Kasvojen pesun paikka

15.10.2021

Kuutta pistettä edessä olevan viikonlopun kotiottelutuplastaan metsästämään lähtevä Titaanit pyrkii samalla suorittamaan myös pelillisesti täysimuotoisen kasvojen pesun.
Kuutta pistettä edessä olevan viikonlopun kotiottelutuplastaan metsästämään lähtevä Titaanit pyrkii samalla suorittamaan myös pelillisesti täysimuotoisen kasvojen pesun.

Pelillisen alakulon alhoon lokakuun ensimmäisen puolikkaan aikana vajonnut Titaanit pyrkinee takaisin aallonharjalle keinoja liiemmin kaihtamatta. Punanutuille tarjoutuukin suunnitelmansa toteuttamiseen oiva paikka edessä olevana viikonloppuna, sillä kotkalaiset saavat Vaasan Koulunäkki Areenalleen vieraaksi sekä jyväskyläläisen Riemun että Seinäjoen ylpeyden – S-Kiekon.

Titaanien kelvollisesti startannut Suomi-sarjan runkosarjarypistys on käynnissä olevan lokakuun aikana muuttunut pelillisessä alakulon alhossa taapertamiseksi.

Punanuttujen tekeminen kahdessa edeltävässä kamppailussa on jäänyt lähestulkoon totaalisesti piippuun, jonka vastustajat ovat käyttäneet surutta hyödykseen ja syösseet kotkalaiset tappioiden kuoppaiselle polulle.

Etenkin viime sunnuntainen vierasretki Kaarinaan kirvoitti Titaanien päävalmentaja Henri Holmströmiltä harmistuneita kommentteja, sillä miehen kaitseman punanuttumiehistön pelaaminen oli kaukana siitä, mitä harjoituksissa on haettu.

– Nähdynlainen kyykkääminen on ollut jopa varsin odotettu juttu, sillä olemme harjoitelleet aika lujaa viime ajat siihen nähden, mihin pelaajamme ovat aiemmin tottuneet, Holmström kommentoi lokakuun aikana kärsittyjen tappioiden syy-seuraus-suhdetta.

– Meiltä on lisäksi puuttunut uskallus ja rohkeus pelata sitä lätkää, mitä olemme harjoituksissa illasta toiseen hinkanneet.

Tähän mennessä kuudesta ottelustaan kaksi voittaneen ja neljästi hävinneen Titaanien pelilliseen ilmeeseen ja kaikkeen tekemiseen tullee Holmströmin mukaan jatkossa selkeä muutos, jonka toteuttamiseen tulevan viikonlopun kaksi kotipeliä tarjoavat oivan sauman.

– Ihmettelen hyvin suuresti, jollemme suorita aika selkeää kasvojen pesua kotiyleisömme edessä tulevana viikonloppuna, ”Holle” tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Jollei sitä [kasvojen pesua[ tapahdu, niin silloin on syytä miettiä, onko allekirjoittanut sekä jokunen pelaajakin väärässä paikassa hommia paiskimassa.

Titaaniluotsin mukaan kovan harjoittelun ja siitä tulleen fyysisen rasituksen lisäksi myös kotkalaisjoukkueen henkinen tila on kokenut jonkinlaisen lukko-efektin, jota on nyt kuluneen viikon aikana pyritty tiirikoimaan auki.

– Olemme tehneet paljonkin eri asioita, jotta pelaamisemme lähtisi taas toimimaan – muun muassa henkisen puolen valmentautumista ja valmistautumista on käyty aika tarkasti läpi, Holmström paljastaa.

Vaikka punanutut ovatkin viimeisimmissä peleissään kyykänneet varsin näyttävästi, ei tappioita todellakaan ole titaanimiehistössä katsottu hyvällä, vaan niihin on reagoitu välillä vähän kovemmallakin verbaalisella kanssakäymisellä.

– Joukkueesta huokuu selkeästi välittäminen, eikä näitä edellisten pelien esityksiä ole ohitettu vain olkia kohauttamalla, titaanipiiskuri toteaa.

– Pelaajat oikeasti haluavat voittaa pelejä ja oppia uusia juttuja, eivätkä vain hävitä ottelusta toiseen.

Lokakuussa kärsityt tappiot ja niistä saamatta jääneet pisteet ovat pudottaneet Titaanien sijoitusta tasaisessa keskikastissa, mutta paikkoja pudotuspelijunan kyytiin saati ylempään jatkosarjaan ei vielä tässä kohtaa kautta jaeta suuntaan tahi toiseen.

– Vaikka lisäpisteet ovat meille tietenkin tärkeitä, niin menemme siitä huolimatta edelleen peli ja pelaaminen edellä – haluan nähdä tulevissa otteluissa niitä asioita, jotka ovat edeltävissä koitoksissamme loistaneet poissaolollaan, Holmström sanailee rauhallisella äänellä.

”Totta kai se ylentäisi mieltä, mikäli lehterit olisivat viikonloppuna täynnä”

Kuten todettua, pelaa Titaanit edessä olevana viikonloppuna kahdesti kotoisalla Vaasan Koulunäkki Areenallaan, joten matkustamisesta ei lisärasitetta punanutuille ole luvassa.

Sen sijaan lauantaina Kotkaan saapuva Riemu tullee toimimaan varsin visaisen piikkinä titaanilihassa, sillä viime kaudesta rutkasti kokemusta ja johtajuutta menettänyt jyväskyläläispumppu ei ole sitä jäänyt sen suuremmin suremaan, vaan on pistänyt perinteiseen rennonletkeään tyyliinsä luita vihulaistensa kurkkuihin.

– Jokusen pätkän olen Riemusta videoilta katsonut ja vähän sellainen ”luontoäidin joukkue” –fiilis, on heistä välittynyt – ei aina niin totista touhua, mutta kuitenkin riittävän totista, kun kiekko isketään jäähän, sanoo Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Puolustajasta vaihtopenkin taakse täksi kaudeksi hypänneen Arttu Flinckin luotsaama Riemu on erityisesti vieraspeleissään pystynyt iskemään parastaan pöytään, sillä jyväskyläläisten matkasaldo näyttää tähän mennessä kolmea voittoa neljästä mahdollisesta.

– Turha meidän on liiemmin kuitenkaan tuijotella miten kaveri on pelannut ja miten he mahdollisesti tulevat pelaamaan, kotkalaiskäskijä Holmström hymähtää.

– Me pääsemme lauantaina pelaamaan kotiyleisömme edessä tutussa kaukalossa, joten tarkoituksemme on laittaa Riemu paskomaan oikein kunnolla housuihinsa!

Riemun ohella viikonlopun aikana Kotkassa vieraileva S-Kiekko tarjoaa punanutuille haastetta kerrakseen, sillä seinäjokisten päävalmentajana kolmatta kauttaan toimiva Pasi Määttänen käskyttää kehiin varmasti todella nälkäisen ryhmän, jonka kruunun jalokivenä säihkyy niin ikään pitkään lakeuksilla vaikuttanut titaanikasvatti Eppu Oksanen.

– S-Kiekko on meidän tapaan uusiutunut viime kaudesta varsin rankalla kädellä, muttei se todellakaan tarkoita sitä, että seinäjokiset tulisi ottaa jollain tapaa kevyesti vastaan, ”Holle” evästää omiaan.

– Kyllä meidän pitää ihan jok’ikinen solu ja koko sielu lyödä sekä lauantaina että sunnuntaina askiin, jotta pystyisimme kääntämään kelkkamme takaisin voittojen viitoittamalle tielle.

Oman lusikkansa tulevien kamppailuiden keitokseen on heitettävänään myös kotkalaisella kiekkokansalla, joka on vielä alkukauden aikana pysynyt hieman poteroissaan, eikä ole virrannut punanuttujen kotihallin lehtereille odotetulla tavalla.

Tokihan Titaanien otteet kotona eivät vielä ole kovinta intoa lätkän seuraajissa herättäneet, mutta siitä huolimatta olisi viimeistään nyt ensiarvoisen tärkeää, että punanutut saisivat taakseen suurilukuisen ja äänekkään kotiyleisön, joka omalta osaltaan tarjoilisi omiensa kannustamisen ohella myös Kotkassa vieraileville vastustajille sitä kuuluisaa sekä hyvän maun rajoissa viuhuvaa sanansäiläänsä.

– Emme ole tähän mennessä hirveän kaksisia esityksiä kotona esittäneet, mutta totta kai se ylentäisi mieltä, mikäli lehterit olisivat viikonloppuna täynnä, mietiskelee titaaniluotsi Holmström.

– Yleisölle jo etukäteen tiedoksi, että kuutta pistettä lähdemme hakemaan ja tukea tämän suunnitelman toteuttamiseen tulemme tarvitsemaan, sillä kaikki kyseisen päämäärän alle saavutettavat pistemäärät ovat meille enemmän tai vähemmän pettymys!

Titaanien ja Riemun välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (16.10.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (17.10.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan seinäjokisrevohka S-Kiekon kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOIHIN!