Punanuttujen puhti loppui kesken

30.10.2021

Titaanit väänsi Kalajoen lauantai-illassa sen minkä suinkin vain pystyi, muttei lopulta voinut tehokkaammin esiintyneelle JHT:lle yhtikäs mitään. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/
Titaanit väänsi Kalajoen lauantai-illassa sen minkä suinkin vain pystyi, muttei lopulta voinut tehokkaammin esiintyneelle JHT:lle yhtikäs mitään. © Hannu Tilus – https://htphoto.1g.fi/

Loukkaantumisten, sairastumisten ja muiden poissaolojen vuoksi vain reilulla kolmella kentällisellä Pohjanmaan valloitukseen lähtenyt Titaanit ei onnistunut lauantai-iltana tavoitteessaan eli vierasvoiton ottamisesta Kalajoelta. Pirkonsuon jäähallissa Suomi-sarjan runkosarjaottelua isännöinyt JHT oli välillä varsin lämpöisenäkin käyneessä kamppailussa lopulta selkeästi tehokkaampi ja piti kaikki pisteet itsellään maalein 6-0 (0-0, 2-0, 4-0).

JHT – Titaanit 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)

26:12 1-0 Jesse Laasonen (Aleksi Määttä, Matt Gould) VoM
35:44 2-0 Riku Helin (Arttu Paakki, Milan Davidek)
49:39 3-0 Jarno Palola (Mikkel Persson, Miki Jurmu)
50:00 4-0 Aleksi Määttä (Matt Gould, Jesse Laasonen)
54:57 5-0 Jacob Goldowski (Konsta Keteli)
55:33 6-0 Jarno Palola (Miki Jurmu)

Maalivahdit:

JHT – Dominik Salama 9+14+14= 37 torjuntaa
Titaanit – Jakob Brandner 13+16+11= 40 torjuntaa

Jäähyt:

JHT 2 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 29min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 33min

Kahden viikon pelitauon luulisi yleensä auttavan urheilussa pelaajien kuntoon saamisen ja kokoonpanon kasaamisen suhteen, mutta Titaanien kohdalla menneet päivät kuluivat lähinnä kädet ristissä toivoen, että mahdollisimman moni vammoista ja flunssaoireista kärsinyt ehtisi palautua riittävästi ennen Pohjanmaalle suuntautuvan vieraspelireissun alkua.

Noh... näin ei kuitenkaan käynyt, sillä punanutut joutuivat lopulta lähtemään pitkälle ja paljon voimavaroja vaatineelle matkalle vain 16 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin voimin.

Kuten hieman ennakkoon arvata saattoikin, ei lukuisten poissaolijoiden määrä ainakaan helpottanut Titaanien taistelua lauantaina Kalajoella sijaitsevassa Pirkonsuon jäähallissa, jossa vieraitaan isännöinyt JHT oli jo ennestään varsin lennokkaassa sekä tehokkaassa vireessä.

Se kävi kuitenkin heti pelin alusta lähtien selväksi, että halvalla punanutut eivät olleet saapuneet nahkaansa myymään, jonka myötä isännät saivat tehdä täyden päivätyön sitkeän kotkalaismiehistön kampittaakseen.

– Tiesimme, että JHT on yksi tämän sarjatason laadukkaimmista joukkueista ja tämäniltainen ottelu olikin sen myötä meidän kuluvan kauden ehdottomasti kovatempoisin koitos, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältänyt kamppailu sai varsinkin sen avauserässä varmasti jokaisen halliin saapuneen katsojan nousemaan penkeiltään, sillä sen aikana miehestä totisesti otettiin mittaa niin henkisesti, fyysisesti kuin paljain nyrkeinkin.

JHT:n Niklas Murron päästyä hyökkäys-siniviivan pinnassa varsin päivänselvästä poikittaiskakkosesta kuin koira veräjästä tuomariston suhteen, päätti titaanihyökkääjä Valtteri Tamminen ottaa kuittivihkonsa käyttöön sekä näyttää kalajokispakille, että kyseinen peli ei todellakaan vetele.

Pienen alkutunnustelun jälkeen riitapukarit pudottivatkin kintaansa jäähän ja päätyivät rehdin poikapainin seurauksena aikaistetuille suihkukomennuksille 5+20 minuutin rangaistukset niskoissaan.

Tappelun jälkeen tunteet kävivät varsinkin kotijoukkueen taholta varsin kuumina ja asiaa tuomaristolle tuntui olevan kokoajan enemmän taikka vähemmän, mutta harmillisesti Titaanit ei onnistunut käyttämään JHT:n heikkoa hetkeä hyväkseen.

Kun vielä toisen eränkin alussa hieman sekaisin olleiden kalajokisten peli ei kulkenut, nousi taiston tiimellyksessä esiin JHT-vahti Dominik Salama, joka piti maalilukemat edelleen muuttumattomina parin huipputorjuntansa ansiosta.

Kuinka sitten ollakkaan, kun Titaanit ei onnistunut omia tilaisuuksiaan hyödyntämään, kävi kotijoukkue iskemässä vähän kuin varkain punavalon palamaan toisessa päässä kaukaloa Jesse Laasosen toimesta.

– Se on jääkiekkoa ja sitä on tapahtunut varmasti lajin alkuajoista lähtien – kun itselle ei maistu, niin kaveri varmasti käyttää oman saumansa sitten hyödykseen, Holmström harmitteli.

Titaanitaivas synkkeni entisestään ajassa 35:44, sillä isäntien puolustaja Riku Helin napautti kyseisellä kellonlyömällä maaliverkon titaanivahti Jakob Brandnerin takana toistamiseen kireälle, jonka seurauksena vaakakuppi alkoi kääntyä uhkaavalla tavalla pelinsä uomiin saaneiden kalajokisten suuntaan.

”Ei auta selitellä...”

Kahden maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen hyökännyt Titaanit pisti aivan kaikkensa likoon ja onnistui muutamaan otteeseen pelottelemaankin kotijoukkuetta vahvojen painostushetkiensä aikana, mutta maalinteko osoittautui punanutuille jälleen ylitsepääsemättömän vaikeaksi puuhaksi.

– Meidän olisi pitänyt pystyä luomistamme paikoista tekemään vähintään kolmesta neljään osumaa, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Titaanipelaajien tulittaessa kumimuikkua lähinnä laseihin taikka JHT-vahti Dominik Salaman ulottuville, oli vastakkaisessa kenttäpäädyssä erityisesti päätöserässä vallalla täysin eri meininki.

Kalajokiset nimittäin näyttivät viimein syyn sille, miksi joukkue oli kolmeen edeltävään peliin vilkutellut punavaloa vastapuoltensa veräjien takana peräti 24 kertaa.

Punanuttujen vielä sopivasti väsähtäessä, eskaloituivat virheet erittäin kohtalokkaasti varsinkin omalla alueella ja JHT kiitti kauniisti sekä kuittasi kahden ”puolen minuutin” tehohetkensä ansiosta Pirkonsuon jäähallin valotaululle kaksi maalia tehneen Jarno Palolan, Aleksi Määtän ja Jacob Goldowskin toimesta tylyt 6-0-tennislukemat.

– Kieltämättä tulos hieman mairittelee vastustajaa, mutta jos itse teet nolla maalia, niin onhan silloin joku asia mennyt etenkin hyökkäyspelaamisessa täysin pieleen, ”Holle” tokaisi 60 minuutin tahkoamisen jälkimainingeissa.

– Olen tappiosta huolimatta ehdottoman ylpeä omasta joukkueestani – pystyimme vähän vajavaisella rosterilla lyömään JHT:n ajoittain täysin köysiin, joten se antaa meille rutkasti lisää uskoa jatkoon.

Syyn kamppailun viimeisen kympin rohmahdukseen titaanipiiskuri löysi mielensä sopukoista varsin helposti.

– Ei auta selitellä – meiltä loppui yksinkertaisesti bensiini tankista, Holmström totesi.

Titaanien onneksi kuluva viikonloppu pitää sisällään vielä toisen ottelun, sillä sunnuntaina punanutut matkustavat Kalajoelta hivenen Suomi-neidon vartaloa pitkin alaspäin Uusikaarlepyyhyn, jossa vahvasti alkukauden aikana esiintynyt Muik Hockey ottanee kotkalaisvieraansa varmasti ”avosylin” vastaan.

– Sunnuntaina on edessä jälleen uusi mahdollisuus ja olemmekin olleet tuplapelien jälkimmäisissä koitoksissa tähän mennessä varsin hyviä, joten eiköhän sama trendi jatku myös huomenna Uusikaarlepyyssä, Holmström sanaili.

– Jos ja kun jätkät iskevät nähdynlaisesti itsensä illasta toiseen likoon, niin kyllä se palkinto jossain vaiheessa aivan varmasti vielä meillekin tulee!

Ottelun maalikooste on katsottavissa JHT:n Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Valokuvaus Hannu Tilus-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (31.10.), kun punanutut matkustavat Uusikaarlepyyhyn, jossa majaansa pitävä Muik Hockey isännöi Komarov Arenalla kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.