”Olen pirun ylpeä tuosta jengistä”

20.11.2021

Titaanien ja D-Kiekon välinen Suomi-sarjakoitos oli vain yhdestä päivänvalonsa nähneestä täysosumasta huolimatta viihdyttävä sekä jännittävä vääntö aina alusta hamaan loppuun saakka.
Titaanien ja D-Kiekon välinen Suomi-sarjakoitos oli vain yhdestä päivänvalonsa nähneestä täysosumasta huolimatta viihdyttävä sekä jännittävä vääntö aina alusta hamaan loppuun saakka.
Kotiottelun 20.11.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 20.11.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Maalin tekemisen sietämätön vaikeus, osa ääretön... se vaivaa tällä hetkellä Titaaneita kovalla kädellä ja sen myötä voittoja tai edes pisteitä ei hurjasti taistelleiden sekä tilanteita luoneiden punanuttujen laariin putoile. Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantai-iltana vieraillut D-Kiekko teki kotijoukkueen sekä -yleisön harmiksi yhden täysosuman heti taiston alussa ja se riitti lopulta jyväskyläläisten suissa varmasti makealta maistuvaan vierasryöstöön maalein 0-1 (0-1, 0-0, 0-0).

Titaanit – D-Kiekko 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

02:52 0-1 Teemu-Petteri Lappalainen (Patrik Lagerbohm, Jere Riihimäki) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Jakob Brandner 14+14+7= 35 torjuntaa (poissa 57:47-60:00)
D-Kiekko – Manu Lähteenmäki 7+13+18= 38 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 9 x 2min= 18min
D-Kiekko 9 x 2min + 1 x 10min= 28min

Titaanien tilanne Suomi-sarjan sarjataulukkoa silmäilemällä ei näyttänyt kovin kaksiselta ennen lauantaista kotiottelua. Punanutut olivat jämähtäneet varsin tiukasti peräpään valvojien joukkoon, kiitos neljän pelin mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa ja päällä vellovan maalinteko-ongelmansa vuoksi.

Näistä lähtökohdista katsottuna kamppailu sarjakakkosena Kotkaan vieraisille saapunutta ja yhdeksän ottelun voittoputkessa porhaltanutta D-Kiekkoa vastaan olisi voinut olettaa olevan selvää pässinlihaa täyden 60 minuutin ajan.

Titaanit kuitenkin todisti ennakko-odotukset osaltaan vääriksi ja vaikkeivät kotkalaiset edelleenkään saaneet maali- saati voittohanojaan auki, oli vieraiden 0-1-voitonjuhliin päättynyt taisto hyvä osoitus siitä, että pelit ratkotaan aina kaukalon puolella.

– Olen pirun ylpeä tuosta jengistä – tämä oli meiltä varmaankin kauden paras pelimme, vaikka tappio taas tilillemme tulikin, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Pystyimme pitämään todella paljon maaleja ennen tätä iltaa takoneen sarjakakkosen vain yhdessä osumassa ja viemään peliä kaiken lisäksi kahden jälkimmäisen erän verran.

Punanuttujen harmiksi pelitapahtumien hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut tehtyjen täysosumien muodossa, jonka myötä D-Kiekko pääsi poistumaan tyytyväisin mielin kotimatkalle Teemu-Petteri Lappalaisen avauserässä ajassa 2:52 laukoman ja samalla koko illan ainoaksi jääneen maalin turvin.

– Siinä tuli pieni merkkausvirhe ja kaveri pääsi hyvin paikanvaihdolla uimaan selustaan sekä iskemään siitä kiekon häkkiin, Holmström kertasi koko kahinan ratkaissutta hetkeä.

– Jos jääkiekko-ottelussa päästät vain yhden maalin, niin yleensä voitat pelin...

...se on harvainaisen usein totta, mutta jollet itse saa yhtään osumaa tehdyksi, niin et voi myöskään peliä voittaa ja Titaanien kohdalla tämä ikävä tosiasia on viime kierrosten aikana käynyt harvinaisen selväksi.

