Juna kulkee ja matka jatkuu!

16.3.2022

Titaanit ja HCIK tarjoilivat Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksella 120 minuuttia todellista pleijarilätkää, josta voittajana kohti puolivälieriä pääsi lopulta ansaitusti suunnistamaan Henri Holmströmin käskyttämä punanuttumiehistö!
Titaanit ja HCIK tarjoilivat Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksella 120 minuuttia todellista pleijarilätkää, josta voittajana kohti puolivälieriä pääsi lopulta ansaitusti suunnistamaan Henri Holmströmin käskyttämä punanuttumiehistö!
Kotiottelun 16.3.2022 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 16.3.2022 Warrior –tähtipelaajat.

Niin se vain on, että titaani voi taittua, mutta se ei tosiaankaan katkea – punanutut selvittivät jälleen rutkasti jännitystä sisällään pitäneen kamppailun jälkeen tiensä Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälieriin, kun Kotkassa keskiviikkoiltana vieraisilla ”villi kortti” –kierroksen ratkaisuottelun merkeissä käynyt HCIK joutui toteamaan Titaanit paremmakseen maalein 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

Titaanit – HCIK 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

05:56 1-0 Rene Hiekkataipale (Kim Nordström) YV
24:42 2-0 Rene Hiekkataipale

39:37 2-1 Michael Pereira (Verneri Paijula, Jesse Holmberg)
45:36 2-2 Verneri Paijula (Vilho Virmavirta, Mikke Laurila)
48:39 3-2 Eetu Laurinantti (Simo Kauppinen, Rene Hiekkataipale) YV VoM
51:56 4-2 Wilho Korpela (Rene Hiekkataipale)


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 6+17+9= 32 torjuntaa
HCIK – Mikko Salmenoja 18+10+15= 43 torjuntaa (poissa 58:05-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
HCIK 3 x 2min= 6min

Kotkassa keskiviikkoiltana toistamiseen vajaan 24 tunnin sisään kohdanneet Titaanit ja HCIK tarjoilivat jälleen jännittävän sekä paljon tilanteita sisältäneen Suomi-sarjan pudotuspelien ”villi kortti” –kierroksen kamppailun, joka ei nyt kuitenkaan lämmennyt yhtä kuumaksi, kuin mitä edeltävänä iltana Kaarinassa.

Vaasan Koulunäkki Areenalle saapunut kuluvan kauden ennätysyleisö, 255 katsojaa, sai napostella nitroja sekä lopulta tuulettaa vapautuneesti kotijoukkueen kanssa päätössummerin soimisen jälkeen, sillä punanutut onnistuivat varsin ansaitusti lyömään kaarinalaisvieraansa kesäloman viettoon 4-2-lopputuloksen myötä.

– Ei se voitto helpolla tullut tänäänkään, mutta tässä vaiheessa kautta pelataan onneksi vain ja ainoastaan tuloksesta, huokaisi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström tyytyväisenä.

Vaikka kotkalaiset olivat kummassakin kamppailussa enemmän hallitseva osapuoli, ei paikka puolivälierissä löpsähtänyt Titaanien tarjottimelle, kuin se kuuluisa Manun illallinen.

Syy tähän oli kaikkensa kaukaloon jättänyt HCIK, joka pisti omalla osaamisellaan punanutut tekemään hartiavoimin hommia taas kerran täyden 60 minuutin ajan.

– HCIK ei todellakaan päästänyt meitä helpolla jatkoon, Holmström alleviivasi.

– Jos eilinen koitos oli lainausmerkeissä sotaa millimetreistä ja elintilasta, niin tänään sitten kumpikin osapuoli keskittyi hyvin pitkälti pelaamiseen sekä jätti turhan kukkoilun otteistaan pois.

Tottahan toki ”villi kortti” –kierroksen ratkaisukahinan aikana oli kivasti myös tunnetta ja torikokouksia, mutta nyt ylilyöntejä saati turvan repimistä ei tosiaankaan nähty, sillä voittaja ratkottiin ennen kaikkea pelaamalla.

Titaanit hyökkäsi taiston avauserään selvästi vieraitaan valmiimpana ja rummutti jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiä sekä kiekkoa kohti Mikko Salmenojan vartioimaa HCIK-rysää, mutta ainoastaan isäntien Rene Hiekkataipale onnistui ohittamaan kaarinalaiskassarin suorasta hyökkäyksestä ampumallaan pakin jaloista lähteneellä terävällä rannelaukauksella.

– Juurikin tuollaista lätkää haluan joukkueeni pelaavan – se oli helkkarin hyvä erä meiltä, ”Holle” suitsutti.

– Liikutimme kiekkoa ja jalkoja, jonka seurauksena vastapuoli ei saanut yhtikäs mitään aikaiseksi.

Sama mies oli asialla myös toisen erän alkuminuuteilla, kun Hiekkataipale onnistui riistämään heikon poikittaissyötön omalla alueella antaneelta kaarinalaispuolustajalta kiekon ja nostamaan sen pienen veivin päätteeksi kauniisti sille samalle ylähyllylle, jossa äitimuori säilyttää keksipurnukkaansa.

Vähän varkain kahden maalin karkuasemaan ponnahtaneet kotkalaiset hukkasivat kuitenkin fokuksensa lähes välittömästi 2-0-osuman syntymisen jälkeen ja alkoivat omalla tekemisellään kaivamaan kuoppaa jalkojensa alle.

Titaanit napsi nimittäin neljä perättäistä rangaistusta täysin omien hölmöilyidensä seurauksena sekä tarjosi vähän kuin hopeatarjottimella HCIK:lle paikkaa päästä peliin mukaan.

Punanuttujen onnena onnettomuudessa oli kuitenkin se, etteivät vieraat saaneet pakkopeliään kunnolla kulkemaan edes kahden miehen ylivoimalla, kiitos loistavasti ja uhrautuvasti omaa veräjäänsä suojanneiden alivoimapelaajiensa sekä taas kerran loistovireessä tolppien välissä olleen Niilo Pussisen.

– Aloimme olettaa asioita, joka on jääkiekkoilussa minun mielestäni vihonviimeinen virhe, Holmström manasi.

– Tuudittauduimme johtoasemaan ja aloimme tehdä sellaisia asioita, mistä emme ole edes keskustelleet keskenämme – viisikot venyivät ja kaikki alkoivat vuorotellen kuskata kiekkoa, eikä joukkuepelaamisesta ollut tietoakaan.

Titaanien toilaillessa sekä säveltäessä omiaan, olisi ollut jopa kohtuutonta, jollei HCIK olisi kyennyt siitä rankaisemaan ja niin myös lopulta kävi, kun Michael Pereira pääsi napauttamaan Verneri Paijulan poikittaissyötöstä karkin reppuun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi vain 23 sekuntien ennen toisen erän päättymistä.

– Laiskaa pelaamista kaikkinensa johtoasemassa – turha vastaanajo pakilta ja siitä sitten HCIK 2-1-ylivoimahyökkäykseen, josta heille henkeä nostattanut “pukukoppimaali”, titaaniluotsi tokaisi tyytymättömänä.

Vieraiden saatua kavennuksesta lisää virtaa kintereisiinsä, ei ollut kovin suuri ihme, että peli oli hetken päästä kolmannen erän aloituksesta tasan, sillä Titaanit ei ollut tuntunut oppivat erheistään saati ottanut koppia valmennuksensa erätauolla pitämästä herättelyhetkestä.

Punanutut töhöilivät tällä kertaa omalla alueellaan kiekon suoraan siniviivan kulmassa päivystäneen Vilho Virmavirran ulottuville, joka heitti pelivälineen välittömästi maalin eteen, jossa ei ollut muita kuin kaarinalaispelaajia, eikä kotkalaisveskari Pussiselle jäänyt oikein mitään mahdollisuuksia estää Paijulan nopean kääntökudin painumista verkon perukoille.

– Huolimaton rännipurku sekä sitä seurannut hieman puolivillainen neppi pakilta maalin eteen, jossa vastustajalla 2-0-ylivoimatilanne ja peli sen myötä tasan, kertasi Holmström oman näkemyksensä tilanteen kulusta.

”Elämme hienoa kevättä!”

HCIK:n tultua toisen erän lopun ja kolmannen erän alun osumilla 2-2-tasatilanteeseen, saattoi joku katsomossa peliä seuranneista jo miettiä, että kuinkahan tässä Titaaneille oikein käy?

Noh... hyvinhän siinä lopulta kävi, sillä punanutut osoittivat jälleen hurjaa luonnettaan, eivätkä suostuneet huonosta pelillisestä vaiheesta huolimatta päästämään kamppailua lipeämään käsistään.

– Henkistä jännettä tässä on testattu jo pidemmän aikaa ja sillä puolella kyykkäys ei meidän kohdallamme tule, se on ihan satavarma asia, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Niin monta kertaa olemme tässä joulun jälkeen kohtalaisista silloista nousseet – olemme taipuneet, muttemme ole antaneet kertaakaan periksi.

Tuomion päivän kellot alkoivatkin uhkaavasti kumahdella Vaasan Koulunäkki Areenan ämyreistä aussirockin kuninkaiden AC/DC:n tahtiin HCIK:n Jesse Holmbergin otettua ajassa 48:14 kakkosen korkeasta mailasta.

Holmberg ehtikin seuraamaan rangaistusaitiossa tilanteen kehittymistä vain 25 sekuntin verran, kunnes tärähti oikein kunnolla – Titaanit petasi kolmella perättäisellä laukauksella hässäkän kaarinalaisrysän eteen, josta kumimuikun pääsi väellä ja voimalla punnertamaan nuottaan maskimiehen virkaa mainiosti toimittanut Eetu Laurinantti.

– Tämän takia ”Eepa” on meillä ylivoimassa maskimiehenä, sillä hän pysyy siellä maalin edessä vaikka mikä olisi ja tällä kertaa siitä seurasi ansaittu palkinto, jakoi Holmström kiitosta luottosoturilleen.

HCIK-vaihtopenkillä alkoivat niskat painua entistä enemmän kyyryyn vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun läpi kamppailun suurella innolla taistellut punanuttusentteri Wilho Korpela näytti mikä on nuoresta iästään huolimatta miehiään.

Korpela karvasi keskialueella oivan riistopelaamisen siivittämänä itselleen, paineli limppu lavassaan

 röyhkeästi siniviivan yli ja päätti iskunsa todella vihaiseen sekä ennen kaikkea riittävän tarkkaan laukaukseen, joka pöllytti vierasmaalin verkkoa voimattoman HCIK-häkkäri Mikko Salmenojan takana oikein huolella.

Titaanien kannalta jo ratkaisevan tuntuisen 4-2-osuman laukoneen Korpelan tuuletuksesta näki, että nyt maistui todellakin hyvältä ja samaan iloon yhtyi koko muu kotkalaismiehistö sekä katsomosta käsin peliä seurannut kannattajakunta.

– Wilholta aikamoinen sniperin ratkaisu ja kiekko kilinän siivittämänä putken alle, ”Holle” ihasteli kylmähermoisesti tilanteen hyödyntäneen suojattinsa ratkaisua.

Uudemman kerran kahden maalin johtoasemaan ponnistaneet punanutut eivät toista kertaa enää antaneet kaarinalaisten päästä voittotaisteluun mukaan, vaan puolustivat nyt erittäin kurinalaisesti jo hyökkäyssiniviivalta lähtien omaa päätyään, tukkien HCIK:lta syöttölinjat sekä eväten näin edes kunnolliset mahdollisuudet loppukirille.

Vieraiden kohtaloa ei muuksi muuttanut enää edes vajaat puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa HCIK-piiskuri Rasmus Varheenmaan ottama aikalisä saati maalivahti Salmenojan vetäminen vaihtoaitioon sekä kuudella kenttäpelaajalla pelaaminen.

– Meillä ei ollut lopussa enää mitään hätää ja siitä kertoi mielestäni karua kieltään jo se, ettei HCIK saanut luotua enää yhden yhtä maalipaikkaa, kotkalaiskäskyttäjä Holmström summasi.

Näin ollen hiekka valui kaarinalaisten tiimalasista vääjäämättömästi loppuun ja se taas tiesi sitä, että Titaanit jatkaa kauttaan pudotuspelien puolivälierissä, kun taas HCIK:n tarina käynnissä olevan kiekkosesongin osalta tuli tiensä päähän.

Punanutut eivät taaskaan kovin kauaa voi saavutustaan makustella, sillä puolivälierät pyörähtävät käyntiin jo ylihuomenna ja matkakohteeksi valikoitui lopulta tuttuakin tutumpi Porvoo sekä vastustajaksi aina yhtä ”rakas”, Suomi-sarjan runkosarjan nimiinsä vienyt ja täten kotiedun kotkalaisia vastaan saava Hunters.

– Mukava päästä jatkamaan kautta Seiskatien derbyillä – elämme hienoa kevättä, Holmström hihkaisi innostuneena.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälierissä alkaa kuluvan viikon perjantaina (18.3.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa majaansa pitävä Hunters isännöi Kokonniemen jäähallissa kello 18:30 alkavaa ja ”paras viidestä” –systeemillä pelattavan ottelusarjan avausosaottelua.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.