Takaa on hyvä tulla

27.11.2021

Tältä näyttää riemu, kun viiden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki lävähtää poikki!
Tältä näyttää riemu, kun viiden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki lävähtää poikki!
Kotiottelun 27.11.2021 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 27.11.2021 Warrior –tähtipelaajat.

Kun saavutat jotain ja se ei tule helpolla, vaan kutakuinkin vaikeimman kautta, niin maistuuhan se aina aikamoiselle nasulille. Edellisessä kotiottelussaan jo lähelle päässyt Titaanit oli nyt yksinkertaisesti päättänyt pistää kirvelevän tappioputkensa halki, poikki sekä pinoon ja sen punanutut lopulta myös tekivät peräti 13 täysosumaa sisältäneessä Suomi-sarjataistossa, kampittamalla makean nousun päätteeksi Vaasan Koulunäkki Areenalla vierailleen JHT:n jatkoajalla maalein 7-6 (3-1, 2-2, 1-3, 1-0)!

Titaanit – JHT 7-6 ja (3-1, 2-2, 1-3, 1-0)

01:14 0-1 Milan Davidek (Erik Naroma)
04:23 1-1 Rene Hiekkataipale (Niilo Korhonen, Santeri Salminen)
07:52 2-1 Eetu Mäki-Soini (Danil Yakimchuk)
13:09 3-1 Danil Yakimchuk (Eetu Mäki-Soini, Kim Nordström)

31:19 3-2 Olli Sorsa (Jesse Lyytinen, Jacob Goldowski) YV
32:23 3-3 Niklas Murto (Jesse Lyytinen, Milan Davidek)
34:25 4-3 Valtteri Tamminen (Kim Nordström, Santeri Salminen) YV
37:28 5-3 Danil Yakimchuk (Simo Kauppinen, Vertti Vuoksiala) YV

41:26 5-4 Konsta Keteli (Olli Sorsa) AV
43:36 5-5 Arttu Paakki (Olli Sorsa)
47:14 5-6 Milan Davidek (Jesse Lyytinen, Jarno Palola) YV
59:36 6-6 Erkka Huttunen (Simo Kauppinen, Vertti Vuoksiala) AV IM
62:28 7-6 Vertti Vuoksiala (Erkka Huttunen) VoM


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+23+12+3= 48 torjuntaa (poissa 59:28-59:36)
JHT – Kalle Jukkola 12+12+7+0= 31 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 8 x 2min + 1 x 10min= 26min
JHT 6 x 2min= 12min

Etukäteisasetelmien perusteella lauantaina Kotkassa mitellyssä kamppailussa ei pitänyt olla kuin yksi ja sitäkin selvempi lopputulema: JHT:n voitto, sillä sen verran vakuuttavassa vireessä kalajokiset etelään edeltävillä kierroksilla aikamoisessa kaamoksessa taapertaneen Titaanien vieraaksi saapuivat.

Onneksi kuitenkin jääkiekko-ottelut ratkotaan aina kaukalossa, eikä paperilla ja yksittäisissä peleissä on mahdollisuus yllätyksiin.

Juuri tällaistä ennakko-odottamista poikkeamaa saivat lopulta Vaasan Koulunäkki Areenalle vaivautuneet 128 katsojaa todistaa, sillä punanutut väänsivät JHT lopulta jatkoajan jälkeen siltaan puolustaja Vertti Vuoksialan ajassa 62:28 sivaltamalla äkkikuolemaosumalla, joka päätti peräti 13 maalia sisältäneen hulabaloon kotkalaisten riemukkaaseen 7-6-kotivoittoon.

– Helpottava ja etten sanoisi jopa loistavakin voitto, eritoten kun ottaa huomioon minkä tason vastustajasta se otettiin, totesi kilpaa Naantalin auringon kanssa taiston jälkimainingeissa loistanut Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Jo se, että ottelu piti sisällään 13 täysosumaa olisi jo yksistään ollut riittävä viihdyttävyysaspekti katsojien kannalta, mutta kun mukaan mahtui myös aika paljon kaikkea muutakin mukavaa, tuskin yksikään lippunsa lunastaneista poistui pelin jälkeen hallista ”olipahan tylsää lätkää”-kommenttia laukoen.

– Oli kyllä sellainen kiekkoshow, ettei siitä puuttunut oikeastaan kuin tappelu ja se olisi sen myötä ollut katsojille lähes täydellinen saturday night fever, Holmströn naurahti.

Pitkäksi venähtäneen tappioputken aikana välillä varsin tuskastuneenakin median edessä nähty titaanipiiskuri sai tärkeän voiton myötä myös katetta puheilleen nuoren ja kokemattoman miehistönsä osoittamasta aikuistumisesta.

– Joukkue rupeaa pikkuhiljaa näyttämään oikeanlaista luonnetta sekä kasvua, josta olemme tässä jo lähes kyllästymiseen asti jauhaneet, ”Holle” summasi.

– Pelitapa-asiat kyllä tulevat jo sieltä selkäytimestä, kunhan kaikki ovat samalla sivulla ja tekevät oikeasti hommia logolle.

Voitonhuumasta huolimatta parannettavaakin löytyy edelleen ja paljon, sillä punanuttujen matka on vielä pahasti kesken.

– Vaikka tyytyväinen olenkin voittoon, niin siihen en sen sijaan ole, millä tavalla otteemme pelien sisällä edelleen katoaa aivan ykskaks yllättäen, viittasi punanuttuluotsi illan aikana nähtyihin 3-1- ja 5-3-johtoasemien menetyksiin.

”Uskomme ei loppunut”

Vaikka titaanileirissä oli jo etukäteen tiedostettu ottelun alkuminuuttien tärkeys, saivat vieraat siitä huolimatta vähän kuin aikaisen joululahjan ottelun kolmannessa vaihdossa.

Kotkalaiset onnistuivat nimittäin hivenen huolimattomalla hyökkäyksenrakentelullaan menettämään kiekon omalla siniviivalla, josta pienen tuurinkin avittamana ex-titaani Erik Naroma pääsi petaamaan tekopaikan Milan Davidekille, jota maaliahne tšekkihyökkääjä ei jättänyt käyttämättä.

– Se oli mielestäni erittäin harmittava vahinkopomppu, josta JHT sitten rankaisi kovalla kädellä – noin käy jääkiekossa, kun et puheella auta kaveria kaukalossa, analysoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström ajassa 1:14 päivänvalonsa nähnyttä avausosumaa.

Moni odotti tämän jälkeen kalajokisten menevän menojaan, mutta toisin kuitenkin kävi. Titaanit nimittäin heräsi pelaamaan oikein toden teolla, kun taas JHT osittain varmasti hieman tuudittautui helpohkon osuman myötä luulemaan kyseessä olevan pelkkä kävely puistossa.

Vieraiden katsellessa ja punanuttujen paiskiessa töitä, vaihtuivat lukemat Vaasan Koulunäkki Areenan valotaululla nopeasti muotoon 3-1, kun Rene Hiekkataipale, Eetu Mäki-Soini ja Danil Yakimchuk onnistuivat vuorotellen löytämään aukot JHT-veskari Kalle Jukkolan suojuksista.

– Muistutimme hyvä avauserän jälkeen tauolla joukkuetta, että pelin tempo ja vaade nousevat varmasti toisessa erässä, mutta viesti ei ilmeisesti mennyt riittävän hyvin perille, kommentoi Holmström ensimmäisen erätauon aikana omiensa käymää keskustelua pukuhuoneen puolella.

Eihän se viesti tosiaan mennyt perille, sillä JHT tuli toiseen erään kuin tuulispää ja alkoi takoa kumimuikkua kohti titaanivahti Niilo Pussisen vartioimaa veräjää.

Pussinen ehti jo ennen pelin puolivälin krouvia kirjata tililleen yli toistakymmentä koppia sekä pitää kotkalaisia pelissä mukana, mutta lopulta rumputuli kävi yhdelle miehelle liian ylivoimaiseksi ja punavalo paloikin sen seurauksena nopeaan tahtiin kahdesti titaanirysän takana.

Reilussa minuutissa vieraat 3-3-tasalukemiin latoivat ylivoimalla neliön keskeltä onnistunut Olli Sorsa sekä ovelasti takatolpalle uinut ja sieltä suoraan syötöstä munkin pussiin tällännyt Niklas Murto.

JHT kuitenkin onnistui hukkaamaan hyvän draivinsa typeriin rangaistuksiin, jotka Titaanit pystyi hyödyntämään niin ikään kahdesti varsin lyhyehkön ajanjakson sisään.

– Luojalle kiitos, että ylivoimamme alkoi viimein toimia ja tulosta tuli, ”Holle” myhäili Valtteri Tammisen ja toistamiseen tolppien väliin osuneen Yakimchukin pakkopelionnistumisista.

Vaikka Titaanit toisessa erässä aikamoisessa mankelissa suurimman osan olikin pystyi se siitä huolimatta keplottelemaan itsensä tauolle jälleen kahden maalin johtoasemassa ja juonimaan taktiikan, jolla kyseinen etu myös pyrittäisiin säilyttämään.

Noh... persiilleenhän se suunnitelma meni ja vieläpä totaalisesti, sillä vieraat olivat taas erätauon aikana koonneet rivinsä sekä hyökyivät kolmanteen kaksikymppiseen kuin se yleinen syyttäjä konsanaan.

Sen myötä ei mennytkään kuin rapiat seitsemän minuuttia, kunnes Titaanien johtoasema oli vaihtunut maalin takaa-ajoon, sillä JHT rullasi kotkalaisten edelle Konsta Ketelin alivoima-, Arttu Paakin tasakentällis- ja Milan Davidekin ylivoimaosumien siivittämänä.

– Kolmannen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia voisi meidän näkökulmasta katsottuna kuvailla soittamalla The Benny Hill Show’n tunnusmusiikkia, huokaisi punanuttukäskyttäjä Holmström päätään pyöritellen.

– En sitten tiedä iskikö siinä meille päälle jopa pieni voittamisen pelko, sillä aloimme tehdä itsestämme pieniä ja arkoja sekä miettimään, että mitäs jos me nyt vielä tämän onnistumme jotenkin sössimään.

Ei se kaukaa käyttänyt, jottei Titaanit olisi sössinyt mahdollisuuksiaan, sillä kotkalaiset ajautuivat kirivaiheensa aikana rangaistusvaikeuksiin ja tarjosivat näin hopeatarjottimella JHT:lle paikkaa lyödä homma pakettiin.

Mitä ilmeisimmin kyseessä oli kuitenkin vain punanuttujen katala juoni kalajokisten päänmenoksi, sillä vieraat selkeästi taas mukavoituivat asemaansa ja alkoivat jälleen uskoa olevansa jo varmoja voittajia.

Titaanit sitä vastoin ei menettänyt toivoaan, vaan murkinoi pääpiiskuri Holmströmin aikalisän tiimellyksessä keittelemät kärmeskeitokset viimeistä tippaa myöten ja yllätti sen jälkeen vieraansa kaukalon puolella aivan täysin housut nilkoissa.

Punanutut nimittäin iskivät Erkka Huttusen toimesta pelin tasoihin vain 24 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä pelaamalla alivoimalla ja ilman maalivahtia – ei mitään ihan jokapäiväistä herkkua siis tämäkään.

– Onneksi uskomme ei kuitenkaan loppunut edes varsinaisen peliajan viimeminuuttien jäähysuman keskellä, vaan jaksoimme yrittää viimeiseen asti, josta saimme ansaitun tasoitusmaalin palkinnoksi, totesi Holmström.

– Kaikki meni siinä tilanteessa juuri niin kuin hetkeä aiemmin olimme aikalisällä taululle piirtäneet ja suunnitelleet – ehdottomasti yksi tähän mennessä tämän kauden highlight-hetkistäni valmentajana.

Jotta draaman kaari ei olisi ollut vielä täydellinen, vippasi titaaniveskari Niilo Pussinen kiekon katsomoon ja avasi näin JHT:lle sauman jauhaa ratkaisu jatkoajalla kahden miehen ylivoimalla.

Kalajokiset iskivätkin kaukaloon kaikki kovimmat tykkinsä, mutta touhu meni liiaksi siirtelyksi ja kun punanutut puolustivat uhrautuvasti omaa maaliaan Pussisen johdolla, kuivui reilun minuutin mittainen pakkopeli aivan täysin kokoon.

– Hienosti jätkät tappelivat rangaistukset pois Niilo viimeisenä lukkona, hehkutti ”Holle” omaan miehistöään.

Olikin lopulta jopa erittäin osuvaa, että takaisin täysilukuiseksi tultuaan, pisti Titaanit pelille lopullisen pisteen Vertti Vuoksialan täydellisen soolosuorituksen myötä.

– Ei voi muuta kuin kiittää ja nostaa hattua joukkueelle sekä suunnata kohti huomenna odottaa uutta taistelua, hihkaisi Holmström 7-6-jatkoaikavoittoon päättyneen taiston osuvaksi loppukaneetiksi.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (28.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu HC Indians Kaarina.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!