Lähteenmäki muurasi maalinsa umpeen

Ensimmäisessä erässä käytännössä D-Kiekon talutusnuorassa ollut ja vain maalivahtinsa Jakob Brandnerin loistavien torjuntojen avulla iholla pysytellut Titaanit tuli tauon jälkeen kuin uudestisyntyneenä sekä täynnä taistelutahtoa pukuhuoneesta takaisin kaukaloon.

– Brandner antoi torjunnoillaan meille ison sauman voittaa tänään, antoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström ansaitut kehut itävaltalaisveskarilleen.

Punanuttujen saatua koneensa käyntiin ja lisämaltin sekä -idean tekemiseensä saivat kamppailua Vaasan Koulunäkki Areenalle seuraamaan saapuneet reilut 160 katsojaa nähdä erittäin viihdyttävää jääkiekkoa, jossa molemmilla joukkueilla oli lukuisia paikkoja lisämaalien tekoon, mutta niin vain kerta toisensa jälkeen sekä isäntien Brandner että oman veräjän umpeen muurannut D-Kiekon häkkäri Manu Lähteenmäki venyttivät itsensä pelivälineen tielle.

– Mielestäni emme edes tehneet omilla toimillamme D-Kiekon maalivahdista mitenkään hirveän hyvää, vaan Lähteenmäki pelasi yksinkertaisesti todella loistavan ottelun ja piti meidät vailla onnistumisia, tunnusti Holmström.

– Tällä hetkellä meillä ei käy edes tuuri maalipaikoissa, mutta kun vain jaksamme tehdä töitä ja luoda samaan tahtiin tekopaikkoja, niin kyllä sen kelkan on jossain vain käännyttävä maalien tekemisenkin suhteen.

Tiukan taistelun tuoksinassa myös tunteet alkoivat ottaa pelaajista vallan ja se toi mukanaan torikokouksia sekä lukuisan määrän rangaistuksia erinäisistä rikkeistä johtuen.

Erikoistilanteissa molemmat osapuolet handlasivat maalivahtiensa johdolla tyylikkäästi alivoimapelaamisen salat, kun taas miesylivoimalla niin Titaaneilta kuin D-Kiekoltakin puuttui se viimeinen terävyys, jotta kiekko oltaisiin kyetty iskemään vastustajan nuottaan.

– Ylivoimalla maskipelaamisemme ja haastojen tekeminen ytimeen olivat piipussa – tähän meidän on yksinkertaisesti vain saatava muutos aikaan, mikäli haluamme parantaa tehokkuuttamme, ”Holle” mietiskeli.

Vaikka Titaanit lopulta kykenikin pitämään pelin näpeissään jälkimmäisten 40 minuutin ajan, ei se kuitenkaan kolmannen erän päätteeksi soimaan pärähtäneen summerin jälkeen hirveämmin lohduttanut, sillä hallinta ei tuonut mukanaan edes sitä yhtä tasoitukseen tarvittua onnistumista.

Täten D-Kiekko sai helpottuneena ja selkeästi erittäin iloisena tuulettaa kymmenettä perättäistä voittoaan, joka oli samalla jyväskyläläisten ensimmäinen täysi kolmen sarjapisteen potti Kotkasta joukkueiden syksystä 2016 alkaneelta yhteiseltä Suomi-sarjataipaleelta.

Punanuttuleirissä ei luonnollisesti oltu yhtä hyvällä mielellä, sillä kovaa taistelu ei tuonut taaskaan haluttua lopputulemaa saati parannusta sarjataulukkoon, jossa kotkalaisten asema säilyi lauantai-illan jälkeenkin juuri karsintaviivan yläpuolella eli 12. sijalla.

– Tietenkin tulos ratkaisee, mutta tämäniltaisen esityksen päälle on todella hyvä lähteä rakentamaan ja meidän pitää muutenkin jatkossa ottaa paljon hyviä asioita tästä pelistä mukaan, titaaniluotsi Holmström kommentoi viidennestä perättäisestä tappiosta aiheutuneesta harmistuksestaan huolimatta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (27.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu JHT Kalajoki.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!