Kinkkinen kotitupla

26.11.2021

Peliotteitaan pikkuhiljaa parantanut Titaanit iskee sopivalla tavalla ärsytettynä tulevana viikonloppuna kotikaukaloonsa vieraaksi saapuvien vihulaisyhdistelmien kimppuun.
Peliotteitaan pikkuhiljaa parantanut Titaanit iskee sopivalla tavalla ärsytettynä tulevana viikonloppuna kotikaukaloonsa vieraaksi saapuvien vihulaisyhdistelmien kimppuun.

Vaasan Koulunäkki Areenalla on tulevana viikonloppuna luvassa Suomi-sarjatason jääkiekkoa varmasti koko rahan edestä, sillä paluuta takaisin voitto- ja pistekantaan janova Titaanit saa purtavakseen varsin kinkkisen kotituplan. Punanutut nimittäin kohtaavat perättäisinä päivinä Kotkaan vieraaksi saapuvat hurjavireisen JHT:n sekä niin ikään viheliäisenä vastuksena tunnetun HCIK:n.

Titaanien taivallus Suomi-sarjan ihmeellisessä maailmassa ei ole loka-marraskuun aikana sujunut alkuunkaan suunnitelmien mukaan. Punanutut ovat kyseisen ajanjakson tiimellyksessä pelanneet kaikkinensa yhdeksän ottelua ja poistuneet vain kertaalleen kaukalosta voittajina.

Tästä syystä kotkalaisten sijoitus sarjataulukossa on pikkuhiljaa valunut ei-niin-mairittelevaan ”kellarikerrokseen”, kun pistepussin täyttäminen on jäänyt muiden joukkueiden vastuulle.

– Tottahan toki tarvitsemme lisää pisteitä – se on ihan selvä juttu, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Pelaamisemme pitää kehittyä lisää, jotta niitä pisteitä alkaisi taas tulla.

Syitä miehistönsä tulokselliseen ja pelilliseen notkahdukseen Holmström ei lähde julkisesti avaamaan, mutta ongelmakohdat on kuitenkin tarkkaan tiedostettu ja niitä pyritään sen myötä ratkomaan mitä parhaimmissa määrin.

– Tietyt asiat ovat vielä olleet vähän liikaa piipussa, mutta pientä osviittaa siitä on kuitenkin ollut jo ilmassa sen suhteen, että olemme kokoajan menossa parempaan päin, ”Holle” sanailee.

Maallikon silmään ne näkyvimmät ongelmat ovat piilleet molemmissa päissä kaukaloa eli maalien tekemisessä sekä niiden päästämisessä.

Titaanien verkkoon on isketty edellä mainituissa yhdeksässä ottelussa 40 kiekkoa, kun taas punanutut ovat itse kyenneet laittamaan kumimuikun vastapuolen nuottaan vain 13 kertaa ja kaiken kukkuraksi kotkalaisten edellisestä itse tehdystä maalimerkinnästä on aikaa jo hyvä tovi (yhteensä 134 minuuttia ja 34 sekuntia).

Toki se on niin ikään myös myönnettävä, että Titaanien kaamosjakson aikana myös rouva Fortuna ja muut kiekkojumalat tuntuvat kääntäneen selkänsä joukkueelle, sillä peliväline ei tunnu tällä hetkellä menevän edes vahingossa sisään punanuttupelaajan toimesta.

Tästä oiva osoitus oli edellisviikonlopun tuima kotitaisto D-Kiekkoa vastaan, joka päättyi vieraiden 0-1-vierasvoittoon,vaikka tekopaikkoja lisäosumien tekoon oli niin Titaaneilla kuin jyväskyläläisilläkin.

– Maalivahti- ja viisikkopelaamisemme oli edellisessä pelissä sen verran laadukasta, että ne tarjosivat meille oli ihan realistiset saumat voittoon, sivuaa punanuttupiiskuri joukkueen viimeisintä iltapuhdetta.

– Mikäli pääsemme henkisellä tasolla edessä olevan viikonlopun koitoksissa samaan, en näe mitään syytä sille, miksei se kiekko löytäisi vihdoin tietään myös sinne toisenkin pään maaliin.

