Pistejahtiin pyörien päälle

3.12.2021

Pyörien päälle pistejahtiin hyppäävä Titaanit iskee edessä olevan viikonlopun aikana yhteen niin S-Kiekon kuin Pyrynkin kanssa.
Pyörien päälle pistejahtiin hyppäävä Titaanit iskee edessä olevan viikonlopun aikana yhteen niin S-Kiekon kuin Pyrynkin kanssa.

Marraskuun kahteen henkisesti tuikitärkeään kotivoittoon päättänyt Titaanit hyppää edessä olevana viikonloppuna jälleen pyörien päälle ja suunnistaa pistejahtiin Seinäjoelle sekä Nokialle. Vaikka punanuttuja perättäisinä iltoina isännöivät S-Kiekko ja Pyry löytyvätkin lähestulkoon sarjataulukon ääripäistä, on kotkalaisille siitä huolimatta luvassa varmasti kaksi erittäin hikistä iltapuhdetta.

Titaanileirissä on kuluneen viikon aikana ollut nähtävissä huomattavan aurinkoisia ilmeitä ja syy siihen on päivänselvä.

Punanutut onnistuivat nimittäin varsinaiseen kreivin aikaan katkaisemaan viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa ja poimimaan vyölleen Kotkassa viime viikonloppuna vierailleiden JHT:n sekä HCIK:n päänahat, joiden avulla asema pudotuspelipaikkataistelussa koko tarvitun parannuksen.

Kahdesta perättäisestä voitosta huolimatta Titaanien päävalmentaja Henri Holmström ei halua liiaksi kehua omiensa tekemistä, sillä parannettavaakin löytyy vielä yllin kyllin.

– Tottahan toki viime viikonlopun pelit on joukkueen kanssa ehditty jo pureskella palasiksi, Holmström kommentoi.

– Niistä löytyi hyviä asioita todella paljon, mutta samaten myös hieman liikaa sellaisia juttuja, jotka eivät välttämättä ole sitä meidän näköistä pelaamista.

Kotkalaiskäskyttäjän mieltä voittojen ja niistä poimittujen arvokkaiden sarjapisteiden ohella lämmitti se, että nyt Titaanit onnistui myös itse tekemään paikoistaan maaleja, eikä vain joutunut seuraamaan sivusta vastapuolen ilakointina.

– Tehty maalimäärä maistui ja maistuu edelleen hyvätä – 11 osumaa kahteen peliin on mielestäni loistava suoritus, ”Holle” tokaisee ja jatkaa:

– Niin ikään se tapa, jolla maaleja teimme sai aikaan hymyn huulille, sillä olemme aiemmin vähän liiaksi karttaneet vastustajan maalille menoa ja sota-alueella vääntämistä.

Titaanit tosiaankin iski niin JHT:n kuin HCIK:nkin verkkoon lukusia kiekkoja nimenomaan röyhkeällä maalineteen ajamisella, josta olisi toki voinut ottaa mallia omankin pään varjeluun sekä tukkimiseen.

– Vastavuoroisesti oman maalinedustan varjeluun pitää tulla lisää jämäkkyyttä ja suoranaista ilkeyttä, sillä se on paikka, jossa voit rangaistuksen ottaa, mikäli estät sillä vastustajaa lyömästä kiekkoa häkkiin, Holmström mietiskelee.

– Tosin... rangaistustilastoja silmäilemällä käy myös aika nopeasti ilmi, että meidän pitää jatkossa pystyä pelaamaan vähän jäähyttömämmin ja sen avulla helpottamaan omaan urakkaamme kaukalossa.

Myös nuoren joukkueen perisynti, pelin tason vuoristoratamainen heittely otteluiden ja jopa vaihtojenkin sisällä, olisi titaaniluotsin mukaan pikkuhiljaa saatava kuriin ja tekeminen stabiilimmaksi nykyisestä.

– Lisäksi pelien sisällä tapahtuvat pahemman luokan notkahdukset, joita nähtiin niin JHT- kuin HCIK-otteluissa, pitää ehdottomasti saada pois repertuaaristamme, mikäli haluamme jatkaa voittamista vastaisuudessakin, titaaniluotsi paaluttaa.

”Luotamme omaan juttuumme”

Titaanit lähtee jatkamaan edeltävän viikonlopun voittoisaa menoaan tien päälle, sillä kotkalaisilla on jälleen edessään aikamoinen moottorimarssi sekä siinä sivussa kaksi kivikovaa vieraskamppailua Seinäjoella ja Nokialla.

Erityisesti S-Kiekon kohtaamista punanutut odottavat suurella mielenkiinnolla, sillä Pasi Määttäsen luotsaama seinäjokismiehistö taistelee Titaanien kanssa tiukasti samoista viimeisistä paikoista pudotuspelijunan kyydissä, joten tarjolla olevien sarjapisteiden arvo on lauantaina todella kovaa luokkaa.

– Edeltävä kohtaaminen S-Kiekon kanssa oli todella tiukka ja kova taistelupeli, enkä usko meidän yhtään sen helpommalla nytkään pääsevän, vaan pikemminkin joudumme lyömään vielä hieman enemmän höpinää tötteröön, ennakoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström Seinäjoen Energia Areenalla miteltävää kamppailua.

Jos ovat voitot olleet punanutuilla tähän mennessä työn ja tuskan takana Suomi-sarjan runkosarjassa, niin samaa voi sanoa titaanikasvatti Eppu Oksasen johtamasta S-Kiekosta, sillä seinäsjokisjoukkueen tilille on merkitty vain kaksi voittoa 15:sta tarjolla olleesta mahdollisuudesta.

– Eiköhän sieltä aikamoista desperate hockeya pelaava kotijoukkue tule vastaan ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan, enkä kyllä epäile hetkeäkään ettemmekö siihen kykenisi, Holmström sanailee.

– Kunhan pääsemme samalle henkiselle tasolle kuin viimeviikonloppuna ja jokainen pelaaja sitoutuu paiskimaan hommia yhteisen asian puolesta, on tulos varmasti juuri sellainen mitä sen haluammekin olevan.

Seinäjoen ”paini-iltaman” lisäksi Titaanit joutuu myös toiseen todella kovaan testiin, sillä kiekkoviikon päättää maaseutumatkailu Nokialle, jossa punanuttuja isännöi mikäpä muukaan kuin Sakari Salmelan vahvaan vireeseen käskyttämä Pyry, joka antoi kotkalaisille kuukausi takaperin aikamoista kyytiä Vaasan Koulunäkki Areenalla käydyssä taistossa.

– Pyry kyllä himmensi aika hyvin meidän lamppumme edeltävässä keskinäisessä kohtaamisessamme ja näytti varsin selvästi sen, mikä ero on Suomi-sarjan kärjellä ja alemmalla kastilla, ”Holle” toteaa ykskantaan.

Toivoa siis sopii, että Titaanit oppi nokialaisilta saadusta läksystyksestä riittävästi, jottei Nokialla käytävästä kahinsta tulisi samanlaista yksipuolista näytöstä, jossa Pyry hallitsee kenttätapahtumia ja räiskii erityisesti ylivoimalla kiekkoa reppuun.

– Jäähytön pelaaminen korostuu varsinkin sunnuntaina, sillä Pyryllä on heittää kaukaloon ehkäpä koko sarjan paras ylivoimakoostumus pistekärki-Waltteri Selimgerein johdolla, naulaa titaanipiiskuri Holmström.

– Sen myötä mitä pidempään pystymme nyt pitämään pelin tasaisenä ja vähämaalisena sekä vastapuolen tietyt herrat pois mukavuusalueiltaan eli kiekosta, satanee se aivan varmasti meidän laariimme.

Kuten todettua, kohtaavat punanutut tulevana viikonloppuna kaksi varsin eri tyylistä ja erilaisista lähtökohdista peleihin lähtevää vihulaista, joten kysymys kuuluukin: tuleeko Titaanien pelisuunnitelma saati itse pelaaminen muuttumaan vastustajan mukaan?

– Kyllä me luotamme molempina iltoina omaan juttuumme, emmekä lähde vastustajan mukaan tekemistämme juurikaan muuttamaan, Holmström lataa suoraan vastapalloon.

– Toki jotain pientä hienosäätöä voi tapahtua karvaamisessa tai träppäämisessä, mutta muuten menemme tulta päin täysin samoilla askelmerkeillä kuin tähänkin asti!

Titaanit matkustaa lauantaina (4.12.) Seinäjoelle, jossa majaansa Energia Areenalla pitävä S-Kiekko isännöi kello 19:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (5.12.) punanutut puolestaan hyökkäävät Nokialle ja testaavat Nokian jäähallissa vieraitaan kestitsevän Pyryn kotivireen kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa.