Ei sen aina tarvitse olla niin kaunista

12.3.2022

Vaikkei kiekko lauantai-iltana löytänytkään tiensä kuin kahdesti Laser HT:n rysään, pääsi Titaanit siitä huolimatta juhlimaan lopulta erittäin tärkeää kotivoittoa.
Vaikkei kiekko lauantai-iltana löytänytkään tiensä kuin kahdesti Laser HT:n rysään, pääsi Titaanit siitä huolimatta juhlimaan lopulta erittäin tärkeää kotivoittoa.
Kotiottelun 12.3.2022 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 12.3.2022 Warrior –tähtipelaajat.

Pakkovoiton ottaminen ei ikinä ole helppo juttu. Sen sai Titaanit lauantai-iltaisessa kotiottelussaan huomata, eikä selkeästi kovien panosten kamppailua jännittäneen punanuttumiehistön urakkaa helpottanut yhtään se, että Kotkaan vieraaksi saapunut Laser HT oli varmasta karsintoihin joutumisestaan huolimatta päättänyt taistella viimeiseen hengeen vetoon asti jaossa olleista kolmesta sarjapisteestä.

Titaanit – Laser HT 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

14:02 1-0 Simo Kauppinen (Juuso Hoikka, Niilo Korhonen)
26:47 1-1 Vili Kauppinen (Ville Haapalainen, Eetu Laitala)
57:39 2-1 Danil Yakimchuk (Jesse Niinisaari, Santeri Salminen) VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 8+9+5= 22 torjuntaa
Laser HT – Joona Rajala 8+12+14= 34 torjuntaa (poissa 58:50-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min + 1 x 10min= 14min
Laser HT 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Ottelun panokset olivat kaikille Titaaneita ja Suomi-sarjaa seuraaville harvinaisen selvät ennen jo avauskiekon jäähän pudottamista. Kotkalaiset tarvitsivat plakkariinsa lisää pisteitä ja mieluiten kolme, sillä matkaa viimeiseen pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksen paikkaan oli kertynyt Karhu HT:n perjantaisen voiton myötä neljän täyn verran.

Ehkäpä se oli juurikin se pakkovoiton paine ja vastavuoroisesti Kotkaan vieraaksi saapuneen oululaispumppu Laser HT:n panoksettomuus, joka vei kummaltakin joukkueelta pois sen parhaan terän, sillä itse kamppailuhan ei todellakaan ollut tasollisesti mitään Suomi-sarjan crème de la crèmea.

Vääntöä ja tunnetta toki kyllä piisasi ihan riittämiin asti ja kun vielä Titaanit onnistui vääntämään aivan kolmannen erän viimeisillä minuuteilla Vaasan Koulunäkki Areenan valotaululle Danil Yakimchukin toimesta 2-1-voittomaalin, pääsivät paikalle saapuneet rapiat 200 katsojaa poistumaan tyytyväisinä pimentyvään iltaan.

– Tämä on ennen kaikkea tulosurheilua, huokaisi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström silminnähden helpottuneena.

– Ei todellakaan ollut helppo iltapuhde, mutta hienosti sen lopulta kuitenkin nimiimme klaarasimme.

Jo taiston ensivaihdoista lähtien oli havaittavissa, että nyt ei pelata mitään ihan normaalia peliä, sillä hermostuneisuus erityisesti kotijoukkueen pelaajien taholta oli käsinkosketeltavaa.

Kun vierasjoukkue Laser HT:kaan ei ollut lähtenyt etelään hulluttelemaan, vaan hiomaan omaa pelisapluunaansa entistä toimivammaksi edessä odottavia karsintoja silmällä pitäen, saivat katsojat huokailla tämän tästä hieman vikaan menneiden syöttöjen tai jatkuvien pitkien kiekkojen vuoksi.

– Ei se kokeneemmillekaan jätkille ole yksinkertainen asia käsiteltäväksi, kun vastassa on sarjan hännänhuippu, jolta automaationa pitäisi ottaa kolme pistettä, muistutti Holmström.

– Laser HT teki omalla pelitavallaan ottelusta meille vaikean ja kun siihen päälle löi vielä meidän pienimuotoisen jännittämisen, oli nähdynlainen cocktail valmis.

Kamppailussa ei oikein yhdessäkään erässä liiemmin maalipaikoilla herkuteltu, sillä sen verran vaisua oli kummankin osapuolen kiekollinen pelaaminen ja vastavuoroisesti taas puolustaminen sujui selkeästi hyökkäämistä sutjakammin.

Varsinkin vierailija oli päättänyt, että nyt ei anneta Titaaneille mitään ilmaiseksi, vaan viritetään keskialueelle sellainen piikkilanka-aika, ettei siitä hevin läpi tulla.

Tämän myötä punanutut puskivatkin päätään hyvin monesti suoraan träpissä odottaneiden vastustajiensa syliin, eivätkä meinanneet millään saada aikaiseksi suoria hyökkäyksiä kohti Laser HT-veräjää vartioinutta Joona Rajalaa.

– Iso hatunnosto ja arvostus vastustajalle – he ovat jo varmoja karsijoita, mutteivät siitä huolimatta ole lähteneet vieraspeleissäänkään pelleilemään, vaan taistelivat taas täysillä loppuun saakka, ”Holle” kehaisi oululaisvihulaisia.

Kertaalleen kotkalaiset kuitenkin lopulta avauserässä onnistuivat murtamaan Laser HT:n puolustusmuurin, kun Simo Kauppinen onnistui sutimaan Niilo Korhosen viivavedon riparikiekon verkon perukoille.

”Uskon, että huomenna nähdään kaukalossa selkeästi vapautuneempi titaanimiehistö”

Jollei avauserästä jäänyt juuri 1-0-maalin lisäksi muuta lapsille kerrottavaa, niin sama tahti jatkui myös keksimmäisen kaksikymppisen aikana.

Nyt tosin se ainoa mieleen oikeasti jäänyt tapahtuma oli vieraiden 1-1-tasoitus, jonka viimeisteli voitetun p-pistealoituksen ja siitä seuranneen kipakan jatkokudin karoille ensimmäisenä ennättänyt Laser HT-hyökkääjä Vili Kauppinen.

Jos korpesi helpohkosti tullut takaisku muuta titaanimiehistöä, niin eniten se varmasti harmitti punanutturysää suojannutta Niilo Pussista, joka venytti tilanteessa itsensä äärimmilleen, muttei voinut kuitenkaan kuin katsellaan seurata kiekon pyörimistä maaliviivan ylitse.

Titaanien paketti sekosi selkeästi kirvelevästä osumasta ja Laser HT:lle tarjoutuikin sen jälkimainingeissa koko pelin paras sauma siirtyä johtajan pallille, sillä isännät ottivat peräjälkeen kaksi rangaistusta ja tarjosivat näin hopeatarjottimella johtomaaliavaimia vieraidensa kätösiin.

Oululaiset eivät kohtalaisista ylivoimamylläköistään huolimatta kyenneet lisänyyttien tekoon, joten punanutut saivat mallikkaan alivoimapelaamisensa myötä hengähtää helpotuksesta.

Puntit kääntyivät ylivoimasaumojen suhteen päätöserässä päälaelleen, kun selkeästi pelin hallinnan itselleen ottanut kotijoukkue suoranaisesti pakotti Laser HT:n rikkomaan ja kärsimään siitä tuomittuja rangaistuksia.

Titaaneille kävi kovasta yrityksestä huolimatta sama ”onni” kuin mitä vierailleen toisessa erässä, eikä onnistumisia saati oikein kunnollisia tekopaikkojakaan syntynyt, kiekon pyöriessä lähinnä kaikkialla muualla paitsi sillä maalinteon kannalta merkittävimmällä sektorilla eli sota-alueella.

Reilun 200 hengen suuruinen kotiyleisö alkoi jo hieman tuskastuakin omiensa saamattomuuteen ja hiekan valumiseen pois tiimalasista, mutta sitten rävähti aivan kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Kotkalaisjoukkueen venäläishyökkääjä Danil Yakimchuk onnistui riistämään hieman rikollisinkin keinoin pelivälineen oululaispuolustajalta täysin mitäänsanomattoman näköisessä tilanteessa.

Laser HT:n pelaajiston ja vaihtoaition huutaessa kurkku suorana Yakimchukin rangaistusta koukkaamisesta, suuntasi nuorukainen liikkeensä riistonta jälkeen välittömästi kohti maalia, taituroiden lopulta upealla veivillä sekä sitä seuranneella rystylaukauksella kumimuikun nuottaan.

Sillä samalla hetkellä, kun vulkanoitu kuminpalanen lävähti oululaisuunin yläläskiin, repesi riemu niin kaukalossa olleissa titaanipelaajissa kuin kotkalaisten vaihtoaitiossa sekä Vaasan Koulunäkki Areenan eri katsolohkoissa.

Digitaalit pysähtyivät Yakimchukin tyylikkään yksilösuorituksen ja sitä seuranneen 2-1-maalin myötä aikaan 57:39, joka tiesi välittömästi sitä, että Laser HT:lle jäi jäljelle 141 armonsekuntia pistää peli uudelleen tasalukemiin.

Ei ollutkaan ihme, että oululaisten peliä Kotkan lauantai-illassa johtanut Antti Takalo nappasi lähes välittömästi aikalisän ja pyrki juonimaan pelaajiensa kanssa kuviot tasoituksen tekemiseksi.

Titaanit ei kuitenkaan ollut enää valmis taipumaan, vaan taisteli suurella tilan sekä ajan pois sydämellä ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla pelanneen Laser HT:n yrityksiltä, päästen näin ollen päätössummerin soidessa juhlimaan antaumuksella huipputärkeää kotivoittoa.

– Hyvä, että pystymme vähän heikommallakin esityksellä ottamaan tällä sarjatasolla voittoja sekä pisteitä, myhäili Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Halusta tai yrityksen puutteesta tekemisemme ei tosiaankaan jäänyt kiinni, mutta puristimme tänään vähän liikaa mailaa.

Voitto oli totisesti kotkalaisille tärkeä, sillä se piti haaveet pudotuspeleistä elossa. Mitään ei tosin ole vieläkään saavutettu, sillä yksistään Laser HT:lta otetut kolme sarjapistettä eivät riitä paikkaan ”villi kortti” –kierroksella, vaan vähintään yksi lisätäky tarvitaan, jottei kausi pääty huomisiltaan.

– Tämä oli painepeli numero yksi, jonka me selvitimme ja mikä parasta, ettei se mennyt pelkäksi läpsyttelyksi, vaan jouduimme oikeasti vaikeimman kautta repimään voiton nimiimme, ”Holle” tokaisi.

– Eihän se pelaamisemme kaunista ollut, mutta tuskinpa sitä tyyliä kukaan enää huomenna muistelee, jolla voiton otimme.

Sitä tosiaankin tikulla silmään, joka vanhoja muistelee – titaanileirissäkin katseet kääntyivät hetken makustelun jälkeen jo tiukasti kohti sunnuntaita ja Kotkaan vieraaksi saapuvan Raahe-Kiekon kohtaamista.

– Uskon, että tämän illan peli kasvatti pelaajia henkisesti taas muutaman sentin ja huomenna nähdään kaukalossa selkeästi vapautuneempi titaanimiehistö, titaanipiiskuri Holmström mietiskeli.

– Raahe-Kiekko on muutenkin lähtökohtaisesti enemmän kiekolla pelaava joukkue kuin mitä Laser HT, joten jo se itsessään muuttanee aivan varmasti sunnuntaisen ottelun luonnetta, kun vastustaja ei pyri pelkästään puolustamaan ja kyttäämään vastaiskun paikkoja.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanit paketoi Suomi-sarjan runkosarjaurakkansa heti huomenna sunnuntaina (13.3.), kun punanutut iskevät yhteen Kotkaan vieraaksi saapuvan Raahe-Kiekon kanssa.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!