Luvassa sopivassa suhteessa ”harmaan alueen” jääkiekkoa

Helpoksi ei sarjaohjelman laatija ole Titaanien tehtävää, eli paluuta takaisin voitto- ja pistekantaan, tehnyt.

Vaikka kotkalaiset pääsevätkin pelaamaan seuraavat pelit kotikaukalossaan Vaasan Koulunäkki Areenalla, ei vastus todellakaan tule olemaan mikään pelkkä kävely puistossa kumpanakaan iltana.

Lauantain kunniaksi Kotkaan ex-titaanihyökkääjä Erik Naroman ja punanutussa syksyllä lainalla käväisseen puolustaja Jesse Lyytisen johdolla saapuva Kalajoen ylpeys JHT on tällä haavaa Titaanien edeltävän vastustajan D-Kiekon kanssa koko Suomi-sarjan kuumin joukkue.

Sarjataulukossa viidettä sijaa miehittävä ja Jesper Jalosen käskyttämä kalajokisrevohka porhaltaa nimittäin peräti seitsemän ottelun voittoputkessa, jonka aikana vastapuolen maaliverkko on pöllynnyt rouheat 56 kertaa, kun taas omaan päähän ei JHT ole takaiskuja päästänyt kuin vaivaiset 15.

– JHT on sarjan tuli- ja hyökkäysvoimaisin joukkue, joten kova kiekkopeli sieltä on varmasti taas tuloillaan, aprikoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Titaaneille lauantai-iltainen vastustaja on tullut jo jokseenkin tutuksi, sillä joukkueet kohtasivat kuukausi takaperin Kalajoella, jossa isännät olivat lopulta parempia maalein 6-0.

– Mitä pidempään saamme pidettyä pelin vähämaalisena ja kamppailtua kovaa jokaisessa tilanteessa, tulee se satamaan aivan varmasti isolla kädellä meidän laariimme, sillä mihinkään hyökkäysjuhlaan ei JHT:n kanssa ole mitään järkeä lähteä, Holmström kommentoi.

– Jos saamme lyötyä sopivanlaista painetta sekä pelattua hieman jopa sääntöjenkin rajamailla olevaa jääkiekkoa ja lämmitettyä vastapuolta, pystymme varmasti iskemään hiekkaa kalajokisten rattaisiin.

JHT:n antamien alkutahtien jälkimainingeissa Titaanit mittelee myös toisen oletettavasti kovan koitoksen, sillä kotkalaisten nykyisen tason sekä pelivireen saapuu sunnuntain ratoksi testaamaan viheliäinen intiaaniheimo Kaarinasta eli HCIK, jonka riveissä kasvattiseuransa kimppuun hyökännee myös Elias Huovinen.

Kuluvaksi kaudeksi vetovastuuseen hypänneen Rasmus Varheenmaan opeilla HCIK on tähän mennessä teutaroinut itsensä iskuetäisyydelle ylemmän jatkosarjan paikkoja jaettaessa, sillä kaarinalaiset majailevat 18 sarjapisteen turvin sarjataulukon sijalla 9.

Kun inkkarit vieläpä kykenivät edeltävässä kamppailussaan päihittämään Kaarinassa vierailleen Raahe-Kiekon, saapuu sunnuntaina Kotkaan varmasti lisää päänahkoja vyölleen himoitseva vihulainen.

– HCIK:lla ei oikeastaan Kristian Tikkaa lukuunottamatta juuri isoja staroja riveissään ole, eli saamme vastaamme aikalailla samanlaisen duunariporukan, kuin mitä mekin olemme, ”Holle” tuumii.

Titaaneille oivaa lisälatausta tuonee muisto joukkueiden edellisestä kohtaamisesta puolentoista kuukauden takaa Kaarinasta, joka oli kotkalaisille lähestulkoon täydellinen ohipeli.

Sen myötä punanuttujen pääpiiskuri lupaileekin kaukalossa nähtävän täynnä tulta ja tappuraa olevan kotijoukkueen.

– Odotettavissa on lämpöinen kohtaaminen, sillä kumpikin osapuoli pyrkii varmasti pääsemään kaverin ihon alle sekä repimään, raastamaan ja tekemään aivan kaiken mahdollisen pelin nimiinsä viedäkseen, Holmström selventää.

Titaanien ja JHT:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (27.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (28.11.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan kaarinalaispumppu HCIK:n kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOIHIN!