Puolivillainen ei enää vain riitä

18.3.2022

Porvoossa mitellystä puolivälieräsarjan avausottelusta ei Titaanien näkökulmasta katsottuna juuri kerrottavaa jälkipolville jäänyt. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/
Porvoossa mitellystä puolivälieräsarjan avausottelusta ei Titaanien näkökulmasta katsottuna juuri kerrottavaa jälkipolville jäänyt. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Titaanit ei onnistunut perjantai-iltana avaamaan Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälieräsarjaansa Huntersia vastaan haluamallaan yllätyksellä. Loistavan avauserän jälkeen punanuttujen pelin jänne ei enää kestänyt riittävän hyvällä tasolla, jonka myötä koneensa käyntiin saanut porvoolaisisäntä jyräsi lopulta selkeään 6-1 (0-1, 4-0, 2-0) –kotivoittoon.

Hunters – Titaanit 6-1 (0-1, 4-0, 2-0)

03:49 0-1 Danil Yakimchuk (Eetu Mäki-Soini, Jesse Niinisaari)
28:52 1-1 Oscar Leppänen (Joonas Kaartinen, Sampo Kettunen)
36:20 2-1 Joonas Kaartinen (Oscar Leppänen, Sampo Kettunen) VoM
38:37 3-1 Joakim Kukkonen (Patrik Mallenius)
38:57 4-1 Teemu Runsala (Eetu Matilainen, Sampo Kettunen)
48:03 5-1 Olli Sorsa (Franz Sedoff, Aleksi Laitinen)
54:11 6-1 Patrik Mallenius (Oscar Leppänen, Jami Jokela)

Maalivahdit:

Hunters – Juuso Hyyppä 8+8+6= 22 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 8+8+9= 25 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 1 x 2min= 2min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Iso vierasryöstö mielessä Porvoon perjantaiseen puolivälieräavaukseen suunnannut Titaanit joutui pettymään karvaasti kamppailun lopputulemaan.

Vahvasti pelin avannut, mutta toisesta erästä eteenpäin lähes täysin statistin rooliin jäänyt punanuttumiehistö sai oivan oppitunnin siitä, että jääkiekko-ottelu kestää aina vähintään 60 minuuttia, eikä se riitä jos pystyt pelaamaan omalla tasollasi siitä vain yhden kolmanneksen.

Tästä syystä peliä Kokonniemen jäähallissa isännöinyt Hunters johtaa nyt puolivälieräsarjaa voitoin 1-0, pistettyään 195 katsojan silmien edessä kotkalaiset polvilleen lopulta selkein 6-1-lukemin.

– Tällä kertaa kaveri rankoi selkeästi kovemmalla prosentilla ja nyt lopputuloksessa sekä pelin käsistä lipeämisessä oli vielä enemmän meidän omaa hölmöyttä, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström viitaten ohimennen runkosarjan lopulla Porvoossa pelattuun ja niin ikään toisen erän aikana kotkalaisten sössimään koitokseen.

Holmströmin harmistuksen ymmärtää erittäin hyvin, sillä Titaanit tuli otteluun todella kurinalaisena ja määrätietoisena yksikkönä, joka pystyi järjestelmällisesti jäädyttämään Huntersin hyökkäysten rakentelut sekä näin heikentämään porvoolaisten pelihuumoria heti kahinan alusta lähtien.

Kun vielä Danil Yakimchuk napautti komean hyökkäyksen ja syöttöruljanssin päätteeksi ajassa 3:49 punanutut 0-1-johtoasemaan, joka kesti aina ensimmäiselle erätauolle saakka, heräsi varmasti se unisinkin katsoja miettimään, että näinköhän sitä Huntersin 17 ottelun mittainen voittoputki tulee tänään tiensä päähän.

– Saimme aikaiseksi huikean sisääntulon tähän pudotuspelisarjaan sekä siitä myös palkinnon 0-1-osuman myötä ja vieläpä aivan ansaitusti, Holmström tokaisi.

Tauon aikana kuitenkin tapahtui jälleen jotain mystistä, sillä kaukaloon palasi sen jälkeen täysin eri miehistö, kuin mikä oli kantanut ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana vierailijan pelipaitoja.

Kurinalaisuudesta saati fiksusta ja jämerästä pelaamisesta ei ollut Titaanien kohdalla enää tietoakaan, joka johti siihen, että porvoolaiset haistoivat veren sekä alkoivat kääntää taiston painopistettä väellä ja voimalla kohti vieraiden veräjää vartioinutta Niilo Pussista.

Tämän myötä olikin vain ajan kysymys, milloin Pussisen nolla murenee, eikä siihen mennyt lopulta kuin vajaat yhdeksän minuuttia, sillä Oscar Leppänen pääsi täräyttämään vieraiden pieleen menneenn purkuyrityksen ja sitä seuranneen riiston päätteeksi limpun maaliin.

Titaanit ei ottanut opikseen edes hienoisella tuuripompulla syntyneestä 1-1-tasoituksesta, vaan jatkoi samaa sekoiluaan sekä pelisuunnitelman vastaista touhuamistaan, josta isännät kiittivät kauniisti ja menivät sen jälkeen menojaan.

Erityisen musta hetki kotkalaisille koitti toisen erän lopulla aikavälillä 36:20–38:57, sillä se piti sisällään peräti kolme porvoolaisten tekaisemaa täysosumaa, joita jokaista edelsi titaanipelaajan tekemä virhearvio sekä todella heikko kiekollinen kuin myös pelillinenkin ratkaisu.

– Emme vain näemmä suostuneet tekemään toisessa erässä niitä sovittuja asioita riittävän laadukkaasti, jolla saimme avauserän tuloksen aikaiseksi – kyllähän se pistää ihan suoraan sanottuna vituttamaan, huokaisi ”Holle” pettyneenä.

Titaanipalapelin murentuessa vähitellen lähestulkoon täydellisesti sai Hunters tosiaankin herkutella sekä samalla hemmotella kotiyleisöään Joonas Kaartisen, Joakim Kukkosen ja Teemu Runsalan näyttävillä nyyteillä, jotka käytännössä ratkaisivat puolivälieräsarjan avausosaottelun voittajan.

”Olimme kuin koulupoikia”

Kolmen maalin takaa-ajoasema ei ikinä ole herkullinen lähtökohta kolmanteen erään, eikä se sitä ollut Porvoon perjantai-illassakaan esiintyneille punanutuille.

Tokihan Titaanit yritti saada palattua takaisin ensimmäisen erän pelilliselle tasolleen ja saada sen myötä kurottua isäntiensä johtoasemaa umpeen, mutta eihän tästä suunnitelmasta tullut lopulta yhtikäs mitään.

– Tarkoitus oli hakea vähän asetelmia lauantaille, mutta kun emme sitten onnistuneet siinäkään, oli koko päätöserä meidän kannalta katsottuna aivan pelkkää kosmetiikkaa, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

Hunterskin laski selkeästi omaa pelitempoaan ja alkoi varmistella johtoasemaansa, halliten kuitenkin siitä huolimatta edelleen täydellisesti tapahtumia kaukalossa.

Hallinta tuotti vielä kaksi lisäosumaa, kun ensiksi Olli Sorsa kiersi koko punanuttujen puolustusmuodostelman, murtautui sektoriin ja piiskasi vihaisella lyöntilaukauksella kiekon ohi voimattoman Niilo Pussisen.

Viimeisen voitelun masentuneille ja turhautuneille kotkalaisille tarjoili pienen pyörityksen päätteeksi puolestaan Patrik Mallenius, joka sai rauhassa hakata maalin edestä oman rystylaukauksensa riparikiekon yli jäässä mahallaan maanneen ja sitä ennen jo kolme kutia peräjälkeen torjuneen sekä täysin vaille apuja omiltaan jääneen titaanivahti Pussisen.

– Olimme kuin koulupoikia tämän ottelun kaksi jälkimmäistä erää – meidän pitää jatkossa särmätä tekemistämme todella paljon viimeisen 40 minuutin osalta, Holmström hymähti tyytymättömänä 6-1-lukemiin päättyneen avausosaottelun tauottua.

Titaanien onni tässä kohtaa on se, ettei yksi peli ja siinä koettu häviö ratkaise yhtikäs mitään, sillä kolmella voitolla avautuu vasta paikka Suomi-sarjan pudotuspelien välieriin.

Sen sijaan nyt ei ole aikaa jäädä märehtimään turhia, vaan oppi on otettava matkaan ja sovellettava se välittömästi käytäntöön, sillä yksittäinen notkahdus voidaan vielä pistää vahingon piikkiin, mutta jos sen toistaa, on se suoranaista tyhmyyttä.

– Näköjään meidän pitää opetella kaikki aina kantapään kautta, kun kerta ennen peliä puhutut asiat eivät näy menevän pelaajien kaaliin, aprikoi titaaniluotsi Holmström.

– Tiesimme nimittäin varsin hyvin, että jos rupeamme soveltamaan ja säätämään, ei palettimme tule sitä Huntersin tasoista joukkuetta vastaan kestämään.

Punanutuille ei jää kovin pitkää aikaa haavojen nuolemiseen ja läksyjen lukemiseen, sillä kiekko putoaa uudemman kerran jäähän lauantaialkuillasta Kotkassa eli vajaan 20 tunnin päästä.

Sen seurauksena titaanivalmennus tulee varmasti yön pimeiden tuntien aikana keittelemään sellaiset kärmeskeitokset ja syöttämään ne omalle joukkueelleen, että Vaasan Koulunäkki Areenan kapeaan askiin luistelee nahkansa totaalisesti luonut sekä täynnä tulta ja tappuraa oleva kotijoukkue.

– Mikäli pystymme huomenna saamaan pelaamisemme samanlaisen ilmeen ja tekemisen sekä säilyttämään sen koko ottelun ajan, kuin mitä tämän illan ottelun ensimmäisessä erässä, tulee tästä vielä todella kova sarja, naulasi ”Holle” tuima ilme kasvoillaan.

– Jos taas jatkossakin sipsuttelemme noin, kuten tänään kahdessa jälkimmäisessä erässä, loppuu tämä laulu varsin lyhyeen.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Janne Penttisen valokuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälieräsarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (19.3.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu kukapa muukaan kuin Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!