Viimeinen rypistys ennen joulutaukoa

8.12.2021

Varsin mainioon pelilliseen vireeseen äitynyt Titaanit mittelee vielä kahdesti voimiaan eteen asettuvien vihulaisten kanssa, ennen ansaitulle joulutauolle siirtymistä.
Varsin mainioon pelilliseen vireeseen äitynyt Titaanit mittelee vielä kahdesti voimiaan eteen asettuvien vihulaisten kanssa, ennen ansaitulle joulutauolle siirtymistä.

Pelaamistaan kuin se kuuluisa sika juoksuaan viime kierroksilla parantanut Titaanit ei aivan vielä pääse lepäämään laakereillaan. Punanutuilla on nimittäin edessään vielä kaksi kivikovaa kamppailua ennen ansaittua joulutaukoa, sillä kotkalaisten vallalla olevan vireen testaavat tulevan viikonlopun aikana vastaan asettuvat Järvenpään Haukat sekä uusikaarlepyyläinen Muik Hockey.

Jos oli Titaanit aikamoisessa pelillisessä ja osin henkisessäkin montussa vielä muutama viikko takaperin, ei kyseisestä alakulosta ole enää jäljellä merkkiäkään.

Sen verran vahvasti punanutut ovat nimittäin nousseet takaisin jaloilleen ja alkaneet tehdä pudotuspelipaikkaan tarvittavaa tulosta edeltävien runkosarjakierrosten kamppailuissaan.

Viimeisin osoitus kotkalaisten selkeästi eteenpäin menneestä pelillisestä vireessä nähtiin edellisviikonloppuna Seinäjoella ja Nokialla mitellyissä koitoksissa, joissa Titaanit näytti niin S-Kiekolle kuin Pyryllekin, että ilman työntekoa ja valtaisaa taistelua ei punanutuilta heru kuin lämmintä kättä.

– Pelasimme viisi erää kuudesta oikeinkin hyvää jääkiekkoa, joten fiilis viime viikonlopun osalta on ihan ok, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström S-Kiekosta otetusta 4-1-voitosta ja Pyrylle kärsitystä 2-5-tappiosta.

– Vaikka se Pyry-pelin avauserä olikin meiltä todella heikko, niin sellaisia vain välillä tulee ja niistä pitää pystyä ottamaan oppia sekä kehittymään.

Kun S-Kiekko- ja Pyry-taistojen lisäksi otetaan mukaan niitä edeltäneet D-Kiekko-, JHT- ja HCIK-kotikamppailut, on punanuttujen pelaaminen alkanut vihdoin näyttää juuri siltä, miltä pääpiiskuri Holmström sen on halunnutkin näyttävän.

– Pelaamisemme on viiden viimeisen koitoksen aikana ottanut selkeitä steppejä eteenpäin ja sen kautta olemme alkaneet tehdä myös tulosta, ”Holle” sanailee.

Sen myötä onkin jopa hieman harmi, ettei Titaaneilla ole enää kuin kaksi peliä pelattavanaan ennen vajaan kuukauden mittaista joulutaukoa, sillä nyt jos koskaan olisi kotkalaisilla hyvä sauma takoa, kun rauta on todistetusti kuumana.

– Tässä on viimeisen kuukauden aikana ollut aikamoinen rypistys harjoituksineen ja peleineen, joten uskon sen tulevan joulutauon tekevän ihan kaikille hyvää päästä vähän lataamaan akkuja niin henkisesti kuin fyysisestikin, kotkalaiskäskyttäjä Holmström mietiskelee.

– Siinäkin mielessä paussi peleistä osuu meille oivaan saumaan, sillä loukkaantumisia on alkanut siihen malliin tulla, että on vain hyvä asia päästä ottamaan hetki vähän rennommin.

Eli olisiko Titaanit siis jo välittömästi valmis siirtymään joulun viettoon taisteluhaavoja nuolemaan?

– Ei nyt sentään – joukkueessa on vallalla hyvä fiilis ja kyllä kaikki jaksavat aivan varmasti vielä kaksi peliä vääntää täysillä ennen ansaittua lepohetkeä, Holmström naulaa.

”Yleisön tuki on ehdottoman tarpeellinen lisä”

Titaanit siis iskee vielä kahdesti jalalla koreasti sekä sarjapisteet kumpaisestakin koitoksesta tähtäimessään kaikkensa likoon ja mikäpä punanutuilla on iskiessä, kun vastaan asettuu kaksi oikeasti väkivahvaa vastustajaa.

Perjantaina Järvenpään K-Rauta Areenalla kotkalaisia isännöivä Haukat ei mitä oletettavimmin ole vielä valmis jakelemaan mitään ilmaisia joululahjoja yhtikäs kenellekään, sillä Nico Sirviön komentoon hiljattain siirtynyt haukkaparvi janoaa itsekin lisätäkyjä pussukkansa pohjalle, jotta paikka ylemmässä jatkosarjassa ei lipsahtaisi pois omista näpeistä.

– Uskoisin, että saamme vastaamma aiemmasta hieman uudistuneen Haukat, kiitos heidän tuossa taannoin suorittaman päävalmentajan vaihdoksen, kommentoi Titaanien pääpiiskuri Henri Holmström.

Sirviön hypättyä päävastuuseen potkut yllättäen saaneen Jarmo Räihän tilalle, on Haukat kyennyt raapimaan pelaamistaan peleistä tililleen kaksi voittoa ja kaksi tappiota, joiden tiimellyksessä varsinkin järvenpääläisten oma peräpää on pysynyt varsin hyvin puhtaana.

– Haukat on viime aikoina pelannut varsin vähämaalisia otteluita, jos laskuista jätetään JHT-peli pois, joten eiköhän perjantain kamppailusta ole puolin ja toisin odotettavissa aikamoinen puolustustaistelu, heittää Holmström ennusteen tulevasta yhteenotosta.

Järvenpään perjantaisaunan jälkeen Titaanit pääsee vihdoin pelaamaan myös kotiyleisönsä edessä ja samalla paketoimaan kuluneen syyskauden todella mielenkiintoisessa ottelussa, sillä Vaasan Koulunäkki Areenalle saapuu Suomi-sarjan suurin yllättäjä sekä todella vahvoja otteita illasta toiseen tähän mennessä esittänyt Muik Hockey.

Michael Ringbergin komennossa lähestulkoon kaikki sarjan seuraajat ällikällä löyneet uusikaarlepyyläiset ovat ehtineet aiheuttaa myös punanutuille jo tukun harmaita hiuksia, sillä lokakuun lopulla Muik Hockeyn kotikaukalossa pelattu taisto päättyi varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen isätien 6-4-voittoon.

– Uudessakaarlepyyssä pelatusta pelistä jäi kyllä niin pirusti möhnää hampaankoloon ihan jo niiden parin päivänselvän sääntöjen vastaisesti tehdyn maalin myötä, joten tavoitteenamme on antaa Muik Hockeylle samalla mitalla takaisin sunnuntaina Kotkassa, ”Holle” toteaa ykskantaan.

Se onnistuvatko kotkalaiset aikeissaan ei ole täysin kirkossa kuulutettu asia, sillä Muik Hockey on jo osoittanut olevansa sitkeämpi kuin kouluissa yhä edelleen oppilaita hemmoteltaessa ruokatunnilla tarjoiltava tilliliha.

– Saamme vastaamme loppuun asti taistelevan, repivän ja raastavan vastustajan, joka edellisessä kohtaamisessamme oli myös todella tehokas maalipaikoissa, luettelee punanuttuluotsi Holmström vastapuolen vahvuuksia.

– Sen myötä meidän pitää pystyä jälleen pelaamaan omaa peliämme sekä saatava jäähyt vihdoin ja viimein minimiin, sillä uusikaarlepyyläisiä vastaan ei todistetusti auta istua liikaa boxissa.

Jotta Titaanit pystyy maksamaan kalavelkansa sunnuntaiselle vieraalleen, tarvitsevat punanutut taakseen sen kuuluisan ”kuudennen kenttäpelaajan” eli kannattajansa, sillä jos vielä ennen joulua mielii Suomi-sarjakiekkoa Kotkassa livenä nähdä, on siihen tarjolla enää tämä yksi tilaisuus.

Vaasan Koulunäkki Areenan lehtereille istumaan sekä kannustamaan pääseminen vaatii toki sen, että kaikilla yli 16 vuotta täyttäneillä katsojilla on koronapassi kunnossa, sillä ilman sen suomaa suojaa ei uusien koronasäädösten myötä punanuttujen kotipeleihin ole ikävä kyllä sisäänpääsyn mahdollisuutta.

– Ne keneltä vain koronapassi löytyy, niin ei muuta kuin lämpimästi tervetuloa sankoin joukoin meitä hallille kannustamaan, viestittää titaanipiiskuri Holmström yhdessä muun kotkalaismiehistön kanssa.

– Yleisön tuki on ehdottomasti tarpeellinen lisä voitoista taisteltaessa ja on ollut mukavaa huomata, että sitä on myös saatavilla, kunhan sen vain olemme itse omalla tekemisellämme ansainneet!

Titaanit matkustaa perjantaina (10.12.) Järvenpäähän, jossa majaansa K-Rauta Areenalla pitävä Haukat isännöi kello 18:50 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta.

Sunnuntaina (12.12.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan uusikaarlepyyläispumppu Muik Hockeyn kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Otteluun sisäänpääsyyn vaaditaan yli 16 vuotta täyttäneiltä katsojilta koronapassi ja henkilöllisyystodistus – liput kamppailuun maksavat 12 sekä 8 euroa (alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen).

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!