Seiskatien herruustaisto ”pikkulauantain” kruununa

8.3.2022

Porvoon keskiviikkoilta eli ”pikkulauantai” ja Hunters vastaan Titaanit – mikä ihana tekosyy suunnata Kokonniemen jäähallin lehtereille kannustamaan omat suosikit Seiskatien herruustaiston voittoon!
Porvoon keskiviikkoilta eli ”pikkulauantai” ja Hunters vastaan Titaanit – mikä ihana tekosyy suunnata Kokonniemen jäähallin lehtereille kannustamaan omat suosikit Seiskatien herruustaiston voittoon!

Suomi-sarjan runkosarjan viimeisen viikon askelmerkit ovat titaanileirissä harvinaisen selvät. Tällä haavaa 10. sijalla majailevat kotkalaiset tarvitsevat vielä lisää pisteitä plakkariinsa, jotta taistelu jatkuisi pudotuspeleissä, mutta helpolla kyseinen tavoite ei tule missään nimessä täyttymään, kiitos muun muassa keskiviikkoiltana Porvoossa vastaan asettuvan sarjakärki-Huntersin.

Mukavassa liidossa oleva Titaanit kamppailee edelleen tiukasti pääsystä 10 parhaan joukkoon ja sitä myöten Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle. Kotkalaisten pahin kilpakumppani Karhu HT on pistekeskiarvolla mitattuna punanuttujen takana, joskin porilaiset ovat napanneet tililleen tällä hetkellä yhden pisteen enemmän kuin Titaanit.

Tämä tarkoittaa pyhässä yksinkertaisuudessaan sitä, että Henri Holmströmin johtaman titaanimiehistön on jäljellä olevissa kolmessa koitoksessaan poimittava pussukkaansa vähintään se yksi piste ja mielellään toki viisi, jottei punanuttujen tarvitsisi mennä nallelauman kanssa edes maalierovertailuun, mikäli nallelauma onnistuu omassa jäljellä olevassa pelissään kampeamaan nurin Porissa perjantaina vierailevan Muik Hockeyn.

Sen myötä ilmassa väreilee sopivanlainen odotusten ja jopa pienten paineidenkin aikaan saama atmosfääri, joka nuorekkaan kotkalaisjoukkueen tulee pystyä käsittellä oikein sekä kääntää se voimavaraksi.

– Eipä tässä ole mitään normaalista poikkeavaa – joukkueessa on oikein hyvä meininki vallalla, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Nyt on se hetki kaudesta, kun pitää alkaa lyödä parastaan pöytään, sillä peleillä on entistä isompi merkitys ja juuri siksi niistä on helppo nauttia.

Viime keväänä tismalleen samassa tilanteessa joukkueensa pudotuspeleihin johdattamaan onnistunut Holmström valaa omiinsa uskoa positiivisen ajattelun kautta, sillä viimekädessä ratkaisee vain ja ainoastaan se mitä itse teet tai jätät tekemättä.

– Ei meidän kannata miettiä, että ”mitä jos?” – pelataan vaan keskiviikkona Porvoossa omaa peliämme 60 minuuttia ja katsotaan sitten, että karttuiko pistepussi vaiko ei, ”Holle” evästää.

– Jos ei karttunut, niin meillä silti edelleen kaksi ottelupalloa käyttämättä ja sunnuntaina se on sitten viimeistään selvää jatkuuko kausi pudotuspeleissä vai alkaako kesäloma.

Titaanien taistelu tavoitteena olevasta pudotuspelipaikasta koki viime viikon torstaina pienen kolauksen, kun sarjassa kakkosena majaileva D-Kiekko onnistui tasaisen väännön jälkeen lähettämään kotkalaiset tyhjin käsin kotimatkalle.

Vaikka tappio totta kai aina korpeaa mieltä, on punanuttupiiskuri Holmström pyrkinyt löytämään siitäkin ne hyvät asiat, joista ammentaa uskoa jäljellä oleviin runkosarjakoitoksiin.

– Jos voit hyvällä tavalla hävitä, niin juuri se tapahtui D-Kiekon vieraana – teimme paljon oikeita asioita, mutta pelaamisemme jänne ei aivan riittänyt loppuun saakka, Holmström mietiskelee.

Juuri sen jänteen on oltava terästä myös keskiviikkona, sillä vastaan asettuva Hunters ei kalpene yhtään D-Kiekon rinnalla, vaan on jopa entistä visaisempi vastustaja.

– Kärkijoukkueita vastaan pelattaessa pitää jokaisessa vaihdossa pystyä olemaan ihan ytimessä, eikä virheisiin ole liiemmin varaa, ”Holle” sanailee.

– Siinä piilee loppuviimeksi juuri se syy, miksi ne joukkueet sarjan kärjessä ovat.

Viides kerta sanoo viimein toden?

Titaanien ja Huntersin välinen kuluvan kauden toinen Seiskatien herruustaisto on ehtinyt saada hieman jopa farssimaisiakin piirteitä, sillä pelipäivää on jouduttu koronakarusellin myötä ruuvaamaan jo viidesti uuteen uskoon.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että peli vihdoin toteutuu ja Daavid pääsee tosimielellä haastamaan Goljatin Kokonniemen jäähallissa keskiviikkoiltana kello 18:30 alkaen.

Goljat eli tuttavallisemmin Hunters on ollut kuluvan kauden selkeästi kovin nippu Suomi-sarjassa, josta osoituksena porvoolaiset killuvat sarjataulukon piikkipaikalla ja pääsevät iskemään kotkalaisvieraidensa kimppuun peräti 14 ottelun mittaisessa voittoputkessa.

– Hunters jauhaa neljällä sylinterillä aika kivasti ja heillä on muutenkin ollut jo pitkään peli aikalailla uomissaan, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström kehaisee vastapuolta.

– Varsinkin heidän tiivis hyökkäysalueelta saakka käynnistyvä träppipelaaminen on toiminut todella hyvin ja se on tuottanut kosolti riistoja sekä välittömiä maalipaikkoja ja pitkiä pyörityksiä.

Kuten todettua, on Titaanitkin ehtinyt jo kertaalleen kohtaamaan porvoolaiset ja niin ikään tunnustaa heidät paremmakseen, joten nyt jos koskaan olisi aika maksella kalavelat korkojen kera takaisin.

– Teimme edellisessä kohtaamisessamme puolustamisen Huntersille aivan liian helpoksi, sillä tyydyimme pyörimään kulmissa, emmekä oikein edes yrittäneet päästä sota-alueelle kiekon kanssa, Holmström muistelee syyskuussa käydyn ”paikalliskamppailun” käänteitä.

– Nyt meidän pitää olla ehdottomasti röyhkeämpiä ja päättäväisempiä sekä pelata samalla tavalla, kuin olemme tämän vuoden puolella pelanneetkin.

Pelaajat käyvät luonnollisesti oman taistelunsa kaukalon puolella, mutta myös vaihtopenkkien takana nähtäneen keskiviikkona varmasti mielenkiintoinen välienselvittely, sillä ”Holle” tuntee sekä Huntersin päävalmentaja Pekka Siikalan kuin miestä avustavan Tommy Grönlundin kuin ne kuuluisat omat taskunsa.

– Mukavahan se on päästä taas tutut kollegat kohtaamaan – “Peki” toimi pelaajaurani aikana valmentajanani ja “Empun” kanssa meillä on pitkä yhteinen historia Karhu-Kissojen junioreista, titaaluotsi Holmström naurahtaa.

– Täten meillä on aikalailla kyllä tiedossa, minkälaisen Huntersin tulemme vastaamme saamaan, mutta tokihan sieltä voi jotain lisämausteitakin takataskusta löytyä, joilla he pyrkivät meidät yllättämään.

Se on kuitenkin pläkkiselvää, että helpolla Hunters ei tule vierailleen antamaan mitään muuta kuin lämmintä kättä, sillä porvoolaiset ovat voittaneet kaikki tähän mennessä pelaamansa 10 kotiottelua Suomi-sarjan runkosarjassa normaalilla peliajalla ja tilastoineen voittomarssinsa aikana kotimaalierokseen paljon puhuvan 60-16.

Tilastot ovat toki aina pelkkiä tilastoja, mutta jonkinlaista osviittaa ne kuitenkin aina antavan sille, mitä tuleman pitää.

– Kovan päivätyön saamme kyllä tehdä, mikäli aiomme pisteitä Porvoosta mukaamme ottaa, mutta onneksi yhtäkään ottelua ei vielä ole ratkaistu etukäteisspekulaatioilla taikka paperilla pelaamalla, kotkalaiskäskyttäjä naulaa loppukaneetikseen.

Titaanit matkustaa keskiviikkona (9.3.) Porvoossa sijaitsevaan Kokonniemen jäähalliin, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters.