Virkamieskiekkoa

10.10.2021

Viisi kiekkoa selkänsä taakse Kaarinan sunnuntai-iltapäivässä päästänyt ja peräti 44 kertaa pelivälineen tielle ehtinyt Niilo Pussinen ei joukkuekavereiltaan ottelun aikana tukea liiemmin saanut.
Viisi kiekkoa selkänsä taakse Kaarinan sunnuntai-iltapäivässä päästänyt ja peräti 44 kertaa pelivälineen tielle ehtinyt Niilo Pussinen ei joukkuekavereiltaan ottelun aikana tukea liiemmin saanut.

Sunnuntaisella vierasretkellä Kaarinassa käväissyt Titaanit ei ollut edes lähellä ”kolmen päänahan” haltuunsa kaappaamista. Kotijoukkueena esiintynyt HCIK nimittäin pyöritteli kannattajiensa riemuksi Tele1 Areenan valotaululle tylyt 5-0 (2-0, 3-0, 0-0) –voittolukemat hämmästyttävän virkamiesmäisesti Suomi-sarjan runkosarjaottelussa esiintyneistä punanutuista.

HCIK – Titaanit 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)

12:58 1-0 Kristian Tikka (Jerry Kantola, Tom-Matias Mattsson) VoM
16:37 2-0 Mikke Laurila (Michael Pereira, Eetu Vento)
30:52 3-0 Kristian Tikka (Wiljam Reinikainen)
36:55 4-0 Eetu Vento (Mathias Kerwien)
38:57 5-0 Aleksi Aalto (Michael Pereira)

Maalivahdit:

HCIK – Kalle Hokkanen 14+14+8= 36 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 14+14+16= 44 torjuntaa

Jäähyt:

HCIK 2 x 2min= 4min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Titaanien Kaarinaan suuntautuneesta sunnuntaivierailusta tuli lopulta aivan täysi luokkaretki. Punanutut alistuivat heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien kotijoukkue HCIK:n talutusnuorassa kulkemiseen, jonka myötä kamppailun voittotaistelusta ei tullut lopulta minkäänlaista kisaa.

Kotkalaisleirissä oli 5-0-lukemiin päättyneen taiston jälkeen varsin alakuloinen tunnelma, sillä parempaan olisi totisesti pitänyt pystyä.

– Joukkueemme ei missää nimessä ole näin huono, mutta tällä hetkellä olen sen tekemiseen hyvin pettynyt, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tappion karvasta kalkkia nieleskellessään.

– Huonon pelaamisen kyllä pystyy ottelun aikana kääntämään paremmaksi, mutta jos lukko on henkisellä puolella, niin sitten se menee kyllä liian vaikeaksi – aivan kuten nyt nähtiin.

Siinä missä HCIK oli heti valmis kamppailemaan ja näyttämään kulmahammasta, tyytyi Titaanit lähinnä painamaan leuan rintaan sekä kääntämään vielä toisenkin posken lisäiskun vastaanottaakseen.

– Valmistautumisemme meni tänään täysin pieleen – pelaamisemme oli sen myötä tunneköyhää paskaa näin suomeksi sanottuna, Holmström jyrähti tyytymättömänä.

Otteluennakossa titaanipiiskuri oli puhunut marssitahdin muuttuvan, mutta lopulta mitään selkeää muutosta ei ollut punanuttujen tekemisessä saati pelaamisessa tapahtunut sitten edeltävän Haukat-häviön.

– Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta kun vedimme lähestulkoon alusta lähtien vihkoon, mutta nyt siihen tulee sitten totaalimuutos ihan jo oheis- ja jääharjoittelusta lähtien, ”Holle” tokaisi.

– Pidämme jatkossa huolen siitä, ettei kukaan pääse oikomaan yhtikäs missään!

Titaanien onnistui sinnitellä pelissä edes näennäisesti mukana reilun 10 minuutin ajan, kun Kristian Tikka onnistui avamaan maalihanat ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin miestä säestänyt Mikke Laurila vei isännät jo 2-0-johtoon.

– Hävisimme pelin käytännössä jo avauserässä, vaikkemme jääneet siinä kuin kahden maalin verran tappiolle, Holmström selvensi.

– Olimme aivan telineissä varsinkin tunnepuolella ja kun se sakkaa, niin sitä ei niin vain pelin aikana enää käännetä oikeaan asentoon.

”Turha tästä on nyt suurempia paineita ottaa”

Ensimmäisellä erätauolla pukuhuoneen puolella omiaan herätelleen titaaniluotsi Henri Holmströmin ilme kasvoilla ei päässyt muuttumaan yhtään aurinkoisemmaksi toisessakaan erässä, sillä Titaanit ei kyennyt kunnolla edes haastamaan isäntiään.

Toki muutaman maukkaan tekopaikan kotkalaisetkin saivat luotua, mutta ne hoiti vuorenvarmasti pois päiväjärjestyksestä HCIK-veskari Kalle Hokkanen, joka omalla suorittamisellaan puhalsi lisää virtaa omaan joukkueeseensa.

Tämän myötä lopullinen kuolinisku voittokamppailuun nähtiin pelin puolivälin krouvin jälkeen, kun jo toistamiseen tolppien väliin osunut Kristian Tikka, Eetu Vento ja Aleksi Aalto naulasivat viimeiset naulat punanuttujen arkkuun tekemillään täysosumilla.

Erityisesti 4-0- ja 5-0-maalit olivat kokonaisuudessaan jotain sellaista, mitä ei ikinä pitäisi päästä tapahtumaan, sillä kummassakin titaanipelaajat olivat aivan pihalla kuin lumiukot ja päästivät kaarinalaiset huseeraamaan aivan rauhassa Niilo Pussisen vartioiman punanuttuveräjän edustalla.

– Olimme alusta lähtien vajaita ihan jääkiekon perusasioissa, joilla yleensä osoitetaan, että ollaan läsnä – niitä emme tehneet tänään oikeastaan ensimmäistäkään, punanuttupiiskuri Holmström puhisi.

– Kurvailimme metrin päästä ohi, kun pitäisi vetää taklaus loppuun asti ja kun veskarimme päälle ajettiin, ei kukaan tehnyt yhtikäs mitään muuta kuin katsoi kiltisti vierestä.

Viisi kiekkoa Titaanien maaliin mättänyt kotijoukkue nosti päätöserässä selkeästi jalkansa kaasulta sekä keskittyi lähinnä turvaamaan nollaa päästettyä omassa päässään ja kun punanutuistakaan ei ollut sen suurempaan ryhtiliikkeeseen, meni pelaaminen paikoin aikamoiseksi läpsyttelyksi.

Mikään ei kuitenkaan enää muuttanut sitä tosiasiaa miksikään, että kotkalaisten saldoksi Kaarinan sunnuntaissa jäi vain isäntien antaman läksytyksen jäljiltä punertavat persposket sekä surullinen mieli, sillä sen verran vaisu oli Titaanien kokonaisesitys Tele1 Areenalla mitellyn 60 minuutin aikana.

– Varmasti tässä on kyse siitä, että meillä on kauttaaltaan nuori ja kokematon joukkue, jonka lisäksi ne vähän kokeneemmat kaverit eivät vielä täysin ole sisäistäneet sitä, kuinka paljon tukea sekä ohjausta nuoremmat tarvitsevat, ”Holle” mietiskeli.

– Tulosurheiluahan tämä on, mutta turha tästä nyt on suurempia paineita ottaa – tärkeintä on nyt parantaa pelaamista ja tiettyjä arjessa tehtäviä asioita, niin kyllä se palkinto sieltä vielä tulee.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi lauantaina (16.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Jyväskylän kiekkoylpeys – Liikunnan Riemu.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!