkan jäähalliin Suomi-sarjan runkosarjaotteluun vieraaksi saapunut Haukat näytti Titaaneille malliesimerkin siitä, mikä merkitys on tahdolla lajissa nimeltä jääkiekko. Tästä syystä suurin osa 235 katsojasta joutui punanuttujen tavoin poistumaan pettyneinä kotiinsa, sillä järvenpääläiset veivät selkeästi tasokkaamman viimeistelynsä ja paremman asenteensa myötä kaikki kolme sarjapistettä mukaansa haukanpesään 2-6 (1-3, 1-2, 0-1) –lopputuloksen siivittämänä.

Titaanit – Haukat 2-6 (1-3, 1-2, 0-1)

02:52 0-1 Leevi Leipijärvi (Niko Lottanen, Sasu Helenius) YV
05:43 0-2 Jani Könönen (Jussi-Pekka Jokinen)
08:33 1-2 Jesse Niinisaari (Leevi Laine)
12:24 1-3 Peter Jurvelin (Eduard Slessarevski, Hendrik Laosma) VoM
31:06 1-4 Jani Könönen (Tuomas Tilli, Jere Ylikärppä)
32:20 1-5 Jere Ylikärppä (Leevi Leipijärvi, Jussi-Pekka Jokinen) YV
33:33 2-5 Simo Kauppinen (Santeri Salminen, Juuso Hoikka)
56:48 2-6 Jani Könönen TM

Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 7+5+0= 12 torjuntaa (vaihto 32:20 / 1-5)
Titaanit – Niilo Pussinen 0+4+5= 9 torjuntaa (poissa 55:19-56:48)

Haukat – Benjamin Kallio 12+15+15= 42 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
Haukat 4 x 2min= 8min

Titaanit todisti kotiottelussaan Järvenpään Haukkoja vastaan ikivanhan toteamuksen ikävällä tavalla todeksi – nuoren ja kokemattoman joukkueen pelaaminen on ajoittain aikamoista vuoristorata-ajelua.

Sitä se punanuttujen meno totisesti perjantai-iltaisessa kamppailussa oli, jos ottaa lähtökohdaksi edeltävän taiston viime sunnuntailta Oulunsalosta, joka oli kutakuinkin kotkalaisten tähän mennessä paras ja ehdottomasti ehyin peliesitys käynnissä olevassa Suomi-sarjan runkosarjassa.

Ei ollutkaan kovin suuri ihme, että 2-6-tappioon päättyneen taiston jälkeen median tentattavaksi saapui erittäin pettynyt titaanipiiskuri Henri Holmström.

– Esityksemme oli hengetön ja ensimmäiset 40 minuuttia täysin haluton – kokonaisuudessaan täysin anteeksiantamaton, Holmström hymähti.

– On todella vaikea näin äkkiseltään sanoa, mistä se [peliesitys] oikein johtui.

Jos oli Titaanit vajaa viikko takaperin Laser HT:n vieraana alusta lähtien täynnä tulta ja tappuraa, ei siitä näkynyt enää jälkeäkään Haukkojen isäntänä.

Vieraat sitä vastoin olivat valmiita pelaamaan ja pistämään kaiken likoon voiton ottaakseen, joka myös kantoi hedelmää, sillä Titaanit ei oikeastaan päätöserän näennäistä hallintaa lukuun ottamatta päässyt kovinkaan lähelle omaa normitasoaan.

– Haukat oli totaalisen valmis pelaamaan ja me taas olimme ilmeisesti vielä matkalla jossakin Oulunsalon sekä Kotkan välimaastossa, Holmström mietiskeli.

– Mikään ei antanut osviittaa siihen, että pelaamisemme olisi tänään ollut nähdyn laista, sillä muun muassa edellisillan viimeistelyharjoitukset olivat todella hyvät.

”Taistelu hävittiin, mutta sota jatkuu”

Haukat nappasi Kotkan jäähalliin ahtautuneiden 235 katsojan harmiksi tahtipuikon haltuunsa lähes välittömästi kiekon pudottua jäähän, eikä suostunut sitä Titaaneille luovuttamaan oikeastaan koko ottelun aikana.

Punanuttujen tyytyessä lähinnä katselemaan mitä tuleman pitää, iskivät järvenpääläiset pökköä pesään ja limppua uuniin.

Titaanimiehistö ei ehtinyt kunnolla saada edes hikeä pintaan, kunnes peliväline oli kaivettu jo kahdesti Jakob Brandnerin selän takaa Leevi Leipijärven ja Jani Könösen toimiessa haukkamaalareina.

Vaikka punanutut onnistuivatkin vielä avauserässä kaventamaan Jesse Niinisaaren toimesta maalilukemia, ei se Haukkoja liiemmin hetkauttanut, vaan lisää kylmää vettä oli kotkalaisten niskaan luvassa oikein ämpärikaupalla.

Järvenpääläiset nimittäin mättivät tasaisessa tahdissa kumimuikkua titaaninuottaan Peter Jurvelinin, toistamiseen onnistuneen Könösen sekä ajassa 32:20 ylivoimalla onnistuneen Jere Ylikärpän päästessään vuorotellen nostelemaan käsiään kohti Kotkan jäähallin kattoa.

Ylikärpän todella helpohkosti tiiviissä alivoimaneliössä seisoskelleiden kotkalaisten keskeltä sivaltama 1-5-osuma sai myös punanuttuluotsi Henri Holmströmin toimimaan sekä vaihtamaan maalin suulle Niilo Pussisen.

– Jokaisella pelipaikalla on tietty vastuu ja pakko myöntää, ettei Jakob [Brandner] onnistunut omassa toimessaan vaadittavalla tavalla, ”Holle” totesi ykskantaan.

Pussisen tulo maalille selkeästi rauhoitti peliä ja kun Haukoiltakin suurin into hyökkäämiseen oli mennyt avauspuolikkaan maali-ilottelun myötä, sai Titaanit jotenkuten pelin haltuunsa ja lopulta myös kavennuksen aikaiseksi.

Tosin Simo Kauppisen näppärästi Santeri Salmisen tarjoilusta suoraan sivaltama 2-5-rysä jäi isäntien viimeiseksi, sillä Haukkojen onnistui mainiosti esiintyneen maalivahtinsa Benjamin Kallion johdolla lyötä sota-alue täysin tukkoon.

Titaanit toki pyrki painostamaan järvenpääläisiä parhaansa mukaan ja toimittamaan kiekkoa maalille, mutta kun sinne ei menijöitä liiemmin ollut, selvisi Haukat lopulta hieman liiankin helposti kuivin sukin päätöserän punanuttuvyörystä.

Pelille muotoutuikin varsin osuva päätös, kun kaukalon selkeästi nälkäisin ja samalla paras pelaaja – Jani Könönen – sai kunnian viimeistellä taiston viimeisen nyytin tyhjänä ammottaneeseen kotkalaisuuniin reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Haukat oli maalipaikoissa todella tehokas ja vaikka 2-6-loppulukemat ehkä heitä vähän mairittelevatkin, ei siitä ole kahta sanaa kumpi osapuoli voiton tästä pelistä ansaitsi, kommentoi Holmström kamppailun tapahtumia.

Kirvelevästä tappiosta huolimatta titaanileirissä ei aiota työntää päitä pensaaseen, vaan Haukoilta saatu kylvetys otetaan taas kerran mahdollisuutena oppia jotain uutta vastaisuuden varalle.

– Maanantaina työt jatkuvat ja saamme viisi jääharjoitusta ennen seuraavaa peliä, joiden aikana on tarkoitus pistää homma jälleen jiiriin, kotkalaiskäskyttäjä Holmström naulasi.

– Tappioputkiin emme suostu alistumaan, joten käymme Haukat-pelin videoiden avulla läpi ja puramme sen pieniin osiin eli mitä tuli sekä mitä ei tullut tehtyä, jonka avulla varmasti taas hieman kehitymme – taistelu hävittiin, mutta sota jatkuu!

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu reilun viikon päästä sunnuntaina (10.10.), kun punanutut matkustavat Kaarinaan, jossa majaansa pitävä HCIK isännöi Tele1 Areenalla kello 13:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.