Sarjakärki vierailee Kotkassa

5.11.2021

Asettuu vastaan sitten sarjakärki tai -häntä, ei tietään kaksin käsin takaisin voittokantaan hamuava Titaanit lähde kotikaukalossaan liiemmin kuvia kumartelemaan.
Asettuu vastaan sitten sarjakärki tai -häntä, ei tietään kaksin käsin takaisin voittokantaan hamuava Titaanit lähde kotikaukalossaan liiemmin kuvia kumartelemaan.

Edeltävistä kuudesta Suomi-sarjakamppailuistaan vain yhden nimiinsä vienyt Titaanit lähtee kirkastamaan kolhiintunutta kilpeään, kun lauantain kunniaksi Vaasan Koulunäkki Areenalle saapuu vieraaksi sarjajohtaja Pyry. Kurssinsa kääntämisen ohella punanutut pyrkivät makselemaan nokialaisille viime keväältä kertyneitä kalavelkojaan, joten luvassa on vuorenvarmasti nähtävää koko rahan edestä!

Titaanien edeltävä viikonloppu sujui tulosten valossa varsin mollivoittoisesti tien päällä, sillä kotkalaiset polvistuivat sekä JHT:n edessä Kalajoella että Muik Hockeyn vieraana Uudessakaarlepyyssä.

Raskaiden tappioiden ohella punanuttujen voimavaroja ja jaksamista heikensivät pitkä linja-autossa matkustaminen sekä vähäinen pelaajamäärä, sillä Titaanit joutui kummassakin taistossa operoimaan vain reilun kolmen kentällisen voimin.

– Kyllähän tuollaiset retket ovat aina rankkoja rypistyksiä ja varsinkin nyt kun kokoonpanomme oli mitä oli, niin mehut imeytyivät aina hyvin pois kropasta, toteaa punanuttujen pääpiiskuri Henri Holmström.

– Sen takia alkuviikko onkin sujunut ihan vain palauttelevan joogan sekä levon merkeissä ja mitä pelaajilta olen palautetta kuullut, niin henkiset sekä fyysiset energiavarastot ovat taas kutakuinkin täynnä, joka on enemmän kuin hyvä asia.

Titaanit on tosiaankin ajautunut pienimuotoiseen tulokselliseen suvantoon, sillä kotkalaisten tilille ei viimeisteen kuuteen peliin ole löpsähtänyt kuin yksi vaivainen voitto, jonka seurauksena punanuttujen oma maaliverkko onkin soinut kuin se kuuluisa ravintola Mesikämmenen jukeboxi konsanaan.

– Pelifilosofiamme lähtee puolustamisen ja oman pään tukkimisen kautta, joten siinä emme ole kyllä missään nimessä viime aikoina onnistuneet, lyö Holmström karun faktan tiskiin 31 osumaa kyseisellä ajanjaksolla päästäneen joukkueensa otteista.

– Omiin on mennyt aivan liikaa maaleja ja vastavuoroisesti olemme myös tehneet vähän osumia (toim. huom. 10 viimeiseen kuuteen peliin), joten näihin osa-alueisiin on pakko saada muutosta aikaan, mikäli haluamme alkaa taas voittaa pelejä.

Helpotusta ihan jo koko joukkueen pelaamiseen ja yleiseen tekemiseen Titaanit tulee saamaan pelaajistonsa taholta, sillä edeltävällä viikolla riveistä puuttuneet rapiat 10 kaveria ovat aikalailla kaikki käytettävissä, kun kiekko putoaa lauantai-iltana Vaasan Koulunäkki Areenan jäähän.

– Näillä näkymin sairastupamme on tyhjenemässä ja muutkin viime viikonlopun poissaolijat saadaan jalkeille, joten pääsemme iskemään Pyryn kimppuun taas täydellä orkesterilla, ”Holle” kommentoi tyytyväisenä.

– Sen myötä pystymme nostamaan pelitempomme korkealle ja myös pitämään sen siellä sekä sitä kautta pyörittämään neljän maalintekoon kykenevän ketjun ralliamme päällä täyden 60 minuutin ajan.

Korkeaa pelitempoa ja muutenkin viisasta pelaamista punanutuilta totisesti vaaditaan, sillä Kotkaan vieraaksi saapuva Pyry keikkuu tällä hetkellä Suomi-sarjataulukon kärjessä, voitettuaan seitsemän pelaamaansa kamppailua yhdeksästä mahdollisesta.

– Oli kyseessä sarjakärki tai -häntä, niin kyllä meidän on jälleen lyötävä kaikkemme pöytään, mikäli haluamme poistua kaukalosta voittajina, kotkalaiskäskyttäjä Holmström alleviivaa.

– Jos yritämme vähääkään oikoa omasta pelisuunnitelmasta saati -tavasta, jolla haluamme pelata, olemme kyllä klassisesti nesteessä.

”Kuvia emme etenkään kotikaukalossamme lähde kumartelemaan”

Vaasan Koulunäkki Areenalle lauantai-iltana suoraan Pirkanmaan ytimestä Nokialta matkailevan Pyryn meno on kuluneen syksyn aikana ollut Suomi-sarjan runkosarjassa varsin vakuuttavaa.

Vaikka nokialaisten miehistö uusiutui ja nuorentuikin edelliskaudesta aina valmennusta myöten, ei se liiemmin ole tuloksissa näkynyt muuna, kuin oikeastaan niiden parantumisena, sillä Pyry on ollut niin koti- kuin vieraskaukaloissakin suorastaan murskaavan kova.

Toki joukkoon on mahtunut muutama ”pohjakosketus” eli suurinumeroiset tappiot JHT:lle sekä viimeksi männälauantaina D-Kiekolle, joten mikään voittamaton armaada Sakari Salmelan komentama nokialaismiehistö ei missään nimessä ainakaan vielä ole.

– Pyry on erittäin pelitaitava joukkue, joka yrittää oikeasti rakentaa peliä, eikä vain rikkoa sitä ja sen myötä he keikkuvat mielestäni aivan syystä tällä hetkellä sarjakärjessä, antaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tunnustusta vastapuolen leiriin.

– Toki heillekin on ajoittain tullut pienimuotoisia ohilaukauksia, joten mikään täysin ylikylän jengi ei kuitenkaan ole kyseessä ja siinä piilee myös meidänkin iskun paikkamme.

Yksi tällainen Holmströmin mainitsema ohilaukaus nähtiin Pyryn edeltävässä kotiottelussa, jonka joukkue hävisi yllättävän suurinumeroisesti sarjakakkoseksi nousseelle D-Kiekolle maalein 2-8. Lienee siis sanomattakin selvää, että Titaanit saa vastaansa ärsytetyn sarjajohtajan.

– Se on aivan varma asia, että mitään emme tule lauantaina ilmaiseksi saamaan, sillä Pyry halunnee aika oletettavasti pestä kasvonsa edellisviikonloppuna kärsimänsä suurinumeroisen kotitappionsa jäljiltä.

Oman pikantin lisämausteensa porisevaan kiekkokeitokseen tuo se, että viime keväänä tiukan sekä tulisen pudotuspelisarjan mitelleet Titaanit ja Pyry kohtaavat nyt ensimmäisen kerran kyseisen tsembalon päättymisen jälkeen, joten ilmassa leijunee erityisesti kotkalaisten taholla vahva revanssin katku.

– Viime kevään karkelot ovat vielä hyvin muistissa ja mitään erillisherättelyjä ei kyllä tarvitse tehdä, sillä haluamme maksella Pyrylle erääntyneet potut pottuina täysimääräisenä takaisin päin, ”Holle” tokaisee.

– Kuvia emme eteenkään kotikaukalossamme lähde kumartelemaan, joten luvassa on varmasti kova kamppailu ottelun voitosta.

Lisää latinkia Titaaneille tarjolla olevaan voittotaisteluun antaa tieto siitä, etteivät edeltävien kierrosten kehnot tulokset ole keikauttaneet punanuttupurtta kallelleen saati vetäneet mieliä sen suuremmin matalaksi, vaan usko parempaan huomiseen on kotkalaisjoukkueen keskuudessa edelleen voimissaan.

– Henkinen tasomme on kolmessa edeltävässä ottelussa ollut todella hyvä – sen varaan on helppoa lähteä rakentamaan ja kunhan jokainen pääsee myös jatkossa samalle sivulle, niin kyllä ne tuloksetkin sieltä vielä tulevat, titaaniluotsi naulaa itsevarmana.

Titaanien ja Pyryn välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (6.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Lauantaisen kamppailun otteluisäntänä toimii Autokoulu R. Snellman.

Liput koitokseen maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!