Taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy

2.3.2022

Vuodenvaihteen jälkeen vahvassa vireessä ollut Titaanit hamuaa tililleen lisää päänahkoja niin D-Kiekon kuin Laser HT:nkin kustannuksella.
Vuodenvaihteen jälkeen vahvassa vireessä ollut Titaanit hamuaa tililleen lisää päänahkoja niin D-Kiekon kuin Laser HT:nkin kustannuksella.

Vahvassa myötäisessä kulkeva ja kolme edeltävää Suomi-sarjan runkosarjakamppailuaan nimiinsä vienyt Titaanit janoaa lisää onnistumisia tililleen. Syy siihen on pläkkiselvä, sillä punanuttujen tavoitteena oleva pudotuspelipaikka ei vielä ole kirkossa kuulutettu asia. Sen myötä tulevissa koitoksissa vastaan asettuvat D-Kiekko ja Laser HT saavat pistää parastaan pöytään, mikäli mielivät itseluottamusta uhkuvan kotkalaisrevohkan kaataa.

Titaanien meno on vuodenvaihteen jälkeen ollut pelkkää voitto-merkkistä taivallusta. Kotkalaiset ovat nousseet vähän kuin kuolleista taistelemaan tosissaan pääsystä mukaan kevään kliimaksiin eli joukkueen tavoitteena oleviin pudotuspeleihin.

Punanuttujen selkeästi parantunut tuloskunto on luonnollisesti saanut toista kauttaan titaanipurtta luotsaavan Henri Holmströmin suun messingille, mutta liikaan tyytyväisyyteen ei edelleenkään ole missään nimessä varaa, sillä työ käynnissä olevan kauden ja erityisesti runkosarjan osalta on vielä pahasti kesken.

– Ei siihen varmaan mitään yksittäistä syytä ole – koko kauden aikana tekemämme työmäärä kantaa nyt ansaittua hedelmää, toteaa Holmström kyselyin mistä Titaanien vahva nykyvire oikein kumpuaa.

– Olemme kokoajan toitottaneet itsellemme uskoa omaan juttuumme ja halua pelata tietyllä tavalla, jonka myötä hommat ovat pikkuhiljaa alkaneet mennä uomiinsa.

Titaanien mahdin ovat kevään korvilla saaneet varsin kivualiaasti jo todeta sekä HC Giants, Karhu HT ja viimeisimpänä Riemu, jotka ovat kaikki joutuneet polvistumaan parempansa edessä normaalin peliajan puitteissa.

Kun kolmelta edellä mainitulta vastukselta on poimittu kaikki jaossa olleet yhdeksän sarjapistettä ja maalierokin on suhteellisen rujo 26-4, voisi varsin lakonisesti todeta, että silloin kun kulkee, niin totisesti kulkee.

– Peli kantaa aina siinä vaiheessa, kun sitä aletaan yhteisesti ymmärtämään ja kaikki yksilöt puhaltavat samaan hiileen, ”Holle” sanailee.

– Nyt alamme mielestäni olla jo lähellä sitä [l. pelin ymmärrystä ja toteutusta], mutta vieläkään en aivan täysin tyytyväinen ole, vaikka tulokset ovatkin olleet todella hyviä.

– Pystymme nimittäin olemaan pelin sisällä tietyillä osa-alueilla nähtyä parempia, titaanipiiskuri tokaisee.

Kotkalaiset ovat onnistuneet hivuttautumaan jo niin hyvin mukaan taisteluun ”villi kortti” –kierrokselle oikeuttavista sijoituksista, että pääsy pudotuspeleihin on aivan täysin punanuttujen omissa kätösissä.

Hyvä pelillinen vire ja yleisfiilis joukkueessa on näkynyt oikeanlaisena raikkautena sekä päämäärätietoisuutena kaukalossa, jonka myötä myös onnistumisia on sadellut syksyn ja talven synkimpiä vaiheita selkeästi enemmän.

– Se lämmittää ehdottomasti mieltä, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja kykenemme etenkin 5-5-pelaamisessa viemään lähestulkoon vastustajaa kuin vastustajaa, Holmström summaa tyytyväisenä.

Varsinkin Titaanit hurja tehtyjen maalien määrä on ollut jopa pienimuotoinen yllätys, sillä kotkalaiset ovat kevään koitoksissaan takoneet reilun kolmasosan koko käynnissä olevan runkosarjan osumaryppäästään.

– Hyökkäyspään onnistumiset tulevat hyvin pitkälti fiksun ja oikeanlaisen puolustuspelaamisen kautta – silloin, kun jaksat ensiksi puolustaa nöyrästi ja tehdä sen homman mahdollisimman hyvin, aukeaa sinulle aivan varmasti paikkoja tehdä maaleja toisessa päässä kaukaloa, ”Holle” alleviivaa.

Nopealla katsannalla sarjataulukkoon, Titaanien sekä sen kovimpien kilpakumppanien jäljellä oleviin runkosarjakamppailuihin, vaatinee pudotuspelipaikan varmistuminen vielä muutaman voitto-merkinnän kotkalaisten tilille.

– Emme ole joukkueen kanssa eläneet tähänkään mennessä hirveämmin tuloksista, vaan menneet päivä ja peli kerrallaan eteenpäin, luottaneet omiin pelillisiin juttuihimme sekä nauttineet matkasta, sivuuttaa punanuttuluotsi kyselyt siitä, kuinka monta pistettä Titaanit vielä mahdollisesti tarvitsee, jotta piljetti pudotuspelijunan kyydissä on saletissa.

Jalat liikkeelle ja bileet pystyyn!

Rikollisen sanotaan aina palaavan rikospaikalle, joten jos Titaanit tällä haavaa luetaan ”rikollisiksi”, kiitos Riemusta hakemansa 0-6-vierasvoiton, on torstainen Jyväskylään vierailu juurikin paluu rikospaikalle.

Nyt kuitenkin otteluun valmistautuminen on hieman haastavampi juttu, sillä arkipäivä, työt ja opiskelut sekä pitkä matkustus linja-autossa ennen tositoimiin pääsyä ovat kaikki omanlaisiaan esteitä ylitettäväksi matkalla kohti tavoitetta eli vierasvoiton ottamista.

Kun tähän yhtälöön lisätään vielä punanuttuja isännöivä sarjakakkonen D-Kiekko, ei tuleva koitos ole kotkalaisille todellakaan mikään pelkkä kävely puistossa.

– Sama vanha mantra – etsimme taas kerran syyt ja keinot siihen, miksi olemme parhaimmillamme arki-illan vierasottelussa, emmekä keskitä tippaakaan voimavarojamme mihinkään muuhun, paaluttaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Kyseisenlainen suhtautumistapa ja asenne on enemmän kuin paikallaan, sillä monissa liemissä marinoidun valmentajavelho Jari Tapperin luotsaama D-miehistö on koko kauden ajan ollut yksi Suomi-sarjan parhaista ja tulivoimaisimmista joukkueista, joka varsin kotikaukalossaan on pistänyt nippuun kutakuinkin vastustajan kuin vastustajan.

– D-Kiekko on tämän sarjan ehdottomia laatujoukkueita ja pitkään yhdessä pelannut sekä kokenut ryhmä, joka liikuttaa kiekkoa aika kivasti, antaa Holmström ansaitun tunnustuksen jyväskyläläisleiriin.

Siihen ystävällisyydet kuitenkin loppuvat, sillä Titaaneilla on vakaana aikomuksena hakea LähiTapiola Areenalta lyhyen ajan sisään toinen täysi pistepotti sekä samalla kostaa D-Kiekon marraskuinen vierailu Kotkaan, josta jyväskyläläiset hakivat 0-1-vierasvoiton.

– Meidän on pyrittävä iskemään heidän heikkouksiinsa oman liikkeemme avulla, mutta aivan kaikkia kortteja ei tässä nyt viitsi lyödä pöytään, sillä eiköhän kollega Tapper ovelana kettuna lueskele otteluennakkomme tarkkaan läpi, ”Holle” virnuilee.

D-Kiekon ohella punanuttuja odottaa loppuviikon aikana myös toinen erittäin mielenkiintoinen testi, sillä jo pitkään sarjan viimeisenä makoillut ja päävalmentajaakin taannoin vaihtanut Laser HT tulee vierailulle Kotkaan.

Entisen laserpakki Leif Syrjän komennossa jatkossa kulkevalla oululaisjoukkueella on kevään osalle varsin selkeät askelmerkit jo käytännössä tiedossa, sillä hyvin suurella todennäköisyydellä runkosarjan päättymisen jälkeen edessä ovat aina arvaamattomat Suomi-sarjan karsinnat.

Lienee siis sanomattakin selvää, että oululaiset pyrkivät saamaan oman pelaamisensa siihen minttiin, että seuran taru jatkuisi myös tulevalla kaudella Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja tästä syystä Titaaneilla ei ole ollenkaan varaa ylenkatsomiseen lauantaisen vihulaisensa osalta.

– Lähdemme jokaiseen otteluun sillä mentaliteetilla, että haluamme itse tehdä pelaamisen meille helpon näköiseksi, eikä sillä todellakaan ole mitään väliä onko vastassamme sarjan kärki- tai jumbojoukkue, kotkalaiskäskyttäjä Holmström selventää.

– Jos noudatamme yhteisesti sovittuja asioita ja puhallamme siihen kuuluisaan yhteen hiileen, niin hommat toimivat varmasti, mutta jos taas lähdemme rotsi auki heilumaan, niin kusessa tulemme aivan varmasti olemaan.

Vaasan Koulunäkki Areenalla on siis luvassa tulikiven katkuinen taistelu ottelun voitosta ja mikäli Titaanien osalta sama marssitahti vain jatkuu, kuten tähänkin asti jo pelatuissa kevään karkeloissa, on luvassa todella viihdyttävä kiekkoiltama.

– Olisihan se erittäin hieno juttu, että yleisö alkaisi viimein löytää tietään hallin lehtereille, etenkin jos ja kun pystymme nähdynlaista show’ta heille järjestämään, ”Holle” aprikoi ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Heitetään kannattajillemme ja muillekin paikallisille kiekkojännäreille julkinen tavoite – 300 katsojan raja lauantaina rikki, niin järjestetään yhdessä kunnon bileet!

Titaanit matkustaa torstaina (3.3.) lyhyen ajan sisään toistamiseen Jyväskylään, jossa majaansa LähiTapiola Areenalla pitävä D-Kiekko isännöi kello 19:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakamppailua.

Lauantaina (5.3.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan oululaisyhdistelmö Laser HT:n kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput koitokseen maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOON!