Avaustaiston toisinto

21.3.2022

Titaanit törmäsi Porvoossa jälleen ”siniseen seinään”, Huntersin punnerrettua toistamiseen nimiinsä selkeääkin selkeämmän kotivoiton. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/
Titaanit törmäsi Porvoossa jälleen ”siniseen seinään”, Huntersin punnerrettua toistamiseen nimiinsä selkeääkin selkeämmän kotivoiton. @ Janne Penttinen – https://leevili.kuvat.fi/kuvat/

Virheistä on aina otettava opiksi ja jos ei muuten, niin sitten vaikka kantapään kautta. Titaanit voi tätä mantraa hokea maanantaina Porvoossa mitellyn Suomi-sarjan pudotuspelien 3. puolivälieräottelun jälkeen, sillä punanuttujen vahvasta aloituksesta huolimatta Hunters meni jälleen menojaan ja nappasi tililleen lopulta toisen kiinnityksen välieräpaikkaan maalein 5-1 (3-1, 2-0, 0-0).

Hunters – Titaanit 5-1 (3-1, 2-0, 0-0)

04:30 0-1 Erkka Huttunen (Eetu Mäki-Soini, Danil Yakimchuk)
08:57 1-1 Markku Kitunen (Eetu Matilainen, Olli Sorsa)
10:46 2-1 Oscar Leppänen (Eetu Matilainen, Joakim Kukkonen) VoM
12:29 3-1 Oscar Leppänen (Joonas Kaartinen, Sampo Kettunen)
32:54 4-1 Jami Jokela (Olli Sorsa, Franz Sedoff) YV
37:45 5-1 Joakim Kukkonen (Patrik Mallenius)

Maalivahdit:

Hunters – Juuso Hyyppä 9+6+9= 24 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 13+14+0= 27 torjuntaa (vaihto 40:00 / 5-1)
Titaanit – Jakob Brandner 0+0+10= 10 torjuntaa


Jäähyt:

Hunters 4 x 2min= 8min
Titaanit 4 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 33min

Makoisan kotivoiton ja puolivälieräsarjan tasoituksen siivittämänä toistamiseen Porvooseen ryöstöretkelle suunnannut Titaanit joutui jälleen pettymään, toistettuaan hyvin pitkälti edeltävänä perjantaina samalla rikospaikalla tekemänsä virheet.

Punanutuille Kotkassa kärsimästään tappiosta selkeästi sisuuntunut Hunters ei taaskaan jättänyt kotikaukalossaan, aivan kamppailun alkua lukuunottamatta, oikeastaan mitään sattuman varaan, vaan moukaroi Titaanit kumoon lopulta selkein 5-1-lukemin.

– Emme taaskaan pystyneet vieraissa pysymään sopimassamme pelisuunnitelmassa, jota kotikaukalossamme sitä vastoin kykenimme edellisessä ottelussa toteuttamaan, Titaanien päävalmentaja Henri Holmström totesi harmistuneena taiston jälkimainingeissa.

Kotkalaiskäskyttäjän mukaan punanutut toistivat kutakuinkin samanlaiset pelilliset virheet, kuin mitä puolivälieräsarjan avanneessa kahinassa, eikä se vain käy laatuun Huntersin tasoista vihulaista vastaan pelattaessa.

– Annoimme vähän liikaa tilaa ja aikaa Huntersille niin keski- kuin puolustusalueellamme, joista he sitten kovalla kädellä meitä rankoivat, Holmström summasi.

– Siihen päälle vielä, kun omat ratkaisumme kiekon kanssa kestivät hieman liian kauan, pystyivät porvoolaiset estämään aikeemme lähestulkoon täydellisesti.

Tokihan Titaanit sai otteluun jälleen loistavan alun ja vei isäntiään ensimmäisen kuuden-seitsemän minuutin ajan, kuin mätää kukkoa konsanaan sekä tehden Erkka Huttusen toimesta myös 0-1-johtomaalin, mutta sen jälkeen vieraiden tekemisestä katosi aivan täysin punainen lanka, joka koituikin sitten varsin nopeaan tahtiin kotkalaisten kohtaloksi.

– Loistava startti peliin taas kerran, mutta suuri mysteeri minulle ja muulle valmennusryhmällemme on se, mihin hyvä lähtö ja ote meiltä jälleen katosivat etenkin sen jälkeen, kun onnistuimme tekemään johto-osuman, ”Holle” puntaroi mietteliäänä.

Titaanien lyömien alkutahtien myötä porvoolaisisäntää oli ärsytetty entisestään ja kun punanutut ihmeellisesti hölläsivät omaa otettaan sekä tuudittautuivat vahvaan aloitukseensa, iski Hunters reilun kolmen minuutin sisään kumimuikun kolmesti kotkalaisveskari Niilo Pussisen selän taakse.

Tasoituksen taituroi läpiajoon pyrähtänyt Markku Kitunen ja kaksi seuraavaa nyyttiä rykäisi puolestaan Oscar Leppänen, joka sai voittomaaliksi jääneessä 2-1-osumassa mailansa väliin Eetu Matilaisen viivavetoon sekä pääsi hetkeä myöhemmin tälläämään Joonas Kaartisen nappipassista kiekon ohi voimattoman Pussisen.

– Mitä ilmeisimmin meidän pitää jatkossakin pyrkiä jauhamaan 0-0:ssa viimeiselle kympille saakka ja tehdä sitten vasta se avausmaali, kun kyseinen tyyli näkyy toimivan paremmin, titaaniluotsi Holmström hymähti.

”Katseet ja keskittyminen kohti keskiviikkoa”

Jos oli avauserän jälkimmäinen puolikas Titaanien kannalta murheellinen, ei tahti liiemmin parantunut toisessakaan erässä, sillä yrityksestä huolimatta vieraat eivät saaneet enää millään koneitaan käyntiin saati samanlaista marssitahtia kaukaloon, kuin mitä ottelun alussa.

Hunters sitä vastoin onnistui kääntämään peli- ja luistelutemponamiskansa napsun verran lisää oikealle, jonka seurauksena punanutut joutuivat vielä selkeämmin takaa-ajajiksi varsin odotetuin seurauksin.

Titaanien pyristellessä porvoolaisten perässä alkoi rikkeitä tulla ja ne pelissä varsin helpolla lopulta päässyt päätuomari Janne Wuorenheimo poimi kylmästi pois sekä istutti kotkalaisia rangaistujen penkille.

Yhden ylivoimistaan kotijoukkue myös käytti hyväkseen, kun Jami Jokela pääsi tälläämään kovan maskin takaa kiekon häkkiin ilman, että titaanivahti Niilo Pussinen ehti juuri eväänsäkään liikauttamaan.

Lopullisen voitelun punanuttujen voittoaikeille antoi puolestaan Joakim Kukkonen, joka niittasi ajassa 37:45 aivan identtisellä tavalla, kuin mitä puolivälieräsarjan avausottelussa, Patrik Malleniuksen 100-0-voittaman p-pistealoituksen seurauksena telkän pönttöön.

Kukkosen laukoma 5-1-osuma jäi myös illan viimeiseksi maaliksi, vaikka titaanihyökkääjä Eetu Mäki-Soini tarjoilikin kotijoukkueelle viiden minuutin mittaisen ylivoimamahdollisuuden heti päätöserän alkuun, kohtelemalla toisen erän viimeisillä sekunteilla kaltoin hetkeä aikaisemmin syöttöpuuhissa ollutta Malleniusta.

Päätuomari Wuorenheimo ei katsonut Mäki-Soinin tekoa hyvällä, vaan lähetti kotkalaisen aikaistetulle pesulle päähän kohdistuneesta taklauksesta tuomitsemansa 5+20 minuutin rangaistuksen kera.

Porvoolaisten tyytyessä lisäosumien tekomahdollisuudestaan huolimatta varsin sopuisasti turvaamaan selkeää johtoaan, pääsi titaanirysälle toisen erätauon jälkeen vaihdettu Jakob Brandner tekemään aikalailla leppoisalla tavalla debyyttinsä kuluvan suomisarjakevään pudotuspeleissä.

Titaanipiiskuri Henri Holmströmin mukaan maalivahdin vaihtaminen ei ollut epäluottamuslause taikka likasaavin kaato Pussisen niskaan, vaan pikemminkin klassinen viimeinen peliliike.

– Pientä herättelyä koko muulle joukkueelle ja tuntuman hakua Jakobille, mikäli Niilolle sattuisi jatkossa kesken pelin käymään jotakin ennaltaodottamatonta, ”Holle” selvensi.

Koska punanututkaan eivät enää kirivaihdetta viimeisen kaksikymppisen aikana päälle saaneet, pystyi Hunters-veräjää vartioinut Juuso Hyyppä seisoskelemaan tolppiensa välissä varsin levollisin mielin ja seurailla hiekan valumista loppuun kotkalaisten tiimalasista.

Kokonniemen jäähallin valotaululle päätössummerin soimisen jälkeen seisomaan jääneiden 5-1-lukemien myötä Hunters siirtyi puolivälieräsarjassa jälleen etulyöntiasemaan 2-1-otteluvoittojen siivittämänä.

Porvoolaisilla on näin ollen reilun 44 tunnin päästä Kotkassa miteltävässä neljännessä osaottelussa paikka pistää Titaanit laulukuoroon ja selvittää tiensä välieriin, jossa vastaan asettuu oman leiviskänsä puolivälierissä tyylipuhtaasti Muik Hockeyta vastaan hoitanut JHT.

Titaanileirissä ei kuitenkaan heitetty vielä kirvestä kaivoon ja punanuttumiehistön tuntien, Hunters joutuu keskiviikkona Vaasan Koulunäkki Areenalla iskemään pöytään ehdottomasti tähän mennessä parhaan peliesityksensä, mikäli se mielii kotkalaiset kammeta kumoon ja lähettää kesäloman viettoon.

– Tämä oli vasta kolmas osaottelu ja turha sitä on jäädä sen suuremmin murehtimaan – nyt vain katseet ja keskittyminen kohti keskiviikkoa sekä Kotkassa miteltävää neljättä kohtaamista, evästi Holmström omaa miehistöään.

– Peli lähtee ylihuomenna taas liikkeelle 0-0-tilanteesta ja sen voin luvata, että me olemme valmiita pistämään aivan kaikkemme likoon kotiyleisömme edessä!

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspelien puolivälieräsarjassa jatkuu ylihuomenna keskiviikkona (23.3.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu kukapa muukaan kuin Porvoon Hunters.

Ottelu alkaa Vaasan Koulunäkki Areenalla kello 18:30 – liput kamppailuun maksavat 12 ja 8 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!