Titaanipelaajia lainalle Rautaliigaan

8.10.2021

Titaanit lainaa tukun sopimuspelaajiaan Rautaliigan ihmeelliseen maailmaan.
Titaanit lainaa tukun sopimuspelaajiaan Rautaliigan ihmeelliseen maailmaan.

Titaanit avittaa akuutista pelaajapulasta kärsivää Valkealan Kiekkoa joukolla lainamiehiä.

Titaaneista sarjaporrasta alempana 2. divisioonassa pelaavaan ValKiin yhden ottelun mittaisille lainapesteille lähtevät kotkalaisjoukkueen sopimuspuolustajat Niilo Korhonen ja Eelis Salovaara sekä -hyökkääjä Eetu Laurinantti.

– ValKin päävalmentaja Sami Inkiläinen tiedusteli meiltä mahdollisia apuvoimia viikonlopun peliin ja olimme heti valmiita heitä auttamaan akuutissa pelaajapulassa, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Kyseisen pelaajakolmikon lisäksi myös kakkosluotsimme Roope Lantta vetää ValKin pelivermeet päälleen Urhoa vastaan käytävässä Rautaliiga-koitoksessa, joten ”Soramontulla” nähdään lauantaina aika vahva punanuttuedustus kaukalon puolella.

Holmströmin mukaan niin Titaanit seurana kuin kotkalaisten lainalle lähtevät sopimuspelaajatkin hyötyvät isosti sovitusta järjestelystä, sillä tällä tavoin Korhosen, Salovaaran ja Laurinantin vöille saadaan entisestään lisää arvokasta kokemusta miesten peleistä, jotta he olisivat jatkossa taas himppasen verran valmiimpia kantamaan harteillaan suurempaa vastuuta myös Suomi-sarjassa.

– Tämä on mielestäni erinomainen mahdollisuus Niilolle, Eelikselle sekä Eetulle kehittyä pelaajina ja saada samalla tililleen minuutteja miesten peleistä, ”Holle” kommentoi.

– Rautaliiga on sarjana selkeästi kovempitasoinen, kuin mitä täällä Kotkassa tarjolla olevat junioripelit, joten jo siinäkin mielessä se palvelee hienosti myös meitä seurana, koska tarkoituksemme on nimenomaan kehittää pelaajia ja potkia heitä urillaan eteenpäin.

Korhosen, Salovaaran ja Laurinantin lisäksi myös koko alkukauden henkilökohtaisen syyn vuoksi pelaamatta ollut Titaanien sopimushyökkääjä Oskari Tauriainen siirtyy toistaiseksi voimassa olevan lainapestin turvin 2. divisioonassa pelaavan HC Vantaan vahvuuteen.

– Tauriaisen kohdalla näimme parhaimmaksi päästää hänet lainalle lähelle kotiaan, sillä meillä Oskari ei henkilökohtaisen syyn vuoksi kykene tällä hetkellä pelaamaan saati harjoittelemaan, Holmström selventää.

– Toiveissamme on totta kai, että henkilökohtainen elämäntilanne kaverin kohdalla tulee vielä muuttumaan ja tällöin hän olisi HC Vantaan vahvuudessa vietetyn ajan sekä tahkottujen Rautaliiga-pelien myötä välittömästi valmis pelaamaan myös meillä, eikä joutuisi niin sanotusti pystymetsästä hyppäämään mukaan tositoimiin.