Tulos tai ulos

11.3.2022

Titaanikapteeni Petteri Paajanen ja muu punanuttumiehistö hyökkäävät viikonlopun kotikoitoksiinsa vain yksi päämäärä mielessään – otteluiden on tarkoitus jatkua runkosarjan päättymisen jälkeen Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksella!
Titaanikapteeni Petteri Paajanen ja muu punanuttumiehistö hyökkäävät viikonlopun kotikoitoksiinsa vain yksi päämäärä mielessään – otteluiden on tarkoitus jatkua runkosarjan päättymisen jälkeen Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksella!

Otsikko kertoo kaiken oleellisen Titaanien edessä olevan viikonlopun kotiotteluiden panoksista. Kotkalaiset paketoivat Suomi-sarjan runkosarjarupeamansa mitä herkullisimmista lähtökohdista, sillä pudotuspelipaikkataistelun suhteen kaikki valtit ovat punanuttujen omissa käsissä ja voittamalla sekä Vaasan Koulunäkki Areenalle vieraaksi saapuvan Laser HT:n että Raahe-Kiekon, ei titaanimiehistön tarvitse muiden apuja kauden jatkumisen suhteen kevään kovissa karkeloissa pyydellä.

Mitä lähemmäs runkosarjan loppua mennään, nousevat yksittäisten pelien panokset aina suuremmiksi ja suuremmiksi, kun joukkueet ratkovat keskenään niin pudotuspeli- kuin karsintapaikkojen kohtaloa.

Viimeaikaisilla otteillaan itsensä varsin oivaan rakoon itsensä ennen Suomi-sarjan runkosarjan päätösviikonloppua pelannut Titaanit voi, oli lopputulema mikä hyvänsä, katsoa itseään pystypäin peilistä, sillä ilman taistelua ja kaiken likoon laittamista kotkalaiset eivät totisesti ole nahkaansa kevätkauden aikana suostuneet myymään.

Sama meininki oli havaittavissa keskiviikkona Porvoossa mitellys Seiskatien herruustaistossa, joka kääntyi lopulta kotijoukkue Huntersille maalein 3-2, mutta mikään huutava vääryys ei todellakaan olisi ollut se, jos punanutut olisivat saaneet Kokonniemen jäähallissa mukaansa muutakin kuin sitä kuuluisaa kokemusta.

– Peli on ruvennut pikkuhiljaa kantamaan aina vain paremmin, mutta edelleen on parannettavaa, toteaa Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Niin Huntersia kuin sitä edeltävässä kamppailussa D-Kiekkoa vastaan, Titaanit oli varsinkin pelien alussa elementissään, hukaten kuitenkin hetkellisesti tatsinsa ja päästäen näin sarjan kärkijoukkueet iskemään heikkojen hetkiensa aikana kuollettavan tehokkaasti.

Juuri nämä heikot hetket tulisi pääpiiskuri Holmströmin mukaan saada pois kotkalaisten repertuaarista, mikäli punanutturevohka haluaa jatkaa kauttaan pidemmällekin, kuin vain tulevaan viikonjloppuun.

– Meidän pitäisi pystyä pelaamaan illasta toiseen ehjä 60-minuuttinen, oli vastassa sitten ihan minkätasoinen vastus tahansa ja siihen emme ikävä kyllä edeltävissä otteluissamme aivan kyenneet, ”Holle” tokaisee.

– Varsinkin sarjan kärkiporukoita vastaan pelaamisemme taso on otteluiden sisällä heilahdellut liian paljon – kun pelissä on ollut normaalia korkeampi vaade, emme ole pystyneet pitämään palettiamme riittävän hyvin kasassa.

Lienee siis selvää, että jollei Titaanit jäljellä olevissa runkosarjan kotiotteluissaan pysty pitämään pelillistä tasoaan riittävän korkealla lähestulkoon täyttä peliaikaa, ei kotkalaisleirissä tarvitse edes unelmoida pääsystä Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierrokselle.

Holmström näkee nuoren miehistönsä olevan kovista ulkoisista paineista huolimatta valmis vastaamaan haasteeseen sekä lyömään työrukkaset käteensä tavoitteena olevan pudotuspelipaikan saavuttaakseen.

– Nyt jos koskaan meidän tulee keskittyä vain ja ainoastaan omaan touhuumme – se on varma asia, ettei pelaajia tässä kohtaa tarvitse liiemmin herätellä saati liekitellä pelaamaan, sillä kaikki tietävät tasan tarkkaan mikä on homman nimi, titaaniluotsi toteaa ykskantaan.

– Tämä on nyt se vaihe kaudesta, kun meidän pitää pystyä lyömään parastamme joka ilta pöytään ja jos siihen emme nyt kykene, olemme sunnuntain jälkeen todennäköisesti kesälomatunnelmissa.

”Se on meille iso etu, että voimme omalla tekemisellämme vaikuttaa tulevaisuuteemme

Titaanien tavoitteena olevan pudotuspelipaikan edessä on vielä muutama iso mutta. Ensimmäinen sellainen on tasaista kilpailua kotkalaisten kanssa viimeisestä jaossa olevasta pudotuspelijunapiljetistä kisaa käyvä Karhu HT, joka on punanuttuja pisteen edellä kokonaislukuja silmäiltäessä.

Titaanien etu porilaisiin nähden on kuitenkin se, että Karhu HT:lla ei ole jäljellä enää kuin perjantai-iltainen kotiottelunsa Muik Hockeyn isäntänä, kun taas punanutuilla on vielä kaksi peliä aikaa kasvattaa omaa pistesaalistaan.

Pyhässä yksinkertaisuudessaan siis, mikä tahansa muuta tulos kuin Karhu HT:n suora voitto uusikaarlepyyläisistä avaa Titaaneille saumat jomman kumman kotipelinsä voittamalla pudotuspelipaikan lunastamiseen, sillä kotkalaisten maaliero on sen verran paljon nallelaumaa parempi, että tasapistevertailussa porilaiset jäävät punanuttujen taakse sarjataulukossa.

Jos taas Karhu HT onnistuu Muik Hockeyn kellistämään normaalilla peliajalla ja ottamaan kolme lisäpistettä plakkariinsa, tarvitsee Titaanit vähintään neljä pistettä Laser HT- sekä Raahe-Kiekko-koitoksistaan sementoidakseen oman asemansa pudotuspeleissä.

– Kun hoidamme oman ruutumme kunnialla, ei meidän tarvitse paljoa välittää miten Porin ottelussa käy, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Tottahan toki se helpottaa meidän lähtökohtiamme viikonlopulle, mikäli Karhu HT ei pysty Muik Hockeyta kotonaan kaatamaan, mutta turha sitä on liikaa kuitenkaan tuijotella.

Niin... se on loppupeleissä aivan sama mitä Karhu HT omalla tahollaan puuhaa, jollei Titaanit pysty hoitamaaan omaa leiviskäänsä kunnialla, eli tarjoilemaan lämmintä kättä Kotkaan tulevaksi viikonlopuksi vieraisille saapuville pohjoisen pojille.

Voittamalla sekä lauantaina että sunnuntaina, avautuvat pudotuspeliportit ja siihen punanutut myös täysillä tähtäävät.

– Se on meille iso etu, että voimme omalla tekemisellämme vaikuttaa tulevaisuuteemme, sillä sen myötä olemme aivan varmasti pikkuisen valmiimpia tekemään pelien sisällä sitä arvokasta likaista duunia, jolla on suuri merkitys voitosta taisteltaessa, Holmström sanailee.

Helppoa kahden perättäisen voiton ottaminen tuskin tulee olemaan, sillä Vaasan Koulunäkki Areenalla perättäisinä iltoina vierailevat Laser HT ja Raahe-Kiekko voivat kumpainenkin pelailla varsin paineettomassa tilassa.

Oululaisille on jo nyt selvää, että heidän kautensa jatkuu aina arvaamattomissa karsintakarkeloissa, kun taas Raahen ”ratsumiesten” kohdalla 6. sija runkosarjassa on jokseenkin saletissa ja nousu pykälällä ylöspäin vaatisi sekä 5. sijalla olevan Muik Hockeyn tappioita että Porvoon Huntersin ja Titaanien kaatamista.

Kun vielä kumpaistakin punanuttujen tulevaa vihulaista on viimeisten viikkojen aikana korona kiusannut oikein olan takaa, ei joukkueiden iskukyvystä pysty tässä kohtaa sanomaan oikein juuta tahi jaata.

– Saatamme olla pelirytmissä ja -tempossa ehkäpä hieman paremmin kiinni kuin viikonlopun vastustajamme, muttei se ole mikään tae sille, että Laser HT tai Raahe-Kiekko olisivat meitä vastaan pelillisesti aivan köysissä, ”Holle” pyörittelee.

Koska Titaanit pääsee paketoimaan runkosarjarupeamansa kotihallissaan ja yhtenä mahdollisuutena on myös se, että kyseiset kamppailut jäävät punanuttujen kohdalla kuluvan kauden viimeisiksi taidonnäytöiksi, eivät kotkalaiset aio jättää yhtäkään hiki- ja tarvittaessa veripisaraa vuodattamatta taistojen tiimellyksessä.

– Helvetin taisteleva ja latautunut, paaluttaa titaanikäskyttäjä Holmström kysyttäessä, minkälainen punanuttumiehistö on viikonlopun peleissä kaukaloon kirmaamassa.

Lisävirtaa ja taistelutahtoa kotkalaiset toivovat saavansa katsomon puolelta, jonne odotetaan käynnissä olevan kevään suurimpien yleisömäärien löytävän tiensä ihan jo panosten kovuuden vuoksi.

– Toistetaan jo aiemmin heittämäni haaste omille kannattajillemme ja myös muille kiekkojännäreille – emme todellakaan laita pahitteeksi, mikäli lehtereillä olisi sekä lauantaina että sunnuntaina 300:sta 500:aan katsojaa, Holmström tuumii.

– Kaikki tuki on tässä kohtaa tarpeen ja nyt jos koskaan yleisöllä on iso mahdollisuus olla se kuuluisa ”kuudes kenttäpelaaja”!

Titaanien ja Laser HT:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Vaasan Koulunäkki Areenalla lauantaina (12.3.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Sunnuntaina (13.3.) Titaanit puolestaan mittelee Vaasan Koulunäkki Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan Raahe-Kiekon kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka aloitetaan kello 17:00.

Liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa – alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN TITAANIT KOTIVOITTOIHIN!