Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista

16.10.2021

Kuten titaanikapteeni Petteri Paajasen pelin jälkeisestä ilmeestä on aistittavissa, tuntuu häviäminen varsin ikävältä voittamiseen verrattuna.
Kuten titaanikapteeni Petteri Paajasen pelin jälkeisestä ilmeestä on aistittavissa, tuntuu häviäminen varsin ikävältä voittamiseen verrattuna.
Kotiottelun 16.10.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 16.10.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Kyllähän nyt vaan koetellaan sitten taas hiukkasta kovemmalla kädellä... Titaanit nimittäin kärsi lauantai-iltana kotikaukalossaan kolmannen perättäisen tappion Suomi-sarjan runkosarjassa, kun Vaasan Koulunäkki Areenalla vieraillut Riemu oli lopulta varsin suurinumeroisesti parempi 2-6 (2-1, 0-3, 2-0) –lukemiin päättyneessä kamppailussa.

Titaanit – Riemu 2-6 (2-1, 0-3, 0-2)

00:54 1-0 Vili Kolsi (Leevi Laine, Santeri Salminen)
03:24 1-1 Onni Natri (Jere Anttila, Kristian Pylvänäinen)
14:58 2-1 Danil Yakimchuk (Samuel Funtek, Leevi Laine)
24:16 2-2 Saku Leinonen (Otto Kankaanperä, Kristian Pylvänäinen) YV
32:58 2-3 Saku Leinonen (Rene Pylvänäinen) YV VoM
36:26 2-4 Saku Piha AV
56:30 2-5 Santeri Karjalainen (Lauri Viitanen, Jeremias Malinen) YV
58:56 2-6 Saku Leinonen TM

Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 11+12+7= 30 torjuntaa (poissa 58:09-58:56)
Riemu – Petri Pitkänen 16+15+15= 46 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
Riemu 4 x 2min= 8min

Titaanit on ajautunut kuluvan kauden ensimmäiseen tappioputkeen, jonka viimeisin merkintä kirjailtiin aikakirjoihin Vaasan Koulunäkki Areenalla jyväskyläläistä Riemua vastaan mitellyssä lauantai-illan Suomi-sarjakamppailussa.

Punanutut kyllä voittivat totuttuun tapaan laukaukset ja hallitsivat 60 minuutin aikana pelivälinettä selkeästi vastapuolta enemmän, mutta maalinteko tuotti kotkalaisille taas kerran aivan järkyttävää tuskaa.

Riemu sitä vastoin nakutteli todella kovalla prosentilla omista tilanteistaan kiekkoa titaanivahti Jakob Brandnerin selän taakse ja vei lopulta kaikki kolme tarjolla ollutta sarjapistettä mukanaan Keski-Suomeen 2-6-tuloksen siivittämänä.

– Lauoimme pelissä viitisenkymmentä kertaa kohti vastustajan maalia, mutta uskon puute vaivaa tällä hetkellä kovalla kädellä tekopaikoissa, mietiskeli lopputulokseen selkeästi pettynyt Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Kyllä meidän olisi tänään pitänyt vähintään viisi maalia pystyä luomistamme tonteista iskemään.

Erittäin kirvelevästä kotitappiosta huolimatta Holmström oli tyytyväinen siihen, että nyt Titaanit oli tullut paikalle oikeasti pelaamaan ja taistelemaan voitosta, eikä vain siksi, että almanakkaan oli merkitty peli.

– Kyllähän meitä kieltämättä koetellaan – nyt pelaamisessamme oli enemmän tunnetta kuin edeltävässä ottelussa Kaarinassa, muttei vieläkään riittävästi, Holmström kommentoi.

Tunne ja halu voittaa paistoivat punanuttujen otteista parhaiten katsomoon kamppailun avauserässä, jonka isännät veivät ansaitusti nimiinsä Vili Kolsin ja Danil Yakimchukin onnistumisten myötä maalein 2-1.

– Saimme peliin lentävän lähdön aikaisen avausmaalin myötä, mutta sen jälkeen Riemu rankaisi meitä varsin rujolla tavalla tekemistämme karkeista virheitä, titaanipiiskuri tokaisi.

Tiikerinsilmä kateissa

Vahvan ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen Titaanit hukkasi varsin oudohkosti vireensä ja pelaamisensa punaisen langan, eikä Riemu jättänyt saumaansa käyttämättä.

Jyväskyläläiset naputtelivatkin sen seurauksena pelivälineen toisen erän aikana kolmesti kotkalaisten nuottaan ja jokaista takaiskua edelsi punanuttujen jonkinasteinen karkea virhe.

– Rupesimme jostain syystä taas kerran säveltämään ja säätämään, jonka ansiosta homma meni meidän kannaltamme katsottuna todella vaikeaksi, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström typistetysti toisen erän tapahtumista.

Vieraiden 2-4-johdossa päätöserään virrannut taistelu voitosta sai varsin klassisen käänteen, kun Riemu tyytyi vain fiksusti turvaamaan mainiosti torjuneen maalivahtinsa Petri Pitkäsen liidaamana johtoaan ja Titaanit taas pääsi jyväskyläläisten passivoiduttua pitämään kiekkoa sekä myllyttämään hyökkäyksiään kutakuinkin vaihdosta toiseen.

Punanuttujen näennäinen hallinta ja suoranainen rumputuli eivät kuitenkaan tuottaneet kuin korkeintaan harmaita hiuksia kotkalaiskäskyttäjä Holmströmin sekä katsojien hiuskuontaloihin, sillä päivänselvistäkään paikoista vulkaaninen kuminpalanen ei suostunut löytämään tietää verkon perukoille.

–  Loimme kolmannessa erässä solkenaan tekopaikkoja, mutta sorruimme turhaan siirtelyyn maalinteon sijasta, ”Holle” tokaisi.

Kun Titaaneille ei maistunut maalarin hommat, kävi Riemu aivan kuin merkiksi tehokkaammasta tekemisestään iskemässä vielä kahdesti punavalon palamaan kotkalaisten veräjän takana, sinetöiden näin lauantaisen koitoksen päätöslukemat tylyyn 2-6-muotoon.

Punanuttujen on nyt vain nämäkin ”happamat pihlajanmarjat” syötävä ja käännettävä sen jälkeen katseet tiukasti kohti tulevaa, sillä onneksi sunnuntaina on edessä viikonlopun toinen kotipeli, jossa vastaan asettuu Eppu Oksasen maestroima S-Kiekko.

Kiekkoviikko on siis edelleen mahdollista päättää hymyssä suin, mutta se vaatii lisää tiikerinsilmää ennen kaikkea maalintekoon ja fokuksen säilymiseen olennaisessa koko 60 minuutin ajan.

– Ei auta jäädä tätäkään tappiota sen suuremmin surkuttelemaan, vaan meidän on mentävä uutta kohta, sillä huomenna on taas uusi mahdollisuus paluuseen voittojen tielle, Holmström painotti ennen suuntaamistaan Kotkan pimenevään iltaan.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (17.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu seinäjokisrevohka S-Kiekko.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!