Titaanit vahvistuu Valerii Rykovilla!

20.12.2021

Tuore titaanihyökkääjä Valerii Rykov pääsi heti Suomeen saavuttuaan pukemaan päälleen vähän parempaa seppälää.
Tuore titaanihyökkääjä Valerii Rykov pääsi heti Suomeen saavuttuaan pukemaan päälleen vähän parempaa seppälää.

Suomi-sarjan joulutaukoa viettävä Titaanit on saanut joulupukilta aikaistetun lahjan punanuttuihin siirtyvän 21-vuotiaan venäläishyökkääjän Valerii Rykovin muodossa.

Suomi-sarjan joulutauolle runkosarjataulukon 11. sija takataskussaan siirtynyt Titaanit vahvistaa miehistöään venäläishyökkääjä Valerii Rykovilla, joka on allekirjoittanut punanuttujen kanssa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen.

Edeltävät neljä kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Rykov liittyy kotkalaisjoukkueen vahvuuteen tapaninpäivän jälkeen jatkuvien jääharjoitusten yhteydessä ja miehen on määrä tehdä ensiesiintymisensä titaanikannattajien valvovien silmien edessä lauantaina 8. tammikuuta pelattavassa Laser HT-kotiottelussa.

– Tuttu agentti suositteli Rykovia meille ja perusteelliset taustatyöt tehtyämme olimme valmiita tarttumaan tarjottuun mahdollisuuteen – Valerii on isokokoinen, hyvin liikkuva ja pelitaitava hyökkääjä, joka tuo lisää kilpailua joukkueeseemme, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Rykovin tavoitteena on pelata hyvä kevät Kotkassa, auttaa joukkuettamme parhaansa mukaan sekä ansaita omalla tekemisellään mahdollisuus tavoitella tulevaksi kaudeksi sopimusta johonkin Mestis-joukkueeseen.

Edeltävän kerran viime keväänä pelitamineet tosimielellä NCDC-joukkue Twin City Thunderin riveissä päälleen pukeneen 21-vuotiaan Rykovin vyöltä löytyy aiemmilta vuosilta pelejä muun muassa kovatasoisesta NAHL-juniorisarjasta, jonka myötä odotukset punanuttuleirissä miehen suhteen ovat varsin innostuneet.

– Muutama entinen pelikaverini, joka urallaan on pelannut NAHL:n ohella muun muassa Mestiksessä ja Suomi-sarjassa, kertoi sen olevan pelaamisen tasoltaan selkeästi U20 SM-sarjaa laadukkaampi ja kutakuinkin ammattilaistyylillä pyörivä sarja, enkä usko tason liiemmin muutamassa vuodessa heikentyneen, Holmström sanailee.

– Vaikka Valeriilla onkin nyt pieni tauko peleistä alla, on hän aivan varmasti hyvässä fyysisessä kunnossa tänne tullessaan ja välittömästi valmis hyppäämään kaukaloon sekä vastaamaan tarjolla olevaan pelilliseen haasteeseen.

Funtek palaa kotimaahansa – sairastuvalla säpinää

Uuden hyökkääjähankinnan teki Titaaneille ajankohtaiseksi tieto siitä, ettei slovakkisentteri Samuel Funtek pukeudu enää käynnissä olevan Suomi-sarjakauden aikana kotkalaisjoukkueen sotisopaan.

Titaanien riveissä 12 otteluun tehot 1+2 iskenyt Funtek, 22, päätyi henkilökohtaisen syyn vuoksi pyytämään pelaajasopimuksensa purkua sekä mahdollisuutta palata pikaisesti kotimaahansa, eikä punanuttujen seura- saati valmennusjohto halunnut asettua poikkiteloin asian suhteen.

– Harmittaa Funtekin ja myös muun joukkueemme puolesta, sillä hän oli erittäin pidetty jätkä kopissa sekä muutenkin todella tunnollinen ja aina vastuunsa kunnialla kaukalossa kantanut pelimies, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Ymmärrän kuitenkin miksi Samuelin oli pakko palata takaisin Slovakiaan ja toivotan koko seuramme suulla puhuen hänelle kaikkea hyvää jatkoon niin elämässä kuin kiekkoilijan urallaankin!

Funtekin riveistä poistumisen lisäksi myös muutamaa muuta titaanipelaajaa ei vielä hetkeen nähdä Vaasan Koulunäkki Areenan peilikirkkaalla jäällä pelitamineet päällä.

Itseään joulukuun alussa S-Kiekko-vieraskamppailun loppuhetkillä loukannut Niilo Pussinen kärsii alaraajavammasta, joka ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa, mutta pitää siitä huolimatta maalivahdin poissa peleiltä vielä 4-6 viikkoa.

Myös ylävartalovamman vuoksi pienimuotoisessa operaatiossa joulutauon aikana käynyt puolustaja Leevi Laine joutuu pitämään paussia tositoimista seuraavien kolmen viikon ajan.

Ennen joulutaukoa miteltyjen taistojen tuoksinassa erinäisistä vaivoista ja kolhuista kärsineet puolustajat Erkka Huttunen ja Vertti Vuoksiala sekä hyökkääjät Eetu Laurinantti ja Toni-Pekka Hämäläinen tehnevät sitä vastoin kaikki paluun kehiin, kun Titaanit hyökkää joulukuun 27. päivä takaisin jääharjoittelun pariin.