Hämäläinen ja Karjaluoto punanuttujen testattavaksi

27.10.2021

Viime kaudella HCIK:n punapaitaa päällään kantanut hyökkääjä Sebastian Karjaluoto tavoittelee jatkossa try-outin avulla sopimusta Titaanien riveistä. @ Riku Laukkanen – https://r1kuexposures.kuvat.fi/
Viime kaudella HCIK:n punapaitaa päällään kantanut hyökkääjä Sebastian Karjaluoto tavoittelee jatkossa try-outin avulla sopimusta Titaanien riveistä. @ Riku Laukkanen – https://r1kuexposures.kuvat.fi/

Punanuttumiehistö saa riveihinsä uusia kasvoja, sillä hyökkääjät Toni-Pekka Hämäläinen ja Sebastian Karjaluoto tavoittelevat testijakson kautta itselleen loppukauden kattavia titaanisopimuksia.

Viime viikon harjoittelun saloihin pelaamisen sijaan keskittynyt Titaanit testaa tulevien Suomi-sarjaotteluidensa aikana kahta uutta hyökkääjää.

Punanutun tulevat nimittäin pukemaan päälleen Toni-Pekka Hämäläinen sekä Sebastian Karjaluoto, jotka kumpikin ovat kotkalaisjoukkueen riveissä alustavasti 14. marraskuuta saakka kestävillä testisopimuksilla.

– Hämäläinen ja Karjaluoto olivat kumpikin itse meihin päin yhteyksissä ja ilmaisivat kiinnostuksensa tulla näyttämään osaamisensa, joten miksemme olisi heille sitä mahdollisuutta suoneet, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Kyseessä on molempien kohdalla neljän pelin mittainen try-out, jonka aikana ehdimme rauhassa katsoa minkälaisista pelimiehistä oikein on kysymys ja millaisia persoonia he niin ikään ovat.

Hämäläinen, 23, on alun perin helsinkiläisen Karhu-Kissojen kasvatti, jonka vyöltä löytyy tukku Suomi-sarjapelejä toissakaudelta porilaisyhdistelmä Karhu HT:n riveistä.

Karjaluoto, 22, on puolestaan saanut kiekko-oppinsa Raahe-Kiekossa, jonka paitaa hän on kaarinalaisen HCIK:n ohella kantanut myös jokusen kerran Suomi-sarjassa.

Corgan poistuu riveistä – sairastuvalla säpinää

Uusien testihyökkääjien vastapainoksi Titaanien kanssa juuri ennen Suomi-sarjan runkosarjan alkua yksivuotisen pelaajasopimuksen allekirjoittanut Chris Corgan jättää punanutut taakseen ja suunnistaa takaisin kotimaahansa Yhdysvaltoihin henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Titaaneissa alkukauden aikana neljä Suomi-sarjataistoa pelaamaan ehtineen ja niissä vaille tehopistemerkintöjä jääneen 26-vuotiaan jenkkihyökkääjän sopimus on sen myötä purettu yhteisymmärryksessä.

Corganin ohella titaanipaitaa ei hetkeen tule päälleen tositoimien merkeissä pukemaan puolustaja Leevi Laine, joka kärsi leikkaushoitoa vaatineen ylävartalovamman S-Kiekkoa vastaan toissasunnuntaina (17.10.) käydyn kotiottelun tiimellyksessä ja on täten poissa peleiltä vähintään kuuden viikon ajan.

Myös puolustaja Viktor Heinonen (ylävartalovamma) ja hyökkääjä Eetu Mäki-Soini (alaraajavamma) ovat sivussa tulevan viikonlopun JHT- sekä Muik Hockey-kamppailuista (30.–31.10.) ja kummankin toipumista takaisin pelikuntoon seurataan ”viikko kerrallaan” –periaatteella.