Putkille päätökset?

19.11.2021

Titaaniluotsi Henri Holmström marssittaa lauantaisessa kamppailussa vieraaksi saapuvan D-Kiekon suureksi kiusaksi kaukaloon vuorenvarmasti voitonnälkäisen sekä tulta ja tappuraa täynnä olevan punanuttumiehistön.
Titaaniluotsi Henri Holmström marssittaa lauantaisessa kamppailussa vieraaksi saapuvan D-Kiekon suureksi kiusaksi kaukaloon vuorenvarmasti voitonnälkäisen sekä tulta ja tappuraa täynnä olevan punanuttumiehistön.

Vaasan Koulunäkki Areenalla mitellään lauantai-iltana näin ennakkoon varsin mielenkiintoinen Suomi-sarjakoitos, vaikka siinä kohtaavatkin joukkueet lähestulkoon sarjataulukon ääripäistä. Taistoa isännöivä Titaanit ei viime aikoina ole juurikaan päässyt maistelemaan voiton makeaa karamellia, kun taas vieraaksi saapuva jyväskyläläinen D-Kiekko on ahminut samaan aikaan kaksin käsin kyseisiä namiskuukkeleita sisuksiinsa.

Marraskuun sanotaan etenkin jääkiekkoilussa olevan aina se kauden vaikein aika. Ulkona on kylmää sekä pimeää, vettä tai lunta tulee vaakatasossa ja ihmismieli on muutenkin hienoisessa alakulon tilassa.

Titaaneihin kyseisenlainen kaamosmasennus on päässyt iskemään mitä pahimmalla tavalla, sillä kotkalaiset eivät ole loka-marraskuun aikana onnistuneet napsimaan tililleen kuin yhden vaivaisen voiton kahdeksasta tarjolla olleesta mahdollisuudesta ja ovat vajonneet sen myötä Suomi-sarjataulukon tyvipäähän.

– Olemme tällä hetkellä niin sanotusti slumpissa, niputtaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström muutamalla sanalla yhteen joukkueensa viime aikojen heikot tulokset.

– Muttei se siitä huolimatta auta muuta kuin suunnata katseet kohti uutta haastetta.

Positiivisuuden kautta omaa miehistöään eteenpäin luotsaava Holmström ei halua tuijotella jo pelattujen pelien tuloksia, vaan kannustaa pelaajiaan uskomaan parempaan huomiseen, sillä kyllä se aurinko aina siihen kuuluisaan risukasaan jossain välissä säteensä suuntaa.

– En tykkää hirveämmin menneitä muistella, sillä muuten siinä tulee vellottua koko loppukausi, titaanipiiskuri alleviivaa näkökantansa.

– Jokainen ottelu on tilaisuus viedä sekä joukkueen pelaamista, pelaajia että itseäkin eteenpäin, sillä pään pensaaseen pistäminen tai suoranainen luovuttaminen eivät näissä tilanteissa auta yhtikäs mitään.

Sen ”Holle” kuitenkin suostuu myöntämään, että riviin kertyvät tappiot rassaavat mieltä, vaikka ne tarjoavatkin samalla mahdollisuuden oman ja muiden tekemisten tarkempaan analysoimiseen.

– Kyllähän se jatkuva häviäminen alkaa pidemmän päälle ottaa pattiin, Holmström toteaa.

– Tällaisista vaikeista ajanjaksoista on niin pelaajien kuin valmentajienkin helpompi oppia jotain ja sitten kun se laiva saadaan käännettyä, olemme yhdessä entistä vahvempia.

Luottoaan valmentamaansa joukkueeseen saati sen menestysmahdollisuuksiin kuluvan kauden Suomi-sarjassa Holmström ei suostu hylkäämään.

– Jaksan yhä edelleen uskoa tähän meidän juttuumme, kotkalaiskäskyttäjä tokaisee ja jatkaa:

– Se vaatii kuitenkin pari onnistumista, jotta saamme henkiset lukkomme auki – eli käytännössä jonkun pitää nousta esiin ja sytyttää koko joukkue kunnon liekkiin esimerkiksi kovilla taklauksilla tai kiekkoa blokkaamalla.

”Jokainen ottelu lähtee liikkeelle 0-0-tilanteesta”

Niinhän sitä aina sanotaan, että minkään tavoittelemisen arvoisen ei pidä tulla pöytään kuin Manulle illallinen.

Titaanien näkökulmasta katsottuna ”kadonneen voiton” ja sen mukanaan tulevan itseluottamuspiikin nappaamista ei totisesti ole tehty helpoksi, sillä punanutut iskevät tulevissa otteluissaan yhteen kutakuinkin järjestäen sarjataulukon TOP7-joukkueiden kanssa.

– Mitä kovemman jengin saamme vastaamme, sitä paremmalta sellaisen kaataminen maistuu sekä antaa sitä enemmän uskoa jatkoon, muistuttaa punanuttujen päävalmentaja Henri Holmström.

Tottahan se on, että aina kun kiekko isketään pelin alkamisen merkiksi jäähän, on molemmilla kaukalossa olevilla osapuolilla rehti mahdollisuus vastapuolen kaatamiseen.

– Jokainen ottelu lähtee liikkeelle 0-0-tilanteesta, Holmström tuumii.

– Meidän tulee lähestyä tulevia pelejä sillä asenteella, että missä asioissa voimme olla parempia ja mitä meidän pitää tehdä erityisen hyvin, jotta pystymme uskottavasti kamppailemaan voitosta sekä pisteistä.

Parannusta ja suoranaista hullunraivoakin Titaanit tulee otteisiinsa totisesti tarvitsemaan, sillä lauantaina Vaasan Koulunäkki Areenalle vieraaksi saapuva D-Kiekko on pitkäaikaisen pääpiiskurinsa Jari Tapperin johdolla äitynyt todella hurjaan voittovireeseen.

Jyväskyläläiset ovat nimittäin pistäneet nippuun yhdeksän edellistä vastustajaansa ja mätkineet siinä sivussa sen verran ison läjän täysosumia, että heikkopäisempään voisi hieman jopa hirvittää.

– D-Kiekko on neljällä tasavahvalla kentällisellä rullaavana ja vauhdikasta jääkiekkoa pelaavana joukkueena meille kyllä iso haaste, mutta samalla myös todella iso mahdollisuus, ”Holle” kommentoi rauhallisella äänellä.

– Mikäli tahdomme sarjakakkosen lauantai-iltana kotiaskissamme kaataa, vaatii se meiltä isosti sielua, kroppaa ja luita likoon, sillä ilmaiseksi emme tule saamaan yhtikäs mitään.

Joku voisi kuvailla tulevaa voimainnäyttöä nimellä ”Daavid vastaan Goljat” – eli toisin sanoen Titaanit tullee hamuamaan aivan kaiken mahdollisen avun puolelleen, jotta pisteet jäisivät 60 minuutin vääntämisen jälkeen Kotkaan.

– Totta kai toivomme, että saisimme tarvitsemamme tuen katsomon puolelta, mutta tiedostamme myös sen, ettei kukaan kannusta joukkuetta, joka ei oikeasti näytä haluaan voittaa peliä, titaaniluotsi naulaa loppukaneetikseen.

Titaanien ja D-Kiekon välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (6.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Lauantaisen kamppailun otteluisäntänä toimii K-Supermarket Hyvätuuli.

Liput koitokseen maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!