Nyt tästä tuli sarja!

19.3.2022

Ottelun ainokaisen taituroineen ja Titaanit arvokkaaseen 1-0-voittoon siivittäneen Danil Yakimchukin raivoisaan iloon yhtyivät punanutuista ensimmäisinä paikalle ehtineet Toni-Pekka Hämäläinen ja Niilo Korhonen.
Ottelun ainokaisen taituroineen ja Titaanit arvokkaaseen 1-0-voittoon siivittäneen Danil Yakimchukin raivoisaan iloon yhtyivät punanutuista ensimmäisinä paikalle ehtineet Toni-Pekka Hämäläinen ja Niilo Korhonen.
Kotiottelun 19.3.2022 Warrior –tähtipelaajat.
Kotiottelun 19.3.2022 Warrior –tähtipelaajat.

Jos perjantaina jyräsi materia selkeään kotivoittoon Porvoossa, oli tänään hengen vuoro näyttää Kotkassa, ettei siltä niin vain lopu ilma keuhkoista saati usko järky tiukassakaan paikassa. Titaanit nimittäin nollasi Vaasan Koulunäkki Areenalla vierailleen Huntersin aivan täydellisesti ja pisti joukkueiden väliseen pudotuspelisarjaan entisestään lisää liekkiä nasulimaisen taistelutahdon mukanaan tuomalla 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) –kotivoitollaan.

Titaanit – Hunters 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

52:34 1-0 Danil Yakimchuk VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 8+15+13= 36 torjuntaa
Hunters – Lari Kukkohovi 7+14+2= 23 torjuntaa (poissa 58:24-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Hunters 3 x 2min= 6min

Pudotuspelimaailma on siitä poikkeavaa normaaliin runkosarjakiekkoiluun verrattuna, että siellä voi pienikin olla todella kaunista ja Daavid pistää Goljatin istumaan kiltisti jäähän.

Tästä saatiin oiva osoitus Kotkan lauantai-illassa, jossa eilen vahvan avauserän jälkeen kyykännyt ja tennislukemin Huntersille lopulta hävinnyt Titaanit näytti, ettei se ole todellakaan luovuttamassa yhtikäs mitään ilman kunnon taistelua.

Peräti 18:sta ottelun mittaisessa voittoputkessa Vaasan Koulunäkki Areenalle saapunut porvoolaisvierailija osoitti olevansa aivan tavallinen kuolevainen siinä missä kaikki muutkin suomisarjalaiset, eikä kyennyt toistamiseen lyhyen ajan sisään juottamaan punanutuille tappion karvasta kalkkia, vaan joutuikin itse sitä nieleskelemään 1-0-lukemiin päättyneen puolivälierätaiston tauottua.

– Tämän päivän tavoitteemme oli ilmoittautua mukaan tähän puolivälieräsarjaan ja siinä myös onnistuimme – särmäsimme nyt niitä pelillisiä asioita, joiden takia annoimme eilisen ottelun luisua käsistämme, totesi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Kiekollinen pelaamisessamme oli selkeästi fiksumpaa, emmekä enää sipsutelleet, vaan olimme pudotuspelikiekon vaatimusten mukaisesti fyysisempiä ja tilannekovempia sekä tulimme oikeasti heti alusta lähtien voittamaan kotipeliämme.

Vanha kiekkoviisaus kertoo, että hyökkäämällä voitetaan yksittäisiä otteluita, mutta puolustamalla saavutetaan pidempiaikaista menestystä ja juuri tätä ohjenuoraa Titaanit onnistui noudattamaan mitä parhaimmissa määrin.

– Olemme aika pitkään puhuneet puolustuspelaamisen tärkeydestä sekä joukkueemme yhteisistä arvoista, Holmström sanaili.

– Saimme ne [arvot] tänään hyvin näkyviin, eikä kenellekään sattunut henkilökohtaisia virheitä, joten sen myötä lopputulos oli mielestäni ehdottoman ansaittu.

Vaikka kotkalaiset onnistuivatkin yhteensä 36 kertaa kamppailun aikana torjuneen maalivahtinsa Niilo Pussisen johdolla pelaamaan täydellisen puolustuspelin, ei titaanipiiskuri Holmström ollut täysin tyytyväinen kokonaisuuteen, sillä tyytyväisyyshän tappaa tunnetusti kehityksen.

– Totta kai parannettavaa löytyy aina tietyissä asioissa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin – tuloksesta tässä kuitenkin viime kädessä pelataan, ”Holle” summasi.

Jo arvokas kotivoitto itsessään nostattaaa varmasti punanuttujen itseluottamusta jatkoa silmällä pitäen, mutta myös se fakta, että nyt kaatui oikeasti suomisarjamittapuulla kivikova vastus, on omiaan antamaan Titaaneille entisestään lisää uskoa välieräpaikan saavuttamisen mahdollisuuteen.

– Nollasimme tilastojen valossa Suomi-sarjan parhaan joukkueen, joten kyllähän tämä varmasti antaa meille entisestään lisää uskoa omaan tekemiseemme, Holmström paalutti.

– Kaikki muutkin tahot varmasti nyt viimeistään tajuavat, ettemme ole tässä vain huviksemme mukana pudotuspelejä pelailemassa, vaan olemme mukana voittaaksemme koko touhun.

Keskusta tukkoon ja Pussinen hoiti loput

Perjantainen Porvoon kamppailu oli varsin kaksijakoinen, sillä siinä Titaanit vei täysin ensimmäisen erän ja Hunters kaksi jälkimmäistä.

Nyt oli täysin eri ääni kellossa, sillä kamppailu oli täydet 60 minuuttia tasaista taistelua, jossa momentum vaihteli puolelta toiselle, eikä kumpikaan osapuoli halunnut mistään hinnasta antaa toiselle tuumaakaan periksi.

Tiukan ja tarkan tahkoamisen myötä täysin selkeät maalipaikat kykeni laskemaan yhden käden sormin, vaikka molemmille joukkueille tarjoiltiin myös ylivoimien myötä mahdollisuuksia maalintekoon.

Erikoistilanneonnistumisia ei kuitenkaan nähty, kiitos sekä puna- että valkonuttujen loistavasti toimineiden alivoimanelikoiden ja niiden takana teutaroineiden maalivahtien.

Se kuitenkin pisti silmään, että Hunters-valmennus kuormitti selkeästi enemmän kahta ensimmäistä kentällistään, kun taas Titaanit pyrki jauhamaan peliä neljän täyden sylinterinsä avulla.

Tästä syystä vieraiden voimavarat alkoivat ehtyä pelin puolivälin krouvin jälkeen, eivätkä porvoolaiset enää kyenneet painostamaan isäntiensä peräpäätä edellisillan malliin.

– En tiedä johtuiko vastapuolen valmennuksen peluutuksesta vaiko mistä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, hyytyivät he mielestäni aivan täysin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Henri Holmström.

– Ottelun jälkimmäinen puolikas olikin aikamoista asemasotaa puolin ja toisin, eikä Hunterskaan enää tullut samalla tavalla karvaamaan, kuin mitä he yleensä pyrkivät tekemään.

Vierasjoukkueen peli- ja luistelutempon putoaminen antoi kotkalaisille avaimet käteen pelin ratkaisuun, eikä se etenkään toisen erän viimeisen vitosen aikana kaukaa käyttänyt, sillä punanutut onnistuivat luomaan useita mylläköitä onnistuneiden riistojen ansiosta Hunters-vahti Lari Kukkohovin silmikon alle, kykenemättä kuitenkaan lyömään pelivälinettä reppuun.

Titaanit vahva meno oli kuitenkin tietynlainen varoitus vieraille, että täältä kyllä vielä pesee ja linkoaa oikein kunnolla, jollette paranna sekä terävöitä pelaamistanne.

Lopulta punanuttujen pesukone löysikin linkous-vaihteen päälle, kun ottelua oli pelattu rapiat 52 minuuttia.

Vaasan Koulunäkki Areenalle saapuneet 259 katsojaa saivat sen seurauksena todistaa hetkeä aiemmin rangaistusaitiosta vapautuneen isäntien Danil Yakimchukin henkilökohtaista osaamista, venäläistaiturin karvattua täysin vaarattoman näköisessä keskialueen kilpaluistelussa kiekon pois porvoolaispuolustajalta ja ampaistua sen jälkeen tyylipuhtaaseen läpiajoon.

Yakimchuk yritti harhauttaa pienellä veivillä Hunters-häkkäri Kukkohovia pois tasapainosta, jonka jälkeen hän laukoi välittömästi kohti maalin vasenta alakulmaa.

Kukkohovi onnistui kuitenkin ennakoimaan titaanihyökkääjän liikkeet ja torjumaan vedon, mutta sitä seurannut suora jatkokuti painoi riparikiekon punanuttujen suureksi riemuksi verkon perukoille, saaden samalla hallin katon nytkähtelemään muutaman senttimetrin verran ylöspäin kotiyleisön mylviessä raivoisasti 1-0-täysosuman syntyä.

– ”Danny” otti ensiksi vähän hölmön koukkausjäähyn, jonka hän sitten kuittasi parhaalla mahdollisella tavalla hienon yksilösuorituksen ja siitä seuranneen täysosuman kera, myhäili Holmström tyytyväisenä.

– Todellinen maalintekijän maali – erinomainen osoitus siitä, mikä nälkä sinulla on onnistua, kun lyöt läpiajosta oman laukauksesi riparikiekon sisään.

Titaanien siirryttä maalin verran edelle ottelun voittotaistelussa jäi pelikelloon aikaa jäljelle reilut seitsemän minuuttia. Takaa-ajajaksi varmasti omasta mielestään yllättäen jäänyt Hunters joutui pistämään kaiken osaamisensa pöytään tasoitusta hakiessaan, kun taas punanutuille riitti idioottivarma puolustuspelaaminen, keskikaistan täysi tukkiminen sekä pelivälineen purkaminen pois omalta alueelta.

Vaikka porvoolaiset pelin hallinnan itselleen ottivatkin ja pyrkivät vyöryttämään painopistettä Niilo Pussisen vartioiman titaanirysän läheisyyteen, eivät kotkalaiset olleet siitä moksiskaan, vaan ottivat kasvoilleen entistä tiukemman taisteluilmeen ja alkoivat yhtenäisenä yksikkönä tappaa sekunteja pois digitaaleista.

– Ottelun loppuminuutit olivat aivan täysin meidän arvojemme mukaista taistelua, ”Holle” tokaisi ylpeys äänessään.

– Kyllä me kykenemme olemaan köysissäkin pidempiä aikoja ja puolustamaan silti nöyrästi keskustaa sekä omaan maaliamme.

Juuri niin Titaanit lopulta tekikin, eikä antanut enää Huntersille saumaa pistää peliä tasoihin edes kuuden kenttäpelaajan voimin.

Tokihan vieraat saivat viime hetkillä aikaan pari isompaa pyöritystä punanuttujen kenttäpäätyyn, mutta eläimellisesti taistelleet ja kiekkoa surutta syöneet kotkalaiset kestivät maalivahtinsa Pussisen johdolla loppuun saakka sekä pääsivät juhlimaan summerin soidessa täysin ansaittua 1-0-kotivoittoa ja puolivälieräsarjan otteluvoittojen tasoitusta.

– Voittava joukkue tarvitsee aina hyvää maalivahtipeliä ja uskoisin “Pussukankin” olevan sitä, ettei sieltä ottelun aikana edes hirveän montaa pahaa tilannetta tullut torjuttavaksi, titaaniluotsi Holmström naurahti.

Kotkan lauantai-illassa kunnolla henkiin herännyt ottelusarja lähtee siis ensi maanantaina takaisin Porvooseen 1-1-tilanteesta, jolloin joukkueiden on määrä iskeä taas aivan kaikkensa peliin lisäkiinnityksen välieräpaikkaan nimiinsä saadakseen.

Sen seurauksena peräti kuusi kovaa kahinaa ja kaksi jääharjoitusta viimeiseen kahdeksaan päivään vetänyt titaanimiehistö saa tarvitsemaansa lepoa, sillä Titaanit pitää sunnuntaina perinteisen ”sapatin” sekä tankkaa energiavarastonsa taas täyteen latinkiin.

– Pakko tässä on kaiken muun ohella miettiä myös pelaajien henkistä ja fyysistä jaksamista, kertoi Holmström syyn joukkueelleen antamalle vapaapäivälle.

– Jokainen pelaaja tekee sunnuntaina omalla ajallaan pienen palauttelevan harjoitteen sekä saa viettää aikaa ajattelemalla jotakin muuta kuin vain jääkiekkoa – toivon, että olemme tämän järjestelyn ja tarvitsemamme levon myötä maanantaina valmiina koodinimi the big stealiin, kun kiekko putoaa Porvoossa taas jäähän!

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Michael Schalesin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälierissä jatkuu ensi viikon maanantaina (21.3.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa majaansa pitävä Hunters isännöi Kokonniemen jäähallissa kello 18:30 alkavaa ja ”paras viidestä” –systeemillä pelattavan ottelusarjan kolmatta osaottelua.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Leijonat.tv-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.