Halloween-bileet Pohjanmaan tapaan?

29.10.2021

Titaanien pohjanmaalaislähtöinen varakapteeni Kim Nordström johdattaa tulevana viikonloppuna punanutut ”isiensä maille” vain ja ainoastaan pahat mielessään.
Titaanien pohjanmaalaislähtöinen varakapteeni Kim Nordström johdattaa tulevana viikonloppuna punanutut ”isiensä maille” vain ja ainoastaan pahat mielessään.

Lokakuun päättymistä vietetään monissa maissa Halloweenin merkeissä. Titaaneille lokakuun päättyminen tarkoittaa kuluvan kauden toista viikonlopun mittaista vieraspelireissua. Punanutut nimittäin taittavat Halloweenin juhlinnan ohella perättäisinä päivinä peistä sekä Kalajoella majaansa pitävän JHT:n että uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn kanssa.

Viimeksi toissaviikonloppuna voittoisissa tositoimissa ollut Titaanit on saanut edeltävän ja kuluneen viikon aikana hieman latailla akkujaan sekä valmistautua rauhassa kohti tulevia koitoksia.

– Uskon tauon peleistä tehneen vain hyvää pelaajiemme pääkopille ja kropille – he ovat nyt saaneet hieman huilata ja keskittää ajatuksiaan johonkin muuhun kuin pelkästään jääkiekkoon, sanoo Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

S-Kiekosta todellisella taistelupelillä kotivoiton nappanneiden punanuttujen alkukausi on sujunut varsin odotetulla tavalla, sillä tuskin kukaan ennusti rajusti uudistuneen sekä entisestään nuorentuneen kotkalaisjoukkueen pelin rullaavaan heti alusta lähtien kuin rasvattu salama konsanaan.

Titaanit on perjantai-iltaan mennessä ehtinyt pelata yhteensä kahdeksan ottelua eli käytännössä ensimmäinen kolmannes Suomi-sarjan runkosarjassa on takana.

Näistä kahdeksasta kamppailussa punanuttujen tilille on kertynyt kolme voittoa ja viisi tappiota, jotka oikeuttavat tasaisessa keskikastissa 10. sijaan sarjataulukossa.

Kotkalaismiehistön pääpiiskuri Holmströmin mukaan pelaajiston otteissa on ollut paljon hyvää, mutta myös parannettavaa löytyy erityisesti oman maalin varjelussa.

– Puolustaminen on ollut alkukauden aikana sekä harjoittelumme että pelaamisemme keskiössä, mutta siitä huolimatta olemme päästäneet liikaa maaleja (32) omiin, ”Holle” tokaisee ja jatkaa:

– Siihen meidän on ehdottomasti saatava parannusta, jotta jatkossa taistelumme otteluiden voitoista helpottuisi.

Jos puolustamisesta ja sen jykevöittämisestä löytyvät vielä ne suurimmat haasteet, helpottaa sitä touhua varmasti se, että asenne sekä halu ovat punanutuilla päivästä toiseen enemmän kuin reilassa.

– Joukkueen päivittäiseen ilmeeseen ja työmoraaliin olen ehdottoman tyytyväinen, jonka lisäksi myös nuorten pelaajien nouseminen ennakoitua suurempiin rooleihin lämmittää mieltä, Holmström kommentoi.

– Olemme kuitenkin edelleen prosessissa ja tyytyväisyys tappaa tunnetusti kehityksen, joten parannettavaa riittää vielä rutkasti.

Se on kuitenkin selvää, että jos ja kun Titaanit pystyy kaivamaan kasvoilleen samanlaisen taisteluilmeen ja –mentaliteetin, kuin mikä joukkueella oli S-Kiekon isäntänä, eivät kotkalaisia edessä olevan viikonlopun aikana isännöivät JHT ja Muik Hockey helpolla tule punanuttujen kanssa pääsemään.

– Tiedämme, että tulevana viikonloppuna on edessä kaksi todella vaikeaa vieraspeliä ja siihen pitkä matkustaminen vielä päälle, joten meidän pitää yksinkertaisesti vain uskoa omaan juttuumme, titaaniluotsi painottaa.

– Kunhan vain uskomme itseemme ja siihen, että pystymme kamppailemaan tasapäin niin JHT:n kuin Muik Hockeynkin kanssa, olemme mielestäni jo vahvoilla – se on mielestäni se suurin juttu ja siihen kaikki loppuviimeksi perustuu.

”Lähdemme Pohjanmaalle tekemään ilkeitä kepposia”

Titaanien kaksipäiväinen, kaksi kivikovaa vierasottelua ja vajaat 1300 kilometriä matkustamista käsittävän reissun ensimmäinen testi mitellään Kalajoella legendaarisessa Pirkonsuon pyhätössä, jossa kotkalaiset saavat vastaansa hurjavireisen JHT:n.

Kalajokiset ovat nimittäin räimineet kolmessa edeltävässä pelissään vastapuolen nuottiin peräti 24 kumimuikkua ja voittaneet ne kaikki varsin suurinumeroisesti.

Ei ole siis kovin suuri ihme, mihin asiaan punanutut tulevat lyömään isosti voimavarojaan lauantai-iltana.

– Vaikka kyseessä onkin vain yksittäinen ottelu, niin onhan asetelma näin ennakkoon vähän kuin Super Bowlissa konsanaan eli hyökkäys vastaan puolustus, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Itsekin aikanaan Kalajoella pelanneena Holmström tietää, että vastaan asettuu Jesper Jalosen valmentamana ja ex-titaani Erik Naroman maestroimana erittäin vahva kotijoukkue, jolle ei pidä antaa missään kohtaa taistoa tuumaakaan periksi.

– JHT on mielestäni tämän sarjan paras joukkue ja varsinkin suorahyökkäyspelaamisessa todella vahva sekä tehokas, joten sen kanssa meidän pitää olla todella tarkkana, ”Holle” sanailee.

– Uskon, että meidän puolustuspelaamisemme kyllä kestää myllyn kuin myllyn, mutta suorien hyökkäysten puolustamisen pitää ehdottomasti olla mintissä.

Pelkkä puolustaminen ja oman maalin suojaaminen ei kuitenkaan riitä, sillä voittaakseen pitäisi pelivälinettä murjoa myös vastakkaiseen pömpeliin.

– Jos ja kun onnistumme puolustamaan niin hyvin, että JHT jää vain muutamaan onnistumiseen, niin kyllä me kuitenkin sen verran paikkoja tulemme luomaan, että riittävä määrä kiekkoja pitäisi pystyä lapioimaan vastapuolen reppuun, Holmström naulaa.

Junkkareiden hellästä huomasta toivuttuaan Titaanit pääsee testaamaan itseään toiseen, vierasjoukkueille niin ikään, pahaan paikkaan, sillä sunnuntain ratoksi edessä on siirtymä Kalajoelta Uusikaarlepyyhyn, jossa Komarov Arenansa uumenissa odottava Muik Hockey pyrkinee Halloweenin kunniaksi tarjoamaan punanutuille karkkien sijaan vain lämmintä kättä.

– Vastus ei kyllä sunnuntaille helpotu yhtään, sillä Muik Hockey on ehtinyt osoittaa olevansa selkeästi vahvempi nippu kuin aiemmilla kausilla, kotkalaiskäskyttäjä toteaa kollegansa Michael Ringbergin kaitsemasta ”muikkuparvesta”.

Uusikaarlepyyläisyleisö on tunnetusti varsin kovaäänistä ja verbaalisesti lahjakasta porukkaa, jota varmasti lämmittää vielä lisää tieto siitä, että tulossa on todellinen taistelupeli, jossa kumpikaan osapuoli ei halua antaa mitään vastapuolelle ilmaiseksi.

– Kova vääntö on varmasti luvassa, sillä vastakkain on lähtökohtaisesti kaksi samanlaista duunarijoukkuetta, jotka kumpikin taistelevat aina loppuun asti täysillä jok’ikisessä tilanteessa, Holmström aprikoi ja nasauttaa puoliksi kieli poskessa varsin osuvan päämäärän viikonlopun vierasretkelle:

– Lähdemme Halloweenin hengessä Pohjanmaalle tekemään ilkeitä kepposia sekä napsimaan karkkien sijasta pussukkaamme aimo läjän sarjapisteitä!

Titaanit matkustaa lauantaina (30.10.) Kalajoelle, jossa majaansa Pirkonsuon jäähallissa pitävä JHT isännöi kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (31.10.) punanutut puolestaan hyökkäävät Uusikaarlepyyhyn ja testaavat Komarov Arenalla vieraitaan kestitsevän Muik Hockeyn